Superpesiskausi käyntiin voitolla!

KaMan miehet avasivat Superpesiskauden Turussa Hyvinkään Tahkon kanssa ottelulla, joka juhlisti Varsinais-Suomen pesiksen 20-vuotista taivalta sekä miesten pääsarjatason pesiksen paluuta Turkuun yli 60 vuoden jälkeen.

Eri medioiden ennakkoarvioissa sarjan häntäpäähän rankattu joukkueemme näytti heti avausottelussa, että pelejä ei tälläkään kaudella lehtien palstoilla ratkota ja voitti ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Hyvinkään jaksoin 2-1 (4-3.0-3 ja 1-0).

Ottelu alkoi varsinkin KaMan osalta tukkoisella sisäpelillä ja kun Hyvinkääkään ei saanut ensimmäisessä sisävuorossa tilanteita tehtyä mentiin ensimmäinen vuoropari läpi 0-0 tilanteessa. Ottelun avausjuoksu nähtiin toisessa vuoroparissa kun Ulvila kasvatti Petri Kulmala vei Hyvinkään 1-0 johtoon Pasi Kokkosen tuodessa juoksun. KaMan vastaus nähtiin heti perään kolmannen aloittavalla kun Miikka Anttila kotiutti Mika Ihanamäen välilyönnillä ja näin jaksoin viimeiseen vuoropariin lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Neljännessä vuoroparissa esiin astui sitten KaMaan täksi kaudeksi tullut Marko Nygård. Ensin mies kumautti Tahkon kolmoskopparista yli kahden juoksun arvoisesti kotiuttaen Miika Anttilan ja Antti Rinnevuoren. Tämä ei suinkaan riittänyt vielä Nygårdille vaan mies löi vielä yhden juoksun kakkospuolelle suuntautuneella juoksullaan. Tuojana tässäkin oli Antti Rinnevuori. Näin neljännen tasoittavalle lähdettiin 4-1 johdossa. Tahko sai omalla tasoittavallaan kyllä tehtyä jokereiden Riku Rantasen ja Petri Kulmalan kaksi juoksua, mutta sen pahemmin hyvinkääläiset eivät ahdistelemaan päässeet ja näin pistetili oli avattu heti kauden ensimmäisellä jaksolla.

Toisesta jakso alkoi KaMan kannalta synkissä merkeissä: Ensin Riku Rantanen kotiutti Lauri Vierimaan tyylikkäällä kolmoskopparin eteen suuntautuneella lyönnillään. Tämän jälkeen sitten vielä lahjoitettiin harhaheitolla Tahko 0-3 johtoon.Enempää tapahtumia toinen jakso ei sitten juoksujen merkeissä tarjonnutkaan. Kumpikin joukkueista sai kyllä tilanteita luotua, mutta kotiutuksen pätkiessä sekä hyvän ulkopelin pätkiessä kirjattiin jakson voittolukemat Tahkolle luvuin 0-3.

Näin edessä oli supervuoro, jossa esiin astui ennen kaikkea pelinjohtaja Jukka Karttusen ennen kauden alkua mainostama rohkea sisäpeli. Ensin nimitäin järjesteltiin yllättävällä vaihdolla kolmostilanne. Sen jälkeen Miika Anttila kotiutti Topias Liljan vielä yllättävämpään rakoon otetulla kakkosrajanäpillä ja näin Tahko joutui lähtemään jakson tasoittavalle juoksun takaa ajoasemassa.

Supervuoron tasoittavalla KaMan ulkopeli oli niin rautaa, että Hyvinkää ei saanut kunnolla miestä edes kentälle. Näin kolme paloa syntyi varsin nopealla tahdilla ja voitto kauden avausottelussa oli tosiasia.
Avausottelun parasta antia oli ennen kaikkea tietysti muutamaa lipsahdusta lukuun ottamatta hyvin toiminut ulkopeli. Ottelun ratkaisuhetkillä myös pelinjohto näytti pystyvänsä rohkeisiin sekä yllättäviin ratkaisuihin, joista tulee varmasti joukkueen tavaramerkki kauden aikana. Parannettavaa jäi ennen kaikkea huolellisuuteen sisäpelissä sekä turhien takapalojen välttämiseen. Voitto oli kuitenkin kaiken kaikkiaan kova suoritus keski-iältään sarjan nuorimmalta joukkueeltamme ennakkoon vahvaa Hyvinkäätä vastaan. KaMa kuitenkin näytti ottelussa, että se tulee takuulla olemaan erittäin inhottava vastustaja kaikille tulevan kauden aikana. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa ottelua ja lauantaina 17.5 edessä olevaa Raahen kohtaamista.