Uutiset

Ehjä ulkopeli ja leveämpi sisäpeliarsenaali kaatoi Tampereen.

KaMa teki sen mitä pitikin ja otti voiton superpesiskarsintojen avausottelussa. Hyvin kasassa koko ottelun ajan pysynyt ulkopeli ja leveämpi sisäpelimateriaali takasi sen, että ottelu päättyi isäntien voittoon jaksoin 2-0 ( 3-1 ja 4-1)

KaMa joutui rukkaamaan kokoonpanoaan uusiksi aivan ottelun alla, kun yksi ulkopelin runkopelaajista Valtteri Kleemola joutui sairastapauksen vuoksi jäämää kokoonpanosta pois. Muu joukkue kuitenkin täytti Kleemolan paikan hienosti.  Tänään myös pelinjohdossa toimittiin vähän aiemmasta poikkeavalla ratkaisulla sillä ulkopeliä johti joukkueen valmennusjohtoon kuuluva Pasi Vanhatalo, Jukka Karttusen keskittyessä sisäpelin johtamiseen.

Ensimmäisellä jaksolla ottelun kulkua kiusasi sade ja se vei parhaimman terän pois kummankin joukkueen sisäpelistä. Erityisen tuskaista sisäpeli oli vierasjoukkue Tampereella, joka sai jakson aikana vaivaiset kaksi kolmostilannetta ja kärkilyöntiprosenttikin oli vain rahtusen yli 20 %. KaMan ulkokenttä toimi erityisen hyvin 0-tilanteessa, joka tukahdutti Mansen sisäpelin heti alkuunsa.  Ei isäntienkään sisäpeli siis toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta vieraitaan laajemmalla sisäpelisarsenaalilla pelannut KaMa sai kuitenkin homman toimimaan asteen verran paremmin.

Ottelun avausjuoksu syntyi runsaasti parranpärinää aiheuttaneen tilanteen jälkeen. Kotijoukkueen Mikael Sillanpää odotteli kolmosella kotiutusta kun KaMan kaari vetosi vieraiden lukkarin Joni Aallon syötön vääräksi tilanteessa, jossa oli jo yksi väärä alla. Syöttötuomari oli tilanteessa samaa mieltä ja näin tamperelaisten kovasta protestoinnista huolimatta isännät siirtyivät 1-0 johtoon.

Isäntien koko jakson aikana hyvin toiminut ulkopeli sai ainoan tahransa kolmannen aloittavalla, kun etutilanteen jälkeen polttoheitto karkasi reilusti yli kolmospesältä ja Tampereen Joonas Eirola juoksi suoraan kakkoselta kotiin tuoden lukemat 1-1.

Jakson ratkaisu nähtiin kolmannen tasoittavalla. Yhden palon ajotilanteessa lyömässä ollut Petri Kulmala kuritti vieraiden kolmoskopparina tänään pelannutta KaMakasvatti Olli-Pekka Rajalaa.  Kulmalan kova lyönti livahti Rajalalta läpi maisemaan kahden juoksun arvoisesti. Lyönnillä olisi juoksuja tullut enemmänkin, mutta pallo pysähtyi kentän takan olleeseen puuhun ja näin kotiin tulivat Mikael Sillanpää sekä Henri Pulkkinen.  Tämän jälkeen lukemat olivat 3-1, jotka jäivät myös jakson loppulukemiksi, sillä neljännen aloittavalla Manse PP ei saanut enää juuri minkäänlaista kiriä aikaan.

Toisella jaksolle Tamperelaiset tulivat asteen verran reippaammalla otteella ja nollasivat isännät heti ensimmäisessä sisävuorossa. Tasoittavalla vuorolla vieraiden pelinjohtaja Sami Heikkinen laittoin 1-3 tilanteessa merkin päälle ja Jarkko Paloniemen syvälle pussinpohjalle mennyt lyönti palautui kotipesään sen verran hitaasti, että Eetu Karhulahti toi vieraat 0-1 johtoon.

Sillanpää

Mikael Sillanpää oli tänään pitelemätön mies tamperelaisten ulkokentälle

Toisen aloittavalla myös kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen pisti yllätysottoa kehiin ja Jussi Kivelän 1-3 tilanteessa vieraiden kolmoskopparin eteen sijoittamalla lyönnillä kotiin kiiti Mikael Sillanpää. Ensimmäisen jakson tavoin myös toisella ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa.  Ensin Petri Kulmala iski kotiin toisen Ulvilan miehen eli Mikael Sillanpään. Pian tämän jälkeen Ville-Veikko Olli karkasi Jussi Kivelän kakkoskopparin eteen tippuneella pallolla kotiin. Tilanteessa heitto kotiin aukesi sen verran pahasti että Olli eht lopulta varsin selvästi tuomaan isännät 3-1 johtoon.

Tämän jälkeen tamperelaisilta ei enää pahemmin löytynytkään puristusta sisäpeliin

Neljännen aloittavalla Petteri Kortelaisen pussari sirvahti vieraiden ulkokentän räpylästä ja Mikael Sillanpää toi jo ottelun viidennen juoksunsa.  Tämän jälkeen olikin jakson kaikki juoksut nähty ja isäntien voittojuhlat saivat alkaa.

Isäntien ykkönen oli siis tänään viisi juoksua Mikael Sillanpää.  Kakkospalkinto meni tärkeisiin paikkoihin kolme juoksua lyöneelle Petri Kulmalalle.  Ville-Veikko Ollin onnistui sotkemaan tänään ta tamperelaisten sisäpeliä hyvin hankalilla syötöillään. Henri Pulkkinen keräsi tänään komeat kahdeksan kärkilyöntiä ja hänen yhteistyönsä erityisesti Mikael Sillanpään kanssa toimi mainiosti.  Ulkokentällä erityisesti Mika Ihanamäki pelasi loistavan ottelun ja myös Lauri Kaartokallio täytti paikkansa jälleen uudella pelipaikalla kakkosvahtina mainiosti.

Kaartokallio

Pelimies hoitaa paikan kuin paikan kun tarve vaatii. Näin toimi tänään Lauri Kaartokallio.

Vieraiden ehdoton ykkönen oli Joonas Eirola joka teki mukavasti paloja etukentällä sekä onnistui mailanvarressa 80% tehoilla.  Kakkospalkinto meni lukkari Joni Aallolle, joka pelasi hyvällä tasolla läpi ottelun eikä häkeltynyt ottelun alussa tulleesta vapaataival juoksusta.

Joukkueiden seuraava kohtaaminen pelataan Tampereella tulevana keskiviikkona kello 17.00 alkaen.