Maila taipui Halli-SM-alkukarsinnassa

KaMan miesten matka Halli-SM- turnauksessa jäi kahden ottelun mittaiseksi. Viikonloppuna Jyväskylän Hipposhallissa otelluissa otteluissa Hyvinkään Tahkoa ja Jyväskylän Kiriä vastaan Maila oli hyvin mukana molemmissa otteluissa, mutta pienet virheet maksoivat mahdollisuudet voittoihin.

Kankaanpään Maila - Hyvinkään Tahko 0–2 (1–5, 2–4)

Lauantaina vastassa oli Hyvinkään Tahko. Tasaisessa ottelussa vastustaja Tahko oli terävempi kotiutustilanteissa ja pystyi käyttämään Mailan ulkokentän virheet tehokkaasti hyväkseen. Lopulta kolme pistettä jäi Tahkolle lukemin 0–2 (1–5, 2–4).
Avausjakson kulku ja ratkaisu voidaan kuvata kolmostilanteiden purkutilastoihin vedoten. Maila hallitsi kotiutusyrityksiä luvuin 7–5, mutta kun Maila onnistui vain kertaalleen Ville-Veikko Ollin lyönnillä Tahkon oltua sataprosenttisen tehokas, avausjakson voitto jäi hyvinkääläisille.

Toisella jaksolla Maila sai lennokkaan lähdön kun se siirtyi ensimmäisten kahden sisävuoron aikana 2–0- johtoon Petteri Kortelaisen ja Ville-Veikko Ollin lyönneillä. Tahko löysi kotiutusjyvänsä jälleen toisen tasoittavalla ja tehtaili kolme juoksua siirtyen 3–2- johtoon. Maila ei enää kolmannen sisävuoron tilanteistaan huolimatta päässyt kilpailemaan jaksovoitosta ja lopulta myös toinen jakso valahti Tahkolle kahden juoksun erolla. Puhdas 0–2- tappio merkitsi sitä että sunnuntain Jyväskylän Kiri - KaMa- ottelussa panosta oli enää Kirillä, KaMan osalta lopputurnauspaikka lipesi käsistä jo lauantaina.

Kankaanpään Maila - Jyväskylän Kiri 0–2 (4–5, 2–5)

KaMa muutti sunnuntain otteluun kokoonpanoa kovalla kädellä. Sisäpelissä suurimmat muutokset nähtiin kärjissä, kun Mikael Sillanpää esiintyi sunnuntaina numerolla yksi ja tututtu kärki Lauri Kaartokallio kakkoskärjessä numerolla kuusi. Valtteri Kleemolan korvasi kokoonpanossa Roope Reinikka.

Avausjakso lähti nihkeästi käyntiin kun Kirin Atte Vatanen löi Kirille ensimmäisen alussa 2–0- johdon. Maila loi tasoittavalla hyvin tilannetta ja nousi tasatilanteeseen, mutta Kirin toisen aloittavan kolme juoksua oli lopulta liikaa. Petteri Kortelainen ja Teemu Utunen onnistui loppujakson aikana tuomaan Mailan jo juoksun päähän ja lopulta neljännen tasoittavalla joukkueella oli myös mahdollisuus kääntää jakso mutta kotiutukset eivät onnistuneet.

Toinen jakso alkoi vahvasti kun jokeripaidassa pelannut Jukka Lankinen onnistui kotiuttamaan Jouni Itävalon. Loppujakso eteni kuitenkin mollivoittoisesti. Kiri sai jakson aikana kaksi juoksua harhaheitolla, kaksi kiskaisi Mailastakin tuttu Jukka Latvala ja yhden Kiri-ikoni Pasi Rajala. Kun Mailalta onnistui neljännen aloittavalla vain Jukka Lankinen, toinenkin jakso jäi jyväskyläläisille jotka nappasivat Halli-SM-lopputurnauspaikan. Siellä se kohtaa Vimpelin Vedon, Joensuun Mailan ja Oulun Lipon.