Uutiset

KaMan hieno taistelu ei aivan riittänyt

Kankaanpään Maila - Sotkamon Jymy 0-1 (0-5, 2-2)

Pohjanlinnan pesäpallostadionilla nähtiin jälleen kerran jännittävä pesäpallo-ottelu, kun Kankaanpään Maila ja Sotkamon Jymy mittelivät paremmuudestaan. KaMa heräsi taisteluun mukaan toisella jaksolla, mutta vahva comeback peliin ei aivan riittänyt. Sotkamo otti voiton yhden pisteen karatessa liitolle. KaMalta kuitenkin jälleen vahva osoitus siitä, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy, ja millaisista sijoista tällä kaudella joukkueella on mahdollisuus pelata.

KaMa sai otteluun hieman nihkeän lähdön, kun ensimmäisen aloittavalla kaksi paloa lävähti tauluun nopeasti. Tasoittavallaan Sotkamo sai rakennettua yhden palon ajolähdön Roope Korhoselle, jonka näppiin Jouni Itävalo ehti hyvin. Heitto kuitenkin karkasi hieman lukkari Ville-Veikko Ollin ohi, ja Sotkamo siirtyi 1-0 -johtoon ensimmäisen tasoittavalla vuorollaan. Heti perään jatkotilanteeseen lyömään tuli Markus Tuikka, jonka kumura lisäsi johdon 0-2:een.

KaMa otti tämän jälkeen nopeasti tarvittavat kaksi paloa, ja saapui sisään. Kakkoskärjestä Mika Ihanamäki ja Jussi Kivelä siirtelivät vuoron aloittaneen Valtteri Kleemolan kolmoselle, ja lopulta Teemu Utunen ja Itävalo täyttivät tilanteen palottomaksi ajolähdöksi. Petteri Kortelaisen ja Henri Pulkkisen kotiutusyritykset eivät kuitenkaan tuota tulosta ja lopulta tilanne kuivuu kasaan. Tasoittavallaan Sotkamo rakensi palottoman ajolähdön, mutta tilanne kuivui Roope Korhosen viimeiseen koppilyöntiin. Lopulta KaMa tekee palot Jukka Lankisen kahdella komealla ulkopelisuorituksella Kleemolan ottaessa kolmannen palon kolmospesältä.

Kolmannessakin vuorossa KaMa rakentaa jälleen ajolähdön, kun kakkoskärjen Topias Lilja, Kleemola ja Ihanamäki näyttelevät kukin vuorollaan mailataituruuttaan. Kortelaisen hidastettu kotiutusyritys ei kuitenkaan riitä. Ajolähtö saatiin käyntiin jälleen Utusen lyöntivuorolla, jonka upea näppi hämäsi Sotkamon etukentän täysin 1-3 -tilanteessa. Roope Reinikan ensimmäisen lyönnin kotiutusyritys jäi kuitenkin linjaan, eikä KaMa saanut juoksutiliään auki tässäkään vuorossa.

Sotkamon kolmannen tasoittavalla Niko Korhonen ja Niilo Piiponniemi täyttivät etupesät. Jani Komulaisen hidastettu vaihtolyönti oli valumassa kohti Valtteri Kleemolaa, kun Piiponniemen ja Kleemolan juoksulinjat osuivat yhteen. Kleemolan polttoyritys meni ohi pesän, ja Korhonen ehti aina kotipesän suojiin asti. Tilanteen jälkeen tuomarit palaveerasivat kuitenkin pitkään ja lopulta - aivan oikein - Piiponniemestä tuomittiin tekninen palo ja Korhonen palautettiin kakkospesälle. Kokenut Komulainen ei tästä kuitenkaan hämääntynyt ja iski heti seuraavallaan 1-3 -tilanteen päälle. Tämän jälkeen roolia ottivat veljekset Rautiainen. Ensin Immon kumuralla Sotkamo jo 0-3 -johtoon ja hetken kuluttua Kosti iski pallon läpi kolmosluukusta - tuloksena kaksi juoksua. KaMan kiri jäi piippuun, ja näin Sotkamo voitti ensimmäisen jakson ansaitusti 0-5.

- Ei vain saatu konetta käyntiin ensimmäisellä jaksolla. Paljon virheitä niin sisällä kuin ulkonakin, harmitteli pelinjohtaja Jukka Karttunen ensimmäisen jakson esitystä.

KaMa herää uudelleen toiselle jaksolle

Kotijoukkue saapui toiselle jaksolle jälleen uudesti syntyneenä. Rautainen ulkopeli ei päästänyt Sotkamoa avauslyöntivuorollaan edes kakkoselle. Myös Topias Liljan siirtäminen numerolle yksi ja yhteen pitkään kärkeen siirtyminen avasi sisäpeliä huomattavasti toisella jaksolla. KaMa rakensikin heti palottoman ajolähdön, mutta Lankisen ja Kortelaisen kotiutusyritykset tuottivat kolme paloa tauluun.

Sotkamon sisävuoron alku ei juuri edellisestä parantunut ja KaMan ykköspalkittu Jouni Itävalo poltti etenijät vuorollaan kakkoselle ja kolmoselle. Toni Kohonen onnistui kuitenkin järjestelemään vielä kahdella palolla ajolähdön, josta Roope Korhonen rikkoi toisen jakson kuparisen kovalla kakkossaumalyönnillään.

KaMan tasoittavalla joukkue pelasi ottelun heikoimman sisävuoronsa, eikä tuosta jäänyt kerrottavaa jälkipolville. KaMan toisen jakson huima ulkopelitaso piti kuitenkin Sotkamon vuorolla ja tarvittavat palot napsittiin nopeasti päästämättä etenijää edes kolmospesälle.

KaMa pääsi rakentamaan kolmannen tasoittavallaan jälleen uudelleenrakennetusta kärjestä, josta tuloksena taasen paloton ajolähtö. Enää ei lyömään astellut Jukka Lankinen nöyrtynyt Sotkamon tasokkaan kolmostilannepelaamisen edessä, ja iskikin pallon läpi kolmosluukusta. Uimahallin seinä pelasti Sotkamon täystuholta, mutta riitti kuitenkin siirtämään KaMan ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. Petteri Kortelainen ja Mika Ihanamäki pääsivät vielä yrittämään vuorossa kotiutusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin KaMa lähti neljänteen vuoroon puolustamaan johtoasemaansa.

Vuoro alkoikin hyvin, kun Ville-Veikko Olli otti Altti-Jussi Ronkaisesta ykköspesältä kärpäsen. Myös Roope Korhosen merkattu kotiutusyritys tuhottiin Jouni Itävalon upean ulkopelisuorituksen ansiosta, kun ykköspalkittu syöksyi ohitusnäpin kiinni. Harmillisesti Korhosen seuraava lyönti suuntautui keskisaumaan, josta pallo kimpoili useamman pelaajan räpylöistä aina Topias Liljan ohi. Henri Pulkkinen pelasti KaMan suuremmalta tuholta, mutta lyönnillä Sotkamo sai kuitenkin kaipaamansa tasoitusjuoksun. Viimeisenä lyöjänä kehiin astelleelle Tuikalle Jymy sai vielä kolmostilanteen, mutta tämän viimeisen yrityksen Topias Lilja syöksyi kuitenkin kopiksi.

KaMa rakensi jälleen kärjestä palottoman ajolähdön, jota purkamaan asteli Jukka Lankinen. Lankisen toinen lyönti aiheutti yleisössä jo kohahduksen, kun pallo lensi etumiehen yli ja Sotkamon 3-koppari Niilo Piiponniemen käsiin, mutta merkki ei kuitenkaan ollut päällä. Viimeinen yritys jäi etumiehen käsiin ja jatkuneeseen ajolähtöön asteli Petteri Kortelainen. Kortelaisen viimeinen lyönti oli jo lentämässä väliin, mutta Sotkamon 3-polttaja Niko Korhonen venytti pallon juuri ja juuri kopiksi, ja kenttäpesät tyhjenivät haavoihin. Tämän jälkeen KaMa ei enää saanut rakennettua kolmostilannetta, ja toisen jakson loistavasta taistelusta huolimatta voitto matkasi Kainuuseen.

- Parhaalla pelaajalla vain neljä kärkilyöntiä. Enpä muista vastaavaa nähneeni meiltä aikoihin. Ei ihan parasta esitetty tänään, kommentoi Sotkamon ykköspalkittu Roope Korhonen peliä.

- En nyt sanoisi, että Sotkamo olisi huono ollut toisella jaksolla. Kyllä me pelattiin todella hyvää ulkopeliä, ja nähtiin useampia loistavia suorituksia toisella jaksolla, vastasi pelinjohtaja Karttunen Sotkamon Korhosen ja pelinjohtaja Mikko Kuosmasen harmitteluihin heikommasta toisesta jaksosta.

Tappiosta huolimatta KaMalta nähtiin varsinkin toisella jaksolla jälleen kerran loistavaa pesäpalloa. Seuraavan kerran joukkue taisteleekin pisteistä ensi tiistaina Vimpelissä. Kotona tätä herkkua on taasen luvassa ensi sunnuntaina, kun vierailemaan saapuu toinen alkukauden komeetoista, Seinäjoen JymyJussit! Tervetuloa!