Uutiset

KaMa ja Rauma hakevat historiallista välieräpaikkaa naisten Superissa

Pesäpallon naisten Suomen mestaruus on kahdeksan joukkueen kauppa. Puolivälierissä hallitseva mestari Lapuan Virkiä kohtaa Viinijärven Urheilijat, Kirittäret Jyväskylästä saa vastaansa viime syksyn tapaan Mansen Räpsän, Pesäkarhut Porista tavoittelee voittoa vuoden takaisen pronssiottelun malliin Kempeleen Kiristä ja Rauman Lukko hakee seurahistoriansa ensimmäistä välieräpaikkaa sarjatulokkaan Kankaanpään Mailan kustannuksella.

Tilastojen valossa kolmen kärki on vahvoilla. Neljä edellistä mestaruutta vienyt Lapua on yltänyt historian saatossa 19 kertaa puolivälieriin ja saavuttanut 14 välieräpaikkaa. Kirittäret on vienyt kautta aikain kaikki pelaamansa yhdeksän ottelua Mansen Räpsää vastaan. Jyväskylään on voitettu 14 peräkkäistä SM-mitalia, mutta edellinen mestaruus on vuodelta 2010.

Pori lukeutuu sarjan vahvimpiin puolivälieräjoukkueisiin, mutta Kempele on haastanut keskinäisissä otteluissa väkevästi kuluvalla kaudella. Pelinjohtaja Sami Österlund kiittelee kuitenkin joukkueensa nousujohteista trendiä.

– Olen ylpeä ja tyytyväinen joukkueesta. Peli on mennyt nousujohteisesti eteenpäin ja kehittynyt. On ollut aika vaikeitakin hetkiä, mutta olemme pystyneet kääntämään ne.

Etukäteisarvioissa suurin mielenkiinto puolivälierävaiheessa kohdistuu Satakunnan paikallistaistoon Kankaanpään Mailan ja Rauman Lukon välillä. Seurahistoriansa ensimmäistä kauttaan naisten Superpesiksessä pelaava Kankaanpää on luonut ilmiön, joka on yllättänyt monet. Halli-SM-hopeamitali kasvatti entisestään itseluottamusta ja rohkeutta pelata ennakkoluulotonta peliä.

– Joukkueen sisäinen tavoite oli, että kuuden joukkoon mennään ja sitä kautta Lapua ja Jyväskylä ensimmäisellä kierroksella vältetään. Altavastaajana päästään lähtemään, mutta hyvällä pelillä meillä on ehdottomasti mahdollisuudet edetä jatkoon, pelinjohtaja Mikko Järvenpää totesi.

Raumalla kausi on sisältänyt monenlaisia tapahtumia pelinjohtajavaihdoksineen. Nykyinen viuhkavelho Mika Takalahti on kuitenkin luottavainen puolivälieräsarjan alla ja uskoo seurahistorian ensimmäisen välieräpaikan toteutuvan.

– Hyvin miettein lähdetään. Pystymme luottamaan siihen, että pärjäämme. Vajaa viikko on aikaa laittaa omaa peliä pakettiin ja analysoida vastustajaa.

Puolivälieristä etenee jatkoon kolmella voitolla.

Runkosarjassa:

Rauma-Kankaanpää: pisteet 2-2

Kankaanpää-Rauma 1-0 (2-1,2-2)
Rauma-Kankaanpää 1-0 (5-1,0-0)