Uutiset

Ankkurit todistamaan KaMan Paluuta Tulevaisuuteen


Kankaanpään Maila palaa tulevaisuuteen torstaina, kun Alajärven Ankkurit saapuu vierailemaan Pohjanlinnan pesäpallostadionille. KaMa on esiintynyt kauden alla erittäin pirteästi ja raikkaalla ilmeellä SoMessa sekä Kankaanpään katukuvassa. Tätä samaa on valmennusjohdon mukaan odotettavissa myös kentän puolella kauden avauksessa sekä läpi kauden!

KaMan pre-season:
KaMa – Jyväskylän Kiri 1-0 (2-1, 1-1)
KaMa – Seinäjoen JymyJussit 1-1s (4-0, 0-4, 0-0)
Seinäjoen JymyJussit – KaMa 1-2k (9-7, 1-2, 1-1, 0-1)
Ulvilan Pesä-Veikot – KaMa 1-2s (1-2, 3-1, 0-1)
Manse PP – KaMa 2-1k (2-1, 1-2, 0-0, 1-0)

Ankkurien sarja-avaus:
Alajärven Ankkurit – Seinäjoen JymyJussit 1-2k (2-5, 7-2, 2-2, 1-3)

Ennakkoasetelmat: Superpesis-kausi käynnistyi jo viime sunnuntaina kuudella ottelulla. Ainoat joukkueet, joiden kauden alku venyy torstaille ovat Kankaanpään Maila ja Sotkamon Jymy. Kotijoukkue KaMalla sekä vieraaksi saapuvalla Alajärven Ankkureilla on historiaa viime kausilta useista mahtavista pesäpallo-otteluista, joista KaMan kannattajilla mieleenpainuvimpana varmasti kauden 2010 nousukarsintaottelut. Muutenkin joukkueiden välille on kehittynyt pitkähköstä välimatkasta huolimatta hieman rivalry-henkeä kaudesta toiseen jatkuneiden tasaisten ottelujen myötä.

Kankaanpään Maila ehti pelata ulkona mukavat viisi harjoitusottelua. Tiukoista lukemista huolimatta pelit osoittivat joukkueen kehittyneen viime kaudesta huomattavasti. Erityisesti jälkimmäisessä JymyJussit-ottelussa joukkueen tekeminen oli todella hyvällä tasolla ja henki joukkueessa loistava. Vaikka kahdessa viimeisimmässä harjoitusottelussa joukkuetta vaivasikin kevätflunssan poikanen eri muodoissaan, voidaan joukkueessa sekä fanien keskuudessa lähteä kauteen luottavaisin mielin. Myös torstaille venynyt kauden avaus oli tautien talttumisen kannalta onnekas sattuma, joten sarja-avaukseen joukkue pääseekin lähtemään terveenä.

Alajärven Ankkurit ehti kautensa jo sunnuntaina avaamaan. Tuloksena oli tappio kotiutuslyöntikilpailussa Seinäjoen JymyJusseille, jonka kotiuttajajokeri Jukka-Pekka Vainionpää piti Ankkureiden ulkokenttää pilkkanaan yhden kunnarin ja kuuden tavallisen juoksun lisäksi onnistumisella kotiutuslyöntikilpailussa. Viime kauden sensaatiojoukkue Ankkureilla on tällä kaudella todisteltavaa pesäpallon seuraajille. Joukkue mielii varmasti vakiinnuttamaan paikkansa pudotuspeleissä, ja tahtoo todistaa vääräleuoille, että viime kauden onnistuminen ei ollut vain yhden kauden tähdenlento.

Kokoonpanot: Kotijoukkue Kankaanpään Mailan muutokset tähän kauteen olivat varsin minimaaliset. Viime kauden ykköskokoonpanosta lähti ainoastaan kotiuttajajokeri Petri Kulmala takaisin Ulvilaan, ja tilalle saapui kankaanpääläisyleisölle enemmän kuin tuttu oma kasvatti, Jouni Itävalo. Joukkueessa riittääkin tälle kaudelle nopeutta ja etenemisvoimaa ja pelaaminen on rakennettu kahden todella nopean kärjen varaan. Harjoitusotteluissa vakiintunut kokoonpano antaa pelinjohdolle kuitenkin riittävästi variointimahdollisuuksia ottelun sisällä. Allekirjoittaneen oma arvaus on, että kaksoisedustussopimuksen Manseen tehnyt Roope Reinikka on sivussa kauden avauksesta, ja hoitaa itseään loukkaantumisen jäljiltä täyteen pelikuntoon Tampereella. Jokeritrion muodostanevat Jukka Lankinen, Petteri Kortelainen ja Henri Pulkkinen.

Myös vierailija Alajärven Ankkurit selvisi kaudenvaihdoksen vähillä muutoksilla. Viime kaudella vahvan kauden pelannut Jere Saukko siirtyi Vimpeliin, ja tilalle hankittiin lähes täysin vastaavan roolin Rami Mäkinen Ulvilasta. Mäkinen onnistuikin Superpesis-debyytissään mainiosti suorittaen numerolla kaksi 1-2 –välin vaihdot kärkilyönnein 5/6. Tappiosta huolimatta kovinkaan suuria muutoksia – jos minkäänlaisia – on odotettavissa Ankkurien kokoonpanoon tämän kauden avanneen JymyJussit-ottelun miehistöstä.

Taisteluparit: Esiin on pakko nostaa molempien joukkueiden tämän kauden tulokkaat; numerot kaksi Jouni Itävalo ja Rami Mäkinen. Molempien pelureiden harteilla on päävastuu joukkueiden tilanteiden rakentelusta. Kumpi satakuntalaiskasvatti onnistuu ottelussa paremmin?

Ottelun tärkein taistelu käytäneen joukkueiden kotiutusosastojen välillä. Ankkurien kotiutusosasto antoi JymyJussit-ottelussa myrskyvaroituksen, kun Sami Mikkolanaho iski neljä juoksua ja Aki Orava sekä Sasu Iivarinen iskivät tehot 1+2 mieheen. Kankaanpään jokeriosaston Jukka Lankisen ja Petteri Kortelaisen täytyy pystyä vastaamaan alajärvisten haasteeseen, eikä haittaisi, jos yhdeksiköstä Ville-Veikko Olli ja vahvasti kauden A-pojissa aloittanut Valtteri Kleemola antaisivat jokeriduolle taustatukea.

Ottelun ratkaisee: Molempien joukkueiden kärjet sekä vaihtajaosasto kestävät vertailun sarjassa lähes joukkueeseen kuin joukkueeseen. Ottelun erot ja ratkaisut nähtäneenkin jo taistelupareissa esiin nostetun kotiutusosastojen mittelön välillä. Vastaavasti ulkopelin osalta esiin nousee erityisesti takatilannepelaaminen. JymyJussit onnistui Alajärven ulkokenttää puhkomaan. Nyt KaMan olisi pystyttävä samaan ja pidettävä oma ulkopelipakettinsa tiiviinä pimentäen Mikkolanahon, Oravan ja Iivarisen.


KaMa toivottaa kaikki tervetulleiksi katsomaan kauden avausta ja KaMan Paluuta Tulevaisuuteen! Ottelussa on myös paljon oheistoimintaa ja nähtävää. KaMa esittelee uusitun ilmeensä uusin peliasuin sekä fanituottein, otteluisäntä Kankaanpään Seutu tarjoaa 400 ensimmäiselle katsojalle grillattua sikaa sekä jaksotauolla esittelyssä ja haastattelussa on KaMan kauden 1988 pronssijoukkue!


-MK

#SydäntäPeliin


Ankkuritmainos