Poikien Superin joukkue finaaliin!

KaMan poikien Superpesisjoukkue laittoi vällieräsarjan suoraan kahdesta ottelusta poikki ja lunasti finaalipaikan voittamalla Vimpelin heidän omalla Saarikentällään jaksoin 0-1 (1-2 ja 0-0).

Ottelun kaikki juoksut nähtiin siis ensimmäisellä jaksolla. Vimpeli siirtyi toisen aloittavalla 1-0 johtoon Arttu Ruuskan kotiuttaessa  Ville Takalan. KaMa tuli tasoihin heti tasoittavalla kun Ville-Veikko Ollin merkkaamattomalla kolmosjatkelyönnillä kotiin juoksi Topias Lilja.

Jakson ja samalla koko ottelun ratkaisujuoksu syntyi myös Ollin mailasta. Kolmannen tasoittavalla hän pisti pallon Vimpelin kakkoskopparin eteen kotiuttaen näin Roope Reinikan. Tämän jälkeen ei kummankaan joukkueen ulkopeli antanut mahdollisuuksia lisäjuoksujen tekemiseen ja toinen jakso päättyikin jalkapallolukemiin 0-0.

KaMan ykköspalkinnon nappasi tänään molemmat joukkueensa juoksut lyönyt Ville-Veikko Olli ja kakkosen juoksun tuonut sekä 2-3 välin vaihdot 4/4 tehoilla hoitanut Topias Lilja.

Liljan mukaan fiilikset finaalipaikan ratkettua olivat huikeat:

-Tämän eteen tehty on tehty paljon töitä. Erityisen hyvältä tämä tuntuu senkin vuoksi, koska miehissä oli kuitenkin raskas kausi takana. Nyt on kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä fiilis kun saatiin miestenkin pelit onnellisesti päätökseen viime sunnuntaina.

Topias lilja

Topias Lilja sai tänään Saarikentällä tuulettaa finaalipaikan kunniaksi

Sisäpelin nihkeys välieräottelussa johtui Liljan mielestä ennen kaikkea kummankin joukkueen rautaisesta ulkopelistä:

- Miehen saaminen kolmoselle oli tänään haastavaa. Kumpikaan joukkue ei saanut peräkkäisiä onnistumisia sisällä ja se teki sisäpelistä nihkeää

Topias Lilja oli yksi kuudesta tänään kokoonpanossa mukana olleista pelaajista, joka oli myös lunastamassa viime sunnuntaina päättyneissä karsinoissa miesten joukkueelle Superpesispaikkaa kaudelle 2016. Viime aikojen kovista otteluista huolimatta Lilja ei tänään väsymystä tuntenut:

- Itsellä oli tänään peliin tosi hyvä lataus enkä tuntenut fyysistä väsymystä. Viikonlopun karsintapeleissä olin kakkoskärjessä, minkä vuoksi ne eivät ihan niin paljoa energiaa kuluttaneet.

KaMan vastustaja ensiviikolla alkavissa finaaleissa on yhden sarjan mestarisuosikeista eli Seinäjoen välierissä tiputtanut Kitee. Otteluiden tarkemmat ajankohdat sovitaan lähipäivinä. Mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa ja KaMalla on ottelusarjassa kotietu. Lilja ennakoi otteluista tulevan viihdyttäviä:

Varmasti luvassa on yleisöystävällistä pesäpalloa, sillä kumpikaan joukkue ei tunne toisiaan etukäteen kovinkaan hyvin.  Tämä tuo peleihin aina omat juttunsa. Mikäli vastaan olisikin tullut Seinäjoki, niin olisivat ottelut olleet varmasti hyvin eriluonteisia, sillä tässä tapauksessa joukkueet taas tuntevat toisensa hyvin.

Finaaliotteluiden ajankohdista tiedotetaan siis lähipäivinä.