Uutiset

"Tampere kaatuu paremmalla perussuorittamisella ja kannattajien tuella"

Miesten joukkueen pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina superpesiskarsinnoissa tampereleista Manse PP:tä vastaan. Hurmosmaisen kauden ykkösessä pelanneiden ”keisareiden” pitämiseen sarjaporrasta alempana tarvitaan kolme voittoa. KaMan ulkokentällä valtavan määrän paloja tällä kaudella tehnyt Jussi Kivelä uskoo, että sarja hoidetaan kotiin vastustajaa korkeammalla olevalla perussuorittamisen tasolla, mutta korostaa myös kannattajien mukana olon tärkeyttä.

Omiin suorituksiinsa kuluneella kaudella mies on varsinkin ulkopelin osalta kohtalaisen tyytyväinen. Kivelän pelipaikka ulkokentällä on kauden aikana hivenen elänyt ulkopelin taktisten variaatioiden mukaan, mutta siitäkin huolimatta hän on Superissa eniten paloja tehneiden ulkopelaajien tilastossa kärkipäässä. Jussi käy kimppuun

Jussi Kivelä on pelannut hyvän kauden ulkona ja saanut myös aiempaa enemmän sisällä vastuuta

-Alkukausi meni hieman totutellessa, mutta pikkuhiljaa peli alkoi kulkea nousujohteisesti. Kauden puolivälin tienoilla koko joukkueen peli meni vähän tuskaiseksi ja ehkä siinä muutamia “huti” pelejä tuli itsellenikin. Pääosin olen tyytyväinen, että ensimmäisellä täydellä ulkopelikaudella Superissa olen etukentällä pystynyt suhteellisen tasaiseen suorittamiseen.

- Sisäpelissäkin on tullut enemmän vastuuta kuin aiemmin, mutta koska olen tavoitellut junnusta asti Superin paikkaa lähinnä tekemällä suuren työn ulkopelin eteen, on sisäpelissä vielä suoritusvarmuudessa paljon parantamista, vetää Kivelä yhteen omaa kauttaan. 

Karsintojen avausottelua edeltävä viikko käytetään Kivelän mukaan hyödyksi nimenomaan vastustajan analysointiin ja joukkueen fysiikan virittämiseen:

- Tällä viikolla katson videoita Mansen tämän kauden peleistä ja pyrin sitä kautta saamaan vinkkiä, miten omalle pelipaikalle tulee haastelyöntejä. Joukkueen kanssa yhdessä tehdään vähän fysiikkaa ja pääosin keskitytään Mansen pelitapaan ja samalla hiotaan omia ratkaisuja juuri heitä vastaan.

Manse PP:n joukkue koostuu hyvin erilaisista ja eritaustaisista pelaajista. Kivelälle ja Pohjanlinnan yleisölle tamperelaisten riveistä löytyy muutama ennalta tuttu nimi, kuten mm. KaMan junioreissa useamman kauden pelannut Ikaalisten mies Atte Hakala ja Jyväskylän Kirin paidassa monta kertaa niin ykkösen kuin Superinkin kausina Kankaanpäässä vieraillut Eetu Karhulahti.Unohtaa ei sovi myöskään punavalkoisista KaMaan vuoden 2010 nousijajoukkueessakin pelannut Mika Ilkko. Manse PP:n nimekkäin pelaaja on varmasti kahden Itä-Lännen mies ja mm.Raahessa vuonna 2008 SM-kultaa voittanut etumies/vaihtaja Joonas Eirola. Kivelä uskoo Mansen pelaavan pääosin peruspesäpalloa, jossa ykköskärki pyrkii tekemään tilannetta joukkueen kovalyöntisille jokereille Ville Kerolle ja Tommi Maliselle.

Superpesiskarsintasarja voitetaan Kivelän mukaan nimenomaan rutiinilla ja kokemuksella kovista paikoista:

- Perussuorittamisen taso kääntää sarjan meille. Kossusarjassa pelasimme hyvää ulkopeliä kaikkien jaksojen alkuvuorot.  Nyt tason täytyy vain kestää koko kahdeksan vuoroparia per peli. Tilanteita tulemme saamaan tarpeeksi ja kotiutusvoimaa kyllä löytyy kun sisäpeli saadan rullaamaan. Vaikka se ei olekaan ylpeyden aihe, niin monella pelaajalla on kokemusta näistä peleistä jo viimekaudelta ja uskon senkin auttavan kun mennään kovempaan paikkaan.

Viime kaudella KaMa selvitti karsinnat Kempelettä vastaan jännittävien vaiheiden kautta. Tästä kokemuksesta Kivelä uskoo olevan hyötyä tänäkin vuonna.

- Olimme viime kaudella samassa paikassa, joten tilanne ei ole täysin uusi. Luotto on siihen, että oma perussuorittaminen riittää eikä ihmeitä tarvita, joten luottavaisin mielin voi sarjaan lähteä, summaa Kivelä joukkueensa fiiliksiä tällä hetkellä

Viime vuoden karsinnoissa varsinkin ratkaisevassa viidennessä ottelussa Pohjanlinnan yleisö eli hienosti mukana ja oli aidosti se 13 pelaaja. Kivelä haluaakin korostaa sitä kuinka tärkeä merkitys äänekkäällä yleisöllä joukkueelle on ja esittää lopuksi vielä toiveen pohjois-satakuntalaiselle pesisyleisölle:

-Kyllähän se on hieno tunne ja antaa ainakin itselle lisäbuustia peliin kun katsomossa on meininkiä. Haluaisinkin muistuttaa kotiyleisöä siitä, että meillä on edelleen nuori joukku - jopa nuorempi kuin viime vuonna, joten positiivista kannustusta tarvitaan. 

Voin vakuuttaa, että jokainen, joka pelipaidan ylleen pukee haluaa varmasti voittaa ottelun ja pelata joka pelissä kauden parhaan pelinsä. Joten viimeistään nyt toivoisin yleisön avaavan äänijänteensä ja keskittyvän ennen kaikkea omien kannustamiseen ja samalla edesauttamaan sitä, että Kankaanpäässä pelataan superpesistä myös ensi kesänä.

Jarkko Huhtala