Uutiset

Jouni Itävalo palaa Kankaanpään Mailaan!

Kankaanpään Mailan oma kasvatti Jouni Itävalo palaa kahden Pohjois-Karjalassa vietetyn kauden jälkeen vahvistamaan kasvattajaseuraansa. Sopimus kattaa kauden 2016.

Joensuun Mailassa pelatut kaudet nostivat Itävalon lopullisesti superpesiksen eliittiin. Tuliaisina reissulta on kaksi SM-pronssia ja viime vuonna edustus myös miesten Itä-Länsi ottelussa. Hän oli päättyneellä kaudella Joensuun tehokkain etenijä sijoittuen runkosarjan etenijätilaston kuudenneksi 50 tuodulla juoksulla. Kärkilyöntejä miehelle kertyi 154. Itävalo tuo KaMan nuoreen joukkueeseen runsaasti kokemusta, näkemystä ja johtajuutta. Hän on pelannut urallaan 390 superpesisottelua ja kokonaissaldona on lyötyjä juoksuja 67, tuotuja 318 sekä kärkilyöntejä 1564. Kovakätisenä ja luotettavana heittäjänä tunnetun Itävalon rooli myös ulkopelissä tulee olemaan suuri.

Jouni

Itävalon päätös palata kasvattajaseuraansa merkitsee myös sopimusneuvotteluiden vauhdittumista muun kokeneemman pelaajakaartin kanssa. Tavoitteena on, että joukkue olisi pääosaltaan valmis viime vuotiseen tapaan lokakuun puoliväliin mennessä. Tällä hetkellä KaMalla on sopimus ensi kaudelle seitsemän pelaajan kanssa ja lisää sopimusuutisia on tulossa jo lähipäivinä. Käytännössä useita sopimuksia on jo neuvoteltu odottaen vain allekirjoituksia, koska myös pelaajat halusivat odottaa Jounin päätöstä. Tavoitteena on muodostaa 16 – 18 pelaajan harjoitusrinki, josta sitten lopullinen pelaava kokonaisuus seuloutuu.