Uutiset

Suomarinaiset vahvalla tekemisen meingillä nousukarsintoihin

Naisten suomarijoukkueemme aloittaa tänään siis ottelut noususta ykköspesikseen helsinkiläistä Roihua vastaan.

Paikka ykköspesiksessä  kaudella 2016 aukeaa kahdella voitolla.  Joukkueen runkopelaajiin ovat tämän kauden aikana kuuluneet polttolinjalla häärinyt Hanna Utunen sekä lukkarin tontilla pelannut vielä C-ikäinen Vilma Heinola.  Kumpikin nuorista naisista lähtee luottavaisena helsinkiläisten kaatoon. 

Omaan kauteensa Hanna on varsin tyytyväinen ja pitää joukkueen suorituksia ennen kaikkea nousujohteisina:

-Olemme myös välttyneet suuremmilta loukkaantumisilta. Tämän ansiosta pelit on saatu pelattua läpi hyviin samanlaisella sapluunalla, mikä on ollut tärkeä asia

Rauman kaatuminen välierävaiheessa perustui Hannan mielestä ennen kaikkea ulkokentän hyvään pelaamiseen 0- ja takatilanteissa

- Meillä oli myös enemmän henkeä ja tekemisen meininkiä niissä peleissä kuin vastustajillamme.

Roihun joukkueesta ei Hannalla ennen eilistä valmistavaa palaveria ollut vielä paljoa tiedossa, mutta ennakkotietojen mukaan joukkueessa pelaa joitakin samoja pelaajia, jotka olivat vastassa superpesiskarsinnoissa syksyllä 2013

Joukkueiden välinen toinen ottelu pelataan siis Kankaanpäässä lauantaina kello 13.00 alkaen. Miksi sitten kannattaa silloin tulla paikalle?

Olemme jo tässä kohtaa ylittäneet tavoitteemme tälle kaudelle ja näissä kauden viimeisissä peleissä ei ole enää mitään hävittävää. Varmaa on siis, että jokainen likka antaa kentällä kaikkensa, tiivistää Hanna syyn saapua lauantaina Pohjanlinnaan. 

Utunen

Hanna Utunen on pelannut hyvän kauden niin sisällä kuin ulkonakin Suomensarjassa

Vilma Heinolan kauteen on siis tällä kaudella kuulunut otteluita Suomensarjan ohella myös tyttöjen Superpesiksessä sekä omassa C-ikäluokassa.   Oulun nuorisoleirillä Vilma valittiinkin kilpasarjan Itä-Länteen. 

Lukkarina pelaamisessa Suomensarjassa onkin eroavaisuuksia verrattuna esimerkiksi tyttöjen Superpesikseen:

Suomensarjassa vastaan tulee paljon kokeneempia pelaajia ja niiden suoritusten vaikeuttaminen on haastavampaa, summaa Vilma sarjojen eroja lukkarin vinkkelistä katsottuna. 

Myös sisäpelaamisessa eroja luonnollisesti löytyy. Vilman mukaan Suomensarjan peleissä pallo liikkuu ulkokentällä selvästi nopeammin ja lyöntien on oltava tarkempia. 

Vilma

Vilma Heinolan kauteen on mahtunut pelejä kolmen eri joukkueen kanssa

Roihuotteluiden Vilma ennakoi olevan tiukkoja taistoja, joista tietysti lähdetään täysillä voittoa hakemaan. 

Millä eväillä sitten Roihu tulee ottelusarjassa kaatumaan?

Sisäpeli meillä on hyvässä kunnossa ja siinä jokainen osaa hoitaa oman roolinsa! Ulkona kun saadaan räpylä pitämään, niin uskon homman kääntyvän meille, tiivistää Vilma avaintekijät ottelusarjan voittoon. 


Jarkko Huhtala