Uutiset

KaMa sinetöi Superpesispaikan kaudelle 2016!

Eilisen supervuoro voiton myötä KaMa sai tänään mahdollisuuden varmistaa paikan superpesiksessä kaudelle 2016. Tätä mahdollisuutta joukkue ei jättänyt käyttämättä, vaan haki vierasvoiton Tampereelta jaksovoiton 0-2 (2-6, 1-2) ja varmisti sen, että miesten Superpesistä nähdään Kankaanpäässä myös kaudella 2016.

Avausjakso oli kokonaisuudessaan KaMalta ehkä koko ottelusarjan parasta pesäpalloa, vaikka Manse PP kolmostilanteita aikaan enemmän saikin. 

Ensimmäisessä sisävuorossa juoksujen tekoa jäi kuitenkin viimeisen lyöjän varaan, kun Petteri Kortelainen kotiutti Ville-Veikko Ollin hienolla välilyönnillä. Jakson ratkaisseet suoritukset nähtiinkin toisen aloittavalla. Ensin ensimmäisenä lyöntivuorossa ollut ykköspalkittu Lauri Kaartokallio teki saman tempun kuin edellisessäkin Tampereen ottelussa eli laittoi pallon kakkosrajasta maisemaan ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään.  

Tämän jälkeen rakenneltiin ajolähtö Lankiselle, joka laittoi pallon kovalla sivalluksella kolmosrajasta maisemaan ja sillä kotiin tulivat Mikael Sillanpää sekä Henri Pulkkinen. Tämän jälkeen Jussi Kivelä pisti vielä palloa väliin ja Ville-Veikko Ollin tultua tällä lyönnillä kotiin olivat lukemat KaMalle jo 0-5.  

Manse PP sai tämän jälkeen kuitenkin pysäytettyä KaMan rynnistyksen ja paransi myös sisäpeliään seuraavassa vuorossa. Siinä nimittäin Ville Keron kakkospuolelle suuntaama kova lyönti poltti KaMan ulkokentällä ja kun heitto kotiinkin karkasi vielä ohi kotipesästä, niin Jukka Tuomisto toi lukemiksi 1-5. KaMa kuitenkin skarppasi nopeasti peliään ulkona ja isännät eivät saaneet enempää juoksuja Keron lyönnin jälkeen aikaiseksi. 

KaMa kasvatti johtoaan kolmannen aloittavalla Petteri Kortelaisen kotiuttaessa jälleen välilyönnillä, jolla kotiin juoksi Jussi Kivelä. Manse PP kavensi vielä kolmannen tasoittavalla jälleen Ville Keron toimesta lukemat 2-6, mutta enempää armoa ei KaMan ulkopeli tänään isännille antanut ja näin jaksovoitto oli hanskassa. 

Toisella jaksolla Manse PP tuli eilisen ottelun tapaan terävämmällä otteella.  Jakson avausvuorossa etutilanteessa tänään ottelusarjan parhaimman pelinsä pelannut Ville Kero sivalsi pallon kakkosrajasta maisemaan.  Pallo kuitenkin saatiin KaMan ulkokentän toimesta sen verran nopeasti kentälle takaisin, että siitä seurasi ainoastaan Mika Ilkon tuoma juoksu, jolla isännät menivät 1-0 johtoon. 

Ensimmäisen tasoittavalla nähtiin taas tähän ottelusarjaan yksi harvinaisempi episodi lisää. KaMan Henri Pulkkinen vaihtoi ykkösellä ollutta Lauri Kaartokalliolla ykkösrajapompulla eteenpäin. Tilanteessa polttoheitto kakkoselle karkasi Manse PP:n pesävahdilta kauas pesän taakse ja sekä ykköselltä ollut Kaartokallio että kotipesästä etenemään lähtenyt Pulkkinen kipittivät molemmat kotipesän turvaan tuoden KaMan 1-2 johtoon.  KaMan sisäpeli ei kuitenkaan näiden lahjajuoksujen jälkeen pyörinyt enää ensimmäisen jakson kaltaisella tavalla, vaan seuraavissa vuoropareissa tilanteiden rakentelu pätki enemmän tai vähemmän. Toisaalta myös Manse PP pelasi tuon kaksi juoksua tuottaneen mustan hetken jälkeen hyvää ulkopeliä koko loppujakson ajan. 

Vaikka juoksuja ei siis enää tämän jälkeen KaMan toimesta saatu aikaan, toimi ulkopeli kuitenkin sen verran hyvin, että tamperelaisten yritykset sisällä pysähtyivät viimeistään hyvään takatilanne pelaamiseen. 

Ottelu huipentui neljännen aloittavalla jossa Manse PP sai rakennettua palottoman ajon kärjestä tänäänkin hyvässä vireessä olleelle numero neloselleen eli Jarkko Paloniemelle. Tässä kohtaa ratkaisijaksi nousi KaMan lukkari Ville-Veikko Olli, joka irroitti kolmosella kotiutusta odottamassa olleen Eetu Karhulahden väärällä irti pesältä. Tämän jälkeen Manse PP sai vielä rakennettua ajolähdön yhdellä palolla jokereilleen Kerolle ja Tommi Maliselle. Aikalisän jälkeen heistä lyömään tuli ensin Kero, jonka kotiutusyrityksen poimi kiinni Lauri Kaartokallio tehden toisen palon kotipesään.  Tämän jälkeen viimeisenä lyöjänä vuorossa olleen Tommi Malisen lyönti meni Jussi Kivelälle, jonka kädestä lähti kolmas palo kotiin. Tämän myötä KaMa voitti ottelun ja varmisti Superpesispaikan kaudelle 2016. Joukkueen helpotuksen täyteiset voitonjuhlat saivat alkaa!

Pyttykerho löysi täysin ansaitusti KaMan ykköspalkituksi 10/11 tehoilla edenneen Lauri Kaartokallion, joka siis kunnarin ohella myös toi kaksi juoksua.  Hyvien sisäpelitehojen ohella Kaartokalliio teki hyviä suorituksia myös ulkona tukuittain.  Kakkospalkinto meni ensimmäisen jakson lopulta ratkaisseet kaksi juoksua lyöneelle Jukka Lankiselle.  Muuten KaMan eliittiin kuuluivat tänään hyvän pelin ulkona pelanneet Teemu Utunen ja Valtteri Kleemola. Erityisesti Utunen teki kotipesään muutaman kylmähermoisen suorituksen tamperelaisten kotiutustilanteissa. Myös Jussi Kivelä pelasi ulkona hyvän ottelun.  Eikä joukkueen ulkopelissä tänään heikkoja lenkkejä juuri ollutkaan.  

Tamperelaisten ykkönen oli myös ansaitusti kaikki joukkueensa kolme juoksua lyönyt Ville Kero.  Kakkospalkinto meni hyvin tilanteita rakennelleelle Jarkko Paloniemelle. Myös Mika Ilkko ylsi tamperelaisista tänään kelpo esitykseen niin sisällä kuin ulkonakin.    


Miehet juhlii

Ottelun ratkettua pistettiin tanssiksi!

Pelinjohtaja Jukka Karttunen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen:  

-Eilinen voitto oli meille henkisesti erittäin tärkeä ja joukkueesta aisti, että meillä oli tänään sellainen raikas ilme, jota ei ole montaa kertaa tällä kaudella nähty. Olimme hyvin latautuneita. Vaikka hävisimmekin kolmostilanteet avausjaksolla, niin tuntui siltä, että olimme kuitenkin koko ajan kuskin paikalla ottelussa.

- Ulkona saimme tänäänkin pieniä parannuksia peliin, mutta sisällä meillä oli tänään samoja ongelmia kuin aiemmissakin otteluissa erityisesti kotiutuksissa ja kentälle menossa. Kaiken kaikkiaan tämä oli kuitenkin meiltä ehjä esitys tänään.   Ei tämä kuitenkaan niin selvä sarja ollut kuin jotkut saattoivat etukäteen luulla. Tampereella oli hieno yleisö niin koti kuin vierasotteluissakin. Tänään tosin oli myös meille hieno tuki kannattajiltamme täällä Tampereella. Olen erityisen tyytyväinen joukkueensa nuorisokaartin esitykseen  ja siihen ilmeeseen mitä joukkue sai tässä ottelusarjassa päälle keskiviikon tappion jälkeen. 

Ykköspalkittu Lauri Kaartokallio oli ottelun jälkeen huojentunut mies:

- Päällimmäisenä tunteena nyt on helpotus. Nämä olivat niin itselle kuin joukkueellakin äärimmäisen rankkoja pelejä henkisesti ja fyysisesti. Lähtökohtaisesti Tampereella oli vain voitettavaa ja meillä hävittävää. Täytyy kiittää Tamperetta hyvästä vastuksesta . Lyönnin pelejä suuntaan tai toiseen nämä kuitenkin olivat.  

Aika tyhjä olo on nyt. Pitkä kausi on ollut meillä ja paljon tappioita on koettu, mutta nyt saatiin kuitenkin onneksi kaikelle onnellinen loppu . 

Ja sellainen olo on nyt kyllä raporttien kirjoittajallakin - tyhjä ja helpottunut!

Jarkko Huhtala