Uutiset

Vimpeli todisti vanhan urheilukliseen pätevyyden

 

Vimpelin Veto - Kankaanpään Maila 2-0 (2-0, 21-1)

Kankaanpään Mailan kausi jatkui vierasottelulla Vimpelin Vetoa vastaan legendaarisella saarikentällä. KaMa aloitti ottelun mallikkaasti jopa kuskin paikalla, mutta ei onnistunut hyödyntämään luomiaan tilanteita. Ja sitten iski Vimpeli todistaen vanhan urheiluviisauden pätevän tänäkin päivänä; kun et itse tee, niin kaveri kyllä tekee.

KaMa loi painetta heti ensimmäisen vuoroparin aloittavallaan luoden palottoman ajolähdön. Kolmesta kotiutusyrityksestä oli kuitenkin tuloksena yhtä monta paloa. Myös ulkona ottelu aloitettiin mallikkaasti, kun Vimpelin etenijä päästettiin vain kertaalleen kakkospesälle saakka. Seuraavallakin vuorolla KaMa pääsi yrittämään kotiutusta - jälleen tuloksettomasti. Ja kun et itse tee, niin kaveri kyllä tekee. Janne Mäkelä rikkoi kuparisen kotiuttamalla Tuomo Lönnmarkin.

KaMa sai kotiutusyritykset aikaiseksi myös kolmannessa ja neljännessä sisävuorossaan, mutta onnistumiset olivat kiven takana. Kun KaMa-kasvatti Henri Puputti kotiutti kolmannessa vuorossa Mikko Kanalan, vei Vimpeli ensimmäisen jakson 2-0, vaikka kolmostilanteet menivät KaMalle peräti 3-7. KaMan kärjessä erityisen hyvin onnistui ykköspalkittu Henri Pulkkinen, jota säesti hyvin myös kakkospalkittu Jouni Itävalo. Kotiuttaminen oli kuitenkin vierailijoille tiistaina tervanjuontia.

Toisella jaksolla repsahtaa

Myös toinen jakso alkoi KaMalta mallikkaasti. Vimpeliläisiä ei päästetty avausvuorossa kertaakaan kolmospesälle, ja vain kahdesti kakkosellekin. KaMa taasen pääsi yrittämään kotiutusta omalla tasoittavallaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Toisessa vuorossa KaMa onnistui torjumaan Matias Rinta-ahon kotiutusyrityksen, mutta Jere Saukko pääsi kuitenkin rikkomaan kuparisen yrittäessään täyttää pesiä kolmostilanteen takana. Janne Mäkelä lisäsi vielä Vimpelin johdon kahteen juoksuun.

KaMa ei tasoittavallaan onnistunut miestä saamaan kolmospesälle, ja kun Vimpeli kolmannella vuorollaan rakensi heti palottoman ajolähdön, josta Matias Rinta-aho löi pallon läpi kiertäen kunnarin, alkoi ilmassa olla jo ratkaisun makua.  Vimpeli rakensi vielä ajolähdön Henri Puputille, josta mies iski jo Vedon seitsemännen juoksun.

Neljännessä vuoroparissa sitten Vimpeli aukaisi ketsuppipullon KaMankin puolesta. Kahden palon tilanteessa joukkue mätti peräti neljä kunnaria ja 14 tavallista juoksua. KaMan puolitoista jaksoa kestänyt hyvä pelintaso romahti ja aiheutti kilpeen hienoisen tahran lukemien revettyä varsin rumiksi, vaikka joukkue alkuottelusta kuskin paikalla olikin. Jussi Kivelän lyömä kavennusjuoksu viimeisen vuoroparin tasoittavalla oli laiha lohtu, vaikka se KaMan sitkeän kuparisen rikkoikin.

Seuraavan kerran KaMa nähdään tositoimissa ensi sunnuntaina klo 17, kun Pohjanlinnan pesäpallostadionille vierailemaan saapuu lähes paikallisvastustaja Seinäjoen JymyJussit! Myös seinäjokiset ovat avanneet kautensa mallikkaasti ja majailevat samoilla sijoilla kuin KaMakin. Sunnuntaina on siis luvassa makeaa pesäpalloherkkua nk. kuuden pisteen ottelun muodossa! Lämpimästi tervetuloa!


Ottelun tilastot


-MK