Uutiset

Haapasillan ja Rajahalmeen suomarinaisilla sarja katkolla huomenna

Naisten Suomensarjajoukkue haki siis tiukkojen vaiheiden jälkeen viime keskiviikkona voiton lohkofinaalien ensimmäisestä ottelusta Raumalta ja näin nousukarsintapaikka on katkolla huomenna Raumaa vastaan pelattavassa kotiottelussa. Tämä myös KaMan naisten kakkosjoukkueen nimellä kulkeva ryhmä on ottanut viimeisen kahden vuoden aikana ison harppauksen maakuntasarjasta ykköspesiksen portteja kolkuttelevaksi joukkueeksi.

Joukkueen pelinjohdosta ja valmennuksesta on kuluneella kaudella vastannut vankan kokemuksen kankaanpääläisen tyttö ja naispesiksen valmennuksesta omaava Juha Haapasilta yhdessä toisen pitkän linjan valmentajan Aki Rajahalmeen kanssa. 

Haapasilta palasi täksi kaudeksi valmennushommiin parin välivuoden jälkeen ja kertoo kuluneen kauden olleen antoisa, vaikka töitäkin on todella riittänyt:

- Kyllä se veri vaan vetää lajin pariin ja kun paketti on kunnossa, niin mikä ettei tässä mukana ole. Täytyy mainita myös, että yksin en ole tätä tehnyt, vaan hommia on tehty yhdessä Aki Rajahalmeen kanssa.  Hän on tehnyt loistavaa työtä kaikessa – esimerkiksi aikataulujen laadinnassa. Meillä ollut myös B-tyttöjen pelit vastuullamme, joten välillä on ollut toki raskasta. Kyllähän se kuitenkin jotakin antaa myös meille kun valmentajina saamme nähdä mm. yksilöiden ja pelin kehittymistä sekä uusien asioiden ja pelitavan sisäänajoa. 

Haapasilta

Juha Haapasilta teki paluun valmennushommiin parin vuoden
tauon jälkeen

Suomensarjaa on kuluneella kaudella pelattu hyvinkin vaihtelevalla pelaajaringillä, vaikka tiettyjä pelipaikkoja onkin pyritty vakioimaan Haapasillan mukaan heti kauden alusta alkaen: 

-Pelaajarinki /pelipaikat ovat vaihdelleet välillä melkoisesti.  Osasyynä tähän ovat olleet B:n pelit. Kovan rasituksen välttämiseksi olemme mahdollisimman paljon kierrättäneet pelaajia. ”Vanhempia” pelaajia on kuitenkin alusta asti istutettu omille paikoilleen. Meidän ringistä löytyy joka paikalle pelaajia niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Arvostan erittäin paljon,  kun joukkueessa on esimerkiksi Anette Koskisen kaltainen pelaaja, joka ottaa tarvittaessa mikä ulkopelipaikan tahansa hoitaakseen jos joukkueen etu sitä vaatii 

Suomensarjan lounaislohkon on Haapasillan mukaan oiva kasvualusta juuri nuorille pelaajille. 

-Sarja on ollut hyvä ja olemme päässeet pelaamaan tasaisia otteluita, joita on sitten saatu käännettyä voitoiksi asti. Meidän entiset  ykköspesispelaajamme ovat tuoneet joukkueeseen tekemisen mallia, joista nuoremmat ovat ottaneet opiksi. Tässä sarjassa on  on myös hyvä sekoitus nuoria ja vanhoja pelaajia. Mielestäni meidän nuoret ovat ottaneet erittäin suuria askelia kohti tulevia Superpesiskausia. Toki täytyy myös muistaa, että paljon on vielä opittavaakin tulevaisuutta silmällä pitäen. 

Naisten Suomensarjajoukkue selvitti tiensä nyt käynnissä oleviin lohkofinaaleihin hyvän runkosarjan ja välierävaiheen jälkeen jossa kaatui Seinäjoki.Suurin syy menestykseen löytyy Haapasillan mukaan siitä, että homma toimii joukkueella mailan varressa. 

-Meillä on sisäpeli kuosissa, mutta räpylän kanssa on ollut erityisesti 1- ja 2-tilanteissa hieman vaikeuksia. Takatilanteissa ulkopelaaminen sitä vastoin on toiminut hyvin. Huolellisesti tehty taustatyö vastustajista on antanut meille myös etulyöntiasemaa useissa otteluissa. Meidän sisäpelissä on hyvin roolitettu pelaajat paikoilleen.  Kova usko omaan tekemiseen on puolestaan auttanut meitä nousemaan useamman kerran hankalista takaa-ajo tilanteista kauden aikana. 

Huomenna lauantaina saapuu siis Rauma Pohjanlinnaan pelaamaan toista lohkofinaalia. Haapasillan mielestä vastassa on hyvin organisoitu joukkue  

- Ensimmäinen peli vieraissa voitettiin tiukan väännön jälkeen ja lauantaina kotikentällä on tarkoitus laittaa sarja poikki.  Raumalla on erittäin organisoitu joukkue, jossa jokainen tietää tarkasti roolinsa. Meidän tehtävänä on miettiä miten eliminoimme heidän peliään. Seinäjokisarjan / Rauman ensimmäisen pelin jälkeen meidän vaihtotilanne pelaamista ulkona pitää parantaa, jotta Rauma ei saa niin helpolla takatilanteita kuin esimerkiksi keskiviikon ottelussa tapatui. Hekin saavat varmasti tyttöjä kotiin jos liian monta kertaa päästetään yrittämään. 

Tulkaahan kaikki katsomaan ja kannustamaan tyttöjä voittoon! Esittää Haapasilta vielä lopuksi toiveen Pohjois-Satakunnan pesisyleisölle 


KaMa-Rauma naisten Suomensarjan lohkofinaali Pohjanlinnassa lauantaina kello 15.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy. 


Jarkko Huhtala