Uutiset

KaMattarille tiukka tappio ja loukkaantumishuolia

Rauman Lukko ja Kankaanpään Maila tarjosivat vauhtia ja vaarallisia tilanteita Otanlahden pesäpallokentän yli 1200-päiselle yleisölle. Tiukan kamppailun vei lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen kotijoukkue Lukko. Kankaanpäälle tappion lisäksi harmaita hiuksia aiheutti ikävät loukkaantumiset,

KaMattaret aloitti pelin vahvasti ja sai heti ykköskärjestä palottoman ajolähdön, ja vaikka ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta, niin jatkotilanteessa Anu Kiviharju onnistui kotiuttamaan Emilia Itävalon. Tämän jälkeen kankaanpääläisten sisäpeli ei kuitenkaan enää pyörinyt jakson aikana toivotulla tavalla, eikä joukkue saanut tehtyä enempää juoksuja ensimmäisellä jaksolla. Lukko onnistui jaksovoittoon tarvittavien kahden juoksun tekemisessä toisen vuoroparin tasoittavalla, kun ensin Miia Karppanen toi Enni Kylä-Kauseen lyönnillä tasoitusjuoksun ja jatkotilanteesta Hanna Väisänen juoksi kotipesään Sini Stranderin lyönnillä. Neljännen vuoroparin tasoittavalla nähtiin ensimmäinen ikävä loukkaantuminen, kun Taiju Ollilla otti harmittoman näköisessä kopin palautusheitossa palloa kiinni, mutta nilkka nuljahti ympäri. Ollilan peli loppui tähän ja hänet vietiin jatkotutkimuksiin paikalliselle terveysasemalle, Näin Emilia Itävalo siirtyi lukkarin tontille loppu peliksi ja Annika Koivuniemi otti hänen paikkansa ulkokentällä.

Toisella jaksolla nähtiin Mailan kannalta pelottava tilanne heti avausvuorossa, kun Elisa Salosen lyönti osui ykköspesälle palanneen Niina Jokisen selkään. Jokinen kuitenkin pystyi jatkamaan peliä hetken kylmäpussia selässä pidettyään.  KaMa onnistui aloittamaan juoksujen teon myös toisella jaksolla, kun toisen vuoroparin tasoittavalla Piritta Kärnä puhkaisi kolmospuolelta raumalaisten ulkokentän. Kotiin juoksivat Laura Jokinen ja Itävalo. Lukko kavensi palolta haiskahtaneessa tilanteessa luvuiksi 1-2, kun Kaisa-Maija Rosvall syöksyi kotipesään Sini Stranderin lyönnillä. Neljännessä ulkovuorossa tapahtui jälleen, tällä kertaa oli Annika Koivuniemen vuoro kokea kovia, kun pallo otti kentästä virhepompun ja osui Koivuniemeä kasvoihin. Koivuniemi piti hetken jääpussia poskellaan ja jatkoi peliä, kuin Rocky Balboa ikään toinen silmä hieman turvonneena.

Supervuorossa lähempänä juoksun saamista oli KaMattaret, mutta Emilia Itävalo paloi kotipesään Piritta Kärnän lyönnillä. Kotiutuslyöntikilpailussa juoksujen tekeminen oli molemmilla joukkueilla vaikeaa ja juoksua saatiinkin odottaa aina raumalaisten tasoittavan vuoron viimeiseen pariin asti. Jenna Kammi-Rahnasto löi pallon kakkospuolelle ja pallo poltti hieman ulkopelaajan kädessä. Palo oli kuitenkin enemmän kuin lähellä, mutta valitettavasti pallo ei aivan jäänyt lukkari Itävalon räpylään. Näin raumalaisille ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan, mutta missään nimessä KaMattarien ei kannata painaa päätä pensaaseen. Ottelu osoitti, että luvassa on tiukka sarja ja mitään ei saa ilmaiseksi. 

Seuraava ottelu pelataan jo torstaina Kankaanpäässä, Pohjanlinnan pesäpallostadionilla kello 17.30 alkaen. EIköhän näytetä kaikille ja laitetaan Kankaanpään tämän kauden yleisöennätys uusiksi.

Kankaanpään parhaana palkittiin hienosti pikahälytyksellä lukkariksi siirretty Emilia Itävalo ja kakkospalkinnon sai kaksi juoksua lyönyt Piritta Kärnä. Lukon ykköspalkinnon sai Hanna Väisänen ja kakkospalkinnon pokkasi Sini Strander.