Uutiset

Tahko testaamaan KaMan kevätvirettä – nähdäänkö ilotulitusta?


Torstaina Pohjanlinnan pesäpallostadionilla kohtaa kaksi vahvasti kauden aloittanutta joukkuetta. KaMa on avannut kauden kahdella komealla voitolla. Hyvinkään Tahko sen sijaan mätti edellisessä ottelussaan Sotkamon Jymyä vastaan ensimmäisellä jaksolla hallitsevan mestarin kentästä peräti 16 juoksua voittaen ottelun lopulta supervuoroparin jälkeen. Nähdäänkö Kankaanpäässäkin #juoksujuhlat samanlaisen ilotuksen säestämänä?

Alkukausi: KaMa Palasi Tulevaisuuteen viime viikon 2-1s –voitolla Alajärven Ankkureista ja jatkoi vahvaa menoansa sunnuntaina Raahen vierasreissulla, kun joukkue kampesi mukaansa täydet kolme pistettä vahvan esityksen jälkeen.

Myös vierailija Hyvinkään Tahko roikkuu alkukierrosten jälkeen sarjan kärkikahinoissa. Nihkeästä avauspelistä Jyväskylän Kiriä vastaan tuloksena oli yksi piste, mutta tahti muuttui heti seuraavassa pelissä kotona, kun Oulun Lippo jäi hyvinkääläisten jalkoihin. Viimeisin ottelu hallitsevaa mestaria, Sotkamon Jymyä, vastaan sen sijaan oli yksi kaikkien aikojen pesäpallo-otteluista, kun Tahko jatkoi iloista sisäpeliään ja otti kauden toisen voittonsa.

Kauden kohtaamiset: 27.2. pelatussa HalliSM-alkuturnauksen ottelussa Tahko oli vahvempi 2-0 (5-1, 4-2) –lukemin.

Ennakkoasetelmat: Ottelussa vastakkain asettuu kaksi todella vahvasti kauden avannutta joukkuetta. Erityisen kiinnostavaksi asetelman tekee se, että alkukauden yksi parhaimmista sisäpelijoukkueista – Hyvinkään Tahko – saapuu haastamaan yhtä alkukauden parhaimmista ulkokentistä. Toisaalta myös KaMan sisäpeli on toiminut alkukaudesta mainiosti, joten Pohjanlinnassa on mahdollisuus varsin juoksurikkaaseen ja katsojaystävälliseen otteluun.

Kankaanpään Mailan ulkopeli on ollut ilahduttavan varmalla tasolla Alajärvi-ottelun ensimmäisen jakson viimeisen ulkovuoron jälkeen; juoksuja on päästetty viimeisen kolmen jakson ja yhden supervuoroparin aikana vain vaivaiset kolme kappaletta, eivätkä vastustajat ole saaneet kuin vain kymmenkunta 3-tilannetta. Vahvan ulkopelin päälle on hyvä rakentaa jatkossa omaa pelaamista, eikä tulevaisuutta heikennä lainkaan se, että KaMan sisäpelin kärki on alkukaudesta ollut yksi Superpesiksen vahvimmista. Vielä kun kotiuttajajokeritkin ovat onnistuneet menneissä otteluissa, on KaMa yksi alkukauden kovimmista joukkueista, ja ikävä vastustaja mille tahansa joukkueelle.

Vierailija Hyvinkään Tahko avasi kautensa todella nihkeällä Jyväskylä-vierasottelulla, mutta onnistui kampeamaan ottelusta kuitenkin avauspisteensä. Tämän jälkeen kuitenkin ketsuppipullo suorastaan purskahti auki, kun joukkue mätti ensin 15 juoksua sarjanousija Oulun Lipon ulkokentästä, ja pisti vielä paremmaksi hallitsevaa Suomen Mestaria vastaan 18 juoksulla ilman Juha Korhosta. Sotkamokin onnistui kuitenkin rokottamaan Tahkon ulkokenttää 20 juoksulla, joten Kankaanpäässä on täydet mahdollisuudet todellisiin juoksujuhliin.

Kokoonpanot: Kankaanpään Maila joutuu lähtemään otteluun ilman kauden avauksessa loukkaantunutta Mikael Sillanpäätä. Joukkue kuitenkin osoitti olevansa varsin vahvassa pelivireessä terveilläkin miehillä. Täten tätä PattUn totaalisesti hyydyttänyttä voittavaa kokoonpanoa tuskin muutetaan ilman yllättäviä sairastumisia. 

Hyvinkään Tahkon osalta suurin kysymysmerkki on Juha Korhosen pelikunto, sillä mies ei ollut mukana Sotkamon Jymyn kaataneessa kokoonpanossa. Yhdeksiköstä Korhoselta vapautuneeseen kotiutusvastuuseen vastasi kuitenkin numerolta kolme numerolle neljä siirretty Teemu Nikkanen 3+7 lyödyllä juoksulla. Viime kauden KaMan sopimuspelaajana aloittanut Roni Wahl jatkanee numerolla kolme. Kysymysmerkkejä aiheuttaa Korhosen pelikunnon lisäksi jokeriksi vaihdetun Nikkasen ulkopelikunto. Mikäli mies ei ulkona pelaamaan pysty, jättäisi Tahkon varsin kokematon kopparipari Sami VirtoVille Harju KaMalle varsin mukavan iskun paikan. Tahkon terveystilannetta ja täten kokoonpanoa on vaikea lähteä ennustelemaan, mutta tästä linkistä pääset kuitenkin tutkailemaan Sotkamo-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja. 

Taisteluparit: KaMan ulkopeli vs. Tahkon sisäpeli. Alkukauden yksi vahvimmista sisäpeleistä kohtaa yhden kovimmista ulkopeleistä. Kumpi vetää pidemmän korren Kankaanpään kevät-illassa?

Kotiuttajajokerit. Onnistuuko KaMan ulkopeli hyydyttämään Korhosen ja viime kaudelta Manse PP:n paidasta tutuksi käyneen Ville Keron? Entä pystyykö KaMan jokeriduo Jukka Lankinen & Petteri Kortelainen vastaamaan tarvittaessa huutoon? Vai onko se kuitenkin Tahkon jokeriosasto, jonka täytyy pystyä vastaamaan KaMan juoksuiloitteluun?

Vasurit. Ottelussa nähdään myös taitavien vasemmalta lyövien pelaajien mittelö, kun Wahl ja Nikkanen lähtevät haastamaan vaihto- ja kotiutustyöskentelyssä KaMan Ville-Veikko Ollia ja Valtteri Kleemolaa.

Ottelun ratkaisee: Ulko- ja sisäpelin tasapaino. Molemmat joukkueet ovat osoittaneet osaavansa lyödä juoksuja juoksukilvassa. Toisaalta KaMan vahvan ulkopelin lisäksi myös Tahko on osoittanut Sotkamo-ottelua lukuunottamatta kehittyneensä ulkopelissä sitten viime kauden. Ottelun tuleekin ratkaisemaan näiden elementtien tasapaino – molempien pitää olla vahvassa vireessä, sillä tässä ottelussa vahvasta sisäpelistä ei tule olemaan hyötyä, mikäli ulkopeli valskaa. Samaten ulkopelin ollessa pitävä, pitää onnistua myös juoksujen teossa, sillä kaveri tuskin nollille ottelussa jää. Kankaanpäässä onkin torstaina mahdollisuudet melkoiseen ilotulitukseen. Sammutustöissä paremmin onnistuva joukkue tulee voittamaan ottelun.

Tervetuloa Pohjanlinnan pesäpallostadionille torstaina klo 18 alkavaan näytökseen! Tätä ottelua ei vain yksinkertaisesti kannata jättää välistä, sillä vastakkain ovat alkukauden yllätyksellisimmät joukkueet sekä kaksi kevään kovimmista sisäpelimyllyistä!


-MK

P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle maukasta 4,70 kerrointa. Tämän linkin kautta pelaamalla voit oman tilisi kuntoon laittamisen lisäksi tukea myös KaMan junioritoimintaa. 

Tahko