Uutiset

KaMa haki isot pisteet Kempeleestä - joukkue osoitti henkisen vahvuutensa

 

Kempeleen Kiri – Kankaanpään Maila 0-1 (2-5, 3-3)

Kankaanpään Maila matkasi tiistai-iltana Kempeleeseen nousijajoukkueen vieraaksi. Peli aaltoili momentumista toiseen puolin ja toisin. Pienet kokoonpanomuutokset kuitenkin näyttivät ratkaisseen viime ottelujen kotiuttamisongelmat, ja KaMa palasikin neljän tappiollisen ottelun jälkeen voittokantaan, vaikka oli molemmilla jaksoilla tappiolla.

KaMa aloitti ottelun pirteästi rakentamalla heti ensimmäisessä vuorossa palottoman ajolähdön. Ville-Veikko Olli ei tästä erehtynyt ja vei vierasjoukkueen heti johtoon. Jatkotilanteista ei enää kotiutuksissa onnistuttu ja KeKi joutui lähtemään ensimmäiseen lyöntivuoroonsa juoksun tappioasemasta.

Joukkue ei tästä hämmentynyt, vaan rakensi myöskin heti kärjestään palottoman ajolähdön, josta Kimmo Lukkari iski tasoituksen. Loput yritykset ja rakentelut KaMan ulkopeli sai torjuttua. Toisessa vuorossa KaMalle sattui heikompi sisävuoro, joka kaatui turhiin takapaloihin. KeKi taasen jatkoi siitä, mihin viime vuorossa jäi; kärjestä paloton ajolähtö ja tällä kertaa oli Jarmo Viittasen vuoro onnistua. Kuten viimeksikin, nytkin KaMa sai jatkotilanteet ja rakentelut torjuttua.

Seuraavassa vuorossa nähtiinkin aivan uudenlainen Maila sisällä. Kakkoskärki rakensi palottoman ajolähdön, josta Petteri Kortelainen iski ottelun tasoitusjuoksun. Teemu Utunen ei vuorollaan onnistunut, mutta se ei KaMaa pysäyttänyt, vaan nyt oli ykköskärjen vuoro rakentaa ajolähtö. Ville-Veikko Olli ja Jukka Lankinen kiittivät ja kumarsivat iskemällä juoksun mieheen. Koko loppuvuoron ajan KaMa löi vahvaa painetta KeKin ulkopelille, mutta lisäjuoksuja ei enää saatu aikaiseksi.

KeKin tasoittavalla KaMa sai vihdoin kempeleläisten kärjen pysäytettyä. Kakkoskärjestä tuli vielä takatilanne, mutta KaMa piti ulkopelinsä tiiviinä. Neljännessä vuorossa KaMa rakensi myös kaksi kolmostilannetta, joista ensimmäisestä Jukka Lankinen onnistui.

KeKi lähti hakemaan kavennus- ja tasoitusjuoksuja, ja onnistuikin rakentamaan ajolähdön. Nämä yritykset KaMa onnistui kuitenkin jälleen torjumaan, ja näin vierailijat veivät ensimmäisen jakson 2-5 –lukemin.

Toisella jaksolla noustaan väkisin otteluvoittoon

KeKi rukkasi toiselle jaksolle lyöntijärjestystään. Kärki toimi edelleen mallikkaasti, mutta kotiutusyrityksestä ei Kimmo Lukkari onnistunut. KaMa onnistui rakentamaan ajolähdön kahdella palolla. Tästä ei erehdytty ja Petteri Kortelaisen illan toisella lyödyllä kotiin kirmasi jo kolmannen kerran Jouni Itävalo.

Toisessa vuorossa KeKi osoitti lyöntijärjestyksen muutoksensa onnistuneiksi. Kakkoskärjestä saatiin rakennettua kakkostilanne, loistavan ottelun pelannut Iiro Åman onnistui jo kuudennen kerran 2-3 –välin vaihdossaan ja yhden palon ajolähtö pyörähti päälle. Vuorollaan kakkospalkittu Kimmo Lukkari, Jarmo Viittanen ja joukkueen kärki Jani Lassila kävivät onnistumassa kotiutuksissaan. Hurmosvuoropari riitti viemään kotijoukkueen kahden juoksun johtoasemaan.

KaMa lähti tasoittavalla vuorollaan takaa-ajoon, mutta Kortelainen tai Jussi Kivelä eivät onnistuneet kotiutusyrityksissään. KeKin kärki osoitti kolmannessakin vuorossa toimivuutensa. Kimmo Lukkarin epäonnistuneen kotiutusyrityksen jälkeen vahva alku kuivui kuitenkin takapaloihin.

KaMa jatkoi jälleen tasoittavallaan raivokasta takaa-ajoaan. Kärki rakensi palottoman ajolähdön kakkospalkittu Ville-Veikko Ollille, joka iski jo kolmannen juoksunsa ottelussa. Kotiin kirmasi toisen kerran Lauri Kaartokallio. Jatkotilanteissa ei kuitenkaan enää painetta pystytty KeKin ulkokentälle luomaan, ja näin viimeiseen vuoropariin siirryttiin isäntien 3-2 –johtoasemassa.

KaMa tilkitsi kenttänsä viimeisessä ulkovuorossa, eikä kempeleläisiä päästetty kuin kertaalleen kakkospesälle saakka. Viimeisen tasoittavalle lähdettiin juoksu mielessä – mieluiten kaksi.

Kärki saikin vietyä Lauri Kaartokallion kolmoselle saakka. Tämän jälkeen vuoro meinasi kuitenkin kuivua muutamaan takapaloon. Ykköspalkittu Jukka Lankinen ei mailaa kuitenkaan turhaan puristellut, vaan iski kahden palon tilanteessa yksinäisenä etenijänä kolmosella olleen Kaartokallion kotiin! KaMa lähti vielä hakemaan kolmeen pisteeseen oikeuttavaa voittojuoksua, mutta Kortelainen ja ykkösellä etenemässä ollut Mika Ihanamäki olivat tekemättömän paikan edessä. KaMa palasi kuitenkin neljän tappiollisen ottelun jälkeen voittokantaan. Joukkue haki isot pisteet kaukaiselta vierasreissulta, ja osoitti henkisen vahvuutensa nousemalla voittoon oltuaan molemmilla jaksoilla tappioasemassa!

Seuraavan kerran KaMa on tulessa perjantaina Kouvolassa. Pohjanlinnassa joukkue nähdään jälleen sunnuntaina, kun vierailemaan saapuu lähes paikallisseura, Koskenkorvan Urheilijat! Otteluisäntänä Länsi-Suomen Osuuspankki ja pelaajalegendahaastattelussa Kalevi Junnila. Tervetuloa!


Ottelun tilastot


-MK