Uutiset

Huomenna luvassa todellinen jännitysnäytelmä - kumpi iskee, KaMa vai Kossu?


Pohjanlinnan sunnuntai-illassa on luvassa huikea jännitysnäytelmä, kun Kankaanpään Maila ja Koskenkorvan Urheilijat iskevät yhteen. Jännitteitä joukkueiden välille luo niin valtavan moni asia, että luvassa on varmasti melkoinen trilleri. Joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta – jälleen kerran, joukkueiden välille on muodostunut aikaisempina kausina paikallisottelu-asetelma sekä KoUn paidassa nähdään useita KaMa-taustaisia pelaajia ja toimijoita. Juuri mielenkiintoisempaa astelmaa tuskin ottelulle voisi toivoa!

Sarjatilanne: Molemmat joukkueet ovat pelanneet kymmenen ottelua, ja tilanne sarjataulukossa on enemmän kuin kutkuttava. Sijalla kahdeksan majailevat vierailijat ovat keränneet 15 pistettä ja sijan alempana oleva KaMa pisteen vähemmän.

Viimeisimmät 3 peliä: Kotijoukkue Kankaanpään Mailan viimeisin kotiottelu päättyi niukkaan supervuoropari-tappioon Seinäjoen JymyJusseille. Tämän jälkeen joukkue on pelannut kaksi vierasottelua, joista ensimmäisessä joukkue katkaisi tappioputkensa 0-1 –voitolla Kempeleessä sekä eilen (perjantaina) teki upean ryöstöretken Kouvolaan, josta tuloksena oli kotiutuslyöntikilpailun jälkeen yksi piste.

Vierailija Koskenkorvan Urheilijat hävisi eilen kotonaan Hyvinkään Tahkolle niukasti 0-1. Tätä ottelua edelsi vierasvoitto samoin lukemin Alajärven Ankkureista sekä upean taistelun jälkeen 2-1 –supervuoroparitappio hallitsevan mestarin, Sotkamon Jymyn, vieraana.

Ennakkoasetelmat: Ennakkoasetelmat eivät juuri kutkuttavammat voisi olla - tämän toteamiseksi riittää jo pelkkä vilkaisu sarjataulukkoon. Mutta eipä tuo vain siihen jää. Lisäjännitteitä joukkueiden välille luo esimerkiksi viime kauden kohtaamiset alemmissa pudotuspeleissä. Lisäksi, vaikka joukkueiden kotipaikkakuntien välillä noin 100 kilometrin matka onkin, niin joukkueiden välille on vuosien saatossa kasaantunut pientä rivalry-henkeä, sillä koskenkorvalaisia kannattajia on nähty aina paljon Pohjanlinnassa sekä kankaanpääläisiä Sähkökoje-Areenalla. Ja kaiken tämän lisäksi vielä nämä ottelut ovat näytönpaikkoja useammallekin henkilölle. Esimerkiksi KaMan Superpesikseen takaisin pelinjohtajana nostanut Tomi Niskanen luotsaa tällä hetkellä Koskenkorvaa, jota edustavat myös KaMa-kasvatti Henri Itävalo ja ex-KaMat Jouni Koskela ja Jere Dahlström.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on hienolla alkukaudella yllättänyt useammankin pesäpalloa seuraavan. Joukkue löytyy upeasti sijalta yhdeksän, ja vain kahdesti joukkue on poistunut kentältä ilman pisteitä – nämä kaksi “tapaturmaa” sattuivat kohdattaessa viime kauden finaalikaksikko. Ei huono, sanoisi eräs suomalainen viihde- ja taidepersoona. Joukkueelle on sattunut yksittäisiä heikompia jaksoja, mutta kokonaisuutena pelaaminen on ollut erittäin kypsää ja hyvätasoista pesäpalloa. Samalla linjalla joukkue jatkaa varmasti myös Koskenkorva-otteluun, ja mielii ohittaa sijan ylempänä majailevat ilmajokiset sarjataulukossa. Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu siis kuumana!

Vierailija Koskenkorvan Urheilijat floppasi viime kaudella pahasti osin pahasta loukkaantumissumasta johtuen. Toimistolla vedettiin tästä omat johtopäätökset ja joukkuetta vahvistettiin huomattavasti hankkimalla Superpesis-jyrät Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Antti Kuusisto takaisin punavalkoisiin. Ja kun vielä sairastuvalta joukkue sai riveihinsä Henri Itävalon ja Juho Toivolan, niin ennakkokaavailuissa joukkue nousi kohisten haastajaksi viime kausien mitalijoukkueille. Vahvasti joukkue on myös esiintynyt, vaikka sijoitus tasaisessa keskiryhmässä ei odotettu varmasti olekaan. Kuitenkin vain yksi piste erottaa joukkueen viidennestä sijasta, joten Pohjanlinnassa nähdään varmasti nälkäinen ja voittoa janoava Kossu-lauma. Huikea kattaus, eikö?

Kokoonpanot: Kankaanpään Mailalta loukkaantuneiden listalla jatkaa edelleen Mikael Sillanpää. Edellisessä Kouvola-ottelussa kolmannen jokerin tontilla nähtiin KaMaan siirtynyt ja Superpesis-debyyttinsä tehnyt Jere Viitasalo. Tuolle paikalle pelinjohto päättää pelaavan miehen päivän kunnon mukaan Viitasalon ja Roope Reinikan välillä. Muutoin on mielenkiintoista nähdä KaMan kokoonpano. Koostumus oli jo vakiintumassa tähän Kouvolassa nähtyyn, mutta toisella jaksolla Jukka Lankinen jouduttiin vaihtamaan jokeripaitaan. Nähtäväksi jää palataanko Kouvola-ottelun avauskokoonpanoon vai jatkaako “Lamu” jokeripaidassa, jolloin ulkokentällä luultavasti nähtäisiin Lauri Kaartokallio Topias Liljan siirtyessä kakkoskärkeen.

Koskenkorvalta edellisestä ottelusta sivussa oli vaihtaja-koppari Antti Pukkinen. Mikäli mies jatkaa sivussa, kopparin tontilla nähtäneen loukkaantumisten jälkeen paluun ulkokentälle tehnyt Juho Toivola. Muutoin joukkue lähtenee otteluun kolmella kotiuttajajokerilla. Tässä joukkueen kokoonpano edellisessä Hyvinkää-ottelussa. Pukkisen pelatessa kokoonpano näyttänee tältä Alajärvi-ottelussa nähdyltä.

Taisteluparit: Numerot kaksi Jouni Itävalo vs. Juuso Myllyniemi. Hyvän alkukauden pelannut Itävalo saa erinomaisen kovan haasteen, kun Itä-Länteen yleisöäänestyksellä valittu Juuso Myllyniemi saapuu Pohjanlinnaan. Lähes pysäyttämätön Myllyniemi johtaa varsin selvästi yli yhden ottelun pelanneiden pelaajien kärkilyöntiprosenttitilastoa. Tästä ei juuri Kouvola-ottelussa 1200 kärkilyönnin rajan rikkoneen Itävalon haaste kovene. Kumpi saa miestä paremmin eteenpäin sunnuntaina?

Kotiuttajajokerit Petteri Kortelainen vs. Jere Dahlström. KaMa ja ex-KaMa. Joukkueidensa ykköskotiuttajat. Molemmat ovat paljonvartijoina sunnuntain ottelussa. Paremmin onnistuneen miehen joukkue voittanee ottelun, joten panokset ovat kovat tässä parissa. Myös tilastollisesti pari on varsin tasainen, kun Dahlströmin 26 lyötyä oikeuttavat lyöjätilastolle sijalle kahdeksan ja Kortelaisen 22 lyötyä sijalle 12.

Lukkarit Ville-Veikko Olli vs. Henri Itävalo. Viime kauden loukkaantumisestaan toipunut Itävalo on pelannut todella vahvan alkukauden, ja KaMa-kasvatti kolkutteleekin jo Suomen lukkarieliitin ovia. Ollilla on tiukka haaste laittaa kampoihin nyky-KaMana ja osoittaa, että samalla kehityskaarella ollaan. Nämä miehet ratkaisevat paljon joukkueidensa ulkopelien toimivuudessa. Lisäksi kaksi aiempaa taisteluparia ovat hyvin paljon riippuvaisia tämän kolmannen taisteluparin tuloksesta. Kumpi vie ja kuka vikisee?

Ottelun ratkaisee: Marginaalit. Kuten edeltä käy ilmi, lähtökohdat otteluun ovat todella tasaiset. Lisäksi lisäjänniteitä luovia nyansseja on useita. Tällaisissa otteluissa pienet marginaalit ja näiden itselleen hyväksi kääntäminen ratkaisee muun muassa kaiken. Odotettavissa on todella tiukka taistelu, jossa pistejako ei olisi lainkaan yllättävä lopputulema. Toiveissa tietenkin on, että KaMa onnistuu nämä pienet marginaalit kääntämään edukseen ja voittamaan ottelun.

Toivottavasti tämä ennakko sai Sinut vakuuttuneeksi siitä, että tätä ottelua ei todellakaan kannata jättää välistä! Luvassa on huikea trilleri! Kello 17 alkavan ottelun otteluisäntänä toimii Länsi-Suomen Osuuspankki ja jaksotauolla pelaajalegendana haastattelussa nähdään Kalevi Junnila. Kaikki Pohjanlinnaan huutamaan Kossu kumoon! Tervetuloa!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


 -MK

P.S. Tästä linkistä pelaamalla Veikkauksen pelejä tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa. KaMan voitolle ei ole luvassa yhtään hassumpi kerroin, ja saisipa tuolla ennakossakin esiin nostetulla ristillä melkoisen mukavan kertoimen.


Kossup