Uutiset

Kouvolasta piste tuliaisina

 

Kouvolan Pallonlyöjät - Kankaanpään Maila 2-1k (2-3, 4-3, 0-0, 1-0)

KaMa matkasi perjantai-illaksi Kouvolaan jopa mitalikandidaatiksi ennen kauden alkua nostetun Pallonlyöjien vieraaksi. KaMan upea alkukausi sai jatkoa, mutta loistava taistelu ei aivan riittänyt ottelun voittoon saakka. Tuliaisina kivikovan Kouvolan joukkueen kotiareenalta oli yksi piste tiukkaakin tiukempien jaksolukemien jälkeen.

Ottelu ei olisi juuri huonompaa alkua voinut saada, kun Kouvolan toisena lyöjänä lyömään tullut Teemu Nurmio iski kunnarin tyhjään kenttään. Kouvola sai vielä miehen taakse täydennettyä ajolähtö-tilanteen, mutta kotiutusyrityksistä huolimatta tuo yrittäminen kuivui takapaloihin.

KaMa sai tasoittavallaan Jouni Itävalon kolmospesälle saakka, mutta etupesien täyttäminen oli tuon jälkeen täyttä tuskaa, eikä ajolähtöä saatu päälle. Viimeisenä lyöjänä lyöntipaikalle astellut Petteri Kortelainen pääsi kuitenkin yrittämään "Iiteen" kotiuttamista siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kouvola rakensi toisen aloittavallaan kakkoskärjestään heti ajolähdön. Ossi Meriläinen ei hommassa epäonnistunut, vaikka itse lopulta paloikin. Kouvolan nuori lukkari, Jesse Eskelinen, pääsi myöskin yrittämään kotiuttamista, mutta tämän yrityksen KaMa torjui ja joutui lähtemään toisen tasoittavalleen kahden juoksun tappioasemasta.

Kärki ei vielä lähtenyt toimimaan, mutta kakkoskärki sai vaihdeltua Lauri Kaartokallion kahdella palolla kolmospesälle saakka. Toisessa vuorossa peräkkäin viimeisenä lyöjänä kolmostilanteeseen astellut Petteri Kortelainen ei enää epäonnistunut, vaan kavensi tilanteen 2-1:een.

Kolmannessa vuorossa KaMa ei enää päästänyt Koplaa yrittämään kotiutusta ja samoista tiukoista lukemista päästiin lähtemään KaMan tasoittavalle. SIlloin alkoikin tapahtumaan. Topias Lilja kentälle, Itävalo vaihtaa miehen kakkoselle, ja Pulkkisen vaihtolyönnin polttoheiton painellessa pesän ohi, pääsee Topias karkaamaan kotiin lukemat tasoihin! Tämän tilanteen jälkeen Lauri Kaartokallio saadaan vielä kolmoselle ja takapesätkin täyteen. Petteri Kortelainen jatkoi kovaa lyöntivirettään ja iski KaMan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon!

Kouvola lähti siis neljännen aloittavalleen raivokkaaseen takaa-ajoon. Joukkue rakensikin palottoman ajolähdön. Matti Latvala, Ossi Meriläinen ja Sasu Toikka kävivät kukin vuorollaan yrittämässä miestä kotiin, mutta KaMa torjui kaikki yritykset, ja ryösti näin pisteen ensimmäiseltä jaksolta vaikeaksi ennakoidulta Kouvolan reissulta!

Marginaalit kääntyvät toiseen suuntaan

KaMa avasi toisen jakson nihkeällä sisävuorolla saamatta miestä kolmoselle saakka. Kouvola tasoittavallaan rakensi jälleen palottoman ajolähdön, josta viime kauden lyöjäkuningas Ossi Meriläinen onnistui kahdesti. Tilanne näytti jo vaikealta, mutta palottoman ajolähdön jatkumisesta huolimatta KaMa onnistui Kouvolan loput kolme yritystä torjumaan palojen kera.

Toisen aloittava sujuikin Mailalta sitten jo paljon paremmin. Topias Lilja iskee itsensä kentälle, harhaheitolla kakkoselle, jonka jälkeen Henri Pulkkinen vaihtaa miehen kolmoselle, josta jälleen harhaheitto, jolla Topias pääsee tuomaan ottelun toisen juoksunsa. Tämän jälkeen KaMa rakensi vielä palottoman ajolähdön, mutta Jukka Lankisen, Petteri Kortelaisen ja Valtteri Kleemolan jokaisen yrityksestä oli tuloksena palo kotipesään.

Kouvolan uudistettu kakkoskärki puolestaan rakensi tasoittavallaan jälleen palottoman ajolähdön. Viidesti ottelussa onnistunut Ossi Meriläinen ei epäonnistunut ensimmäisellään ja 3-1. Toinen yritys puolestaan tuotti miehen ainoan epäonnistumisen kotipesään - muut epäonnistuneet yritykset kuivuivat viimeisen laittomiin näkymättä tilastoissa.

Kolmannen aloittavallaan Maila rakensi myös palottoman ajolähdön, josta kakkospalkittu Petteri Kortelainen iski illan kolmannen lyötynsä. Kotiin kiisi Jouni Itävalo. Yrityksistä huolimatta KaMa ei enempää painetta onnistunut Kouvolan ulkopelille luomaan. Tasoittavalla Kouvolan tilanteiden rakentelu ei oikein ottanut toimiakseen, ja KaMa näytti jo selvinneen. Ossi Meriläinen oli kuitenkin ottanut ensimmäisen jakson kokemuksista onkeensa ja viimeisenä lyöjänä kolmostilanteesta iski miehen kotiin, kuten Kortelainen avausjaksolla.

KaMa rakensi viimeisessä sisävuorossaan palottoman ajolähdön ja ottikin aikalisän. Ensimmäisenä lyömään asteli Petteri Kortelainen, joka ei kuitenkaan onnistunut. Tämän jälkeen tuli jokeriksi vaihdetun Jukka Lankisen vuoro, ja "Lamu" iskikin ottelun kavennusjuoksun kutkuttavasti 4-3:een. Tämän jälkeen tilanne kuivuikin takapaloihin ja ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuoroparista.

KaMa rakensi aloittavallaan yhden palon ajolähdön, mutta Lankisen ja Jussi Kivelän yritykset eivät tuottaneet tulosta. Saman tilanteen rakensivat tasoittavallaan myös kouvolalaiset, mutta tulos sama - Ossi Meriläinen ja Sasu Toikka epäonnistuivat.

Kotiutuslyöntikilpailussa Koplan ulkopeli sitten onnistuikin nollaamaan KaMan yritykset, ja Kopla puolestaan ei tarvinnut onnistuneeseen suoritukseen kuin yhden parin, kun Matti Latvala iski Anssi Lammilan kotipesän suojiin. Näin pienten marginaalien ottelu kääntyi kotijoukkueen hyväksi.

Tappiosta huolimatta varastettu piste ja tiukka ottelu mitalikandidaattia vastaan nosti jälleen KaMan kauden odotusarvoja. Tätä herkkua onkin seuraavan kerran luvassa kotikentällä sunnuntaina, kun vastaan asettuu aina mielenkiintoinen Koskenkorvan Urheilijat. Ottelu alkaa kello 17, ja kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita kannustamaan KaMa voittoon useammankin ex-KaMan edustamista ilmajokisista!


Ottelun tilastot


-MK