Ei pisteitä mukaan pohjoisen kiertueelta

Oulun Lippo - Kankaanpään Maila 1-0 (7-2, 3-3)
 Sotkamon Jymy - Kankaanpään Maila 1-0 (4-4, 5-0)

Kankaanpään Mailalla oli viikonloppuna vuorossa pohjoisen kiertue. Perjantaina kohdattiin Oulun Lippo Raksilan pesäpallostadionilla ja heti seuraavana päivänä lauantaina hallitseva mestari Sotkamon Jymy Kajaanissa. KaMalla oli viikonlopun otteluissa omat hetkensä, mutta harmillisesti pistetili ei näissä otteluissa karttunut, vaan tuloksena oli kaksi niukkaa 1-0 -tappiota.

Lippo tuli otteluun kovalla sykkeellä ja karkasikin heti ensimmäisessä vuorossa jo 5-0 -johtoon hyvillä lyönneillä. KaMalla oli vaikeuksia saada ottelun alussa miestä edes kakkospesälle saakka, vaikka Jouni Itävalo harhaheitolla kavennusjuoksun saikin tuotua KaMan toisessa sisävuorossa. Tästä ei ollut kuitenkaan pitkään iloa, kun Lipon jokerit lisäsivät kolmannessa vuorossa oululaisten johdon kuuteen juoksuun. Viimeisessä vuorossa KaMa sai pienen kirin aikaiseksi, mutta Petteri Kortelaisen lyöty juoksu oli laiha lohtu neljännen aloittavalla.

Toisella jaksolla KaMan peli aukesi toimimaan hieman totutummin. Lippo saatiin avausvuorossa pidettyä nollilla kotiutusyrityksestä huolimatta ja heti tasoittavalla ottelussa vasta nyt ensimmäistä kertaa lyömään päässyt Jukka Lankinen vei KaMan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon kotiuttamalla Lauri Kaartokallion. Lippo onnistui tasoitusjuoksun teossa toisen aloittavalla, mutta tasoittavalla vuorolla Lankinen päätti jatkaa samaan malliin, kun nyt oli vauhtiin kerran päästykin vieden KaMan kahden juoksun karkumatkalle.

Kolmannessa vuorossa Lippo pääsi yrittämään jälleen kotiuttamista pariin otteseen, mutta lyönnit kantoivat kopiksi. Samoin kävi KaMan tasoittavalla Lankisen ja Topias Liljan kotiutusyritysten kanssa. Neljännessä vuorossa Oulun painostus tuotti lopulta tulosta ja harmillisten ulkopelivirheiden seurauksena oululaiset onnistuivat tasoittamaan ottelun toisen jakson. Johtojuoksua ei annettu, ja KaMa onnistui viimeisen vuoron tasoittavallaan rakentamaan palottoman ajolähdön. Lankisen ja Kortelaisen kotiutusyritykset onnistui kuitenkin kotijoukkueen ulkopeli torjumaan, joten yhden pisteen matkatessa liitolle jäivät kaksi muuta Ouluun.

- Harmittaa suoraan sanottuna voimakkaammin kuin aikaisemmin. Olisi kyllä toisen jakson esityksellä ansaittu ainakin yksi piste ja sitä kautta paikka supervuoroparissa. Mutta jos tekee tuollaisen määrän virheitä, niin ei saa mitään vaikka sen ansaitsisikin, harmitteli pelinjohtaja Jukka Karttunen lehdistötilaisuudessa kahta kohtalokasta toisen jakson tasoihin tuonutta kiinniottovirhettä sekä johdon menetystä.

Samoilla linjoilla oli KaMan ykköspalkittu Lankinen harmitellen myös mahdollisuuksia tasoittavalla sisävuorolla.
- Lopussa oli vielä paloton ajolähtö, niin siitä olisi kyllä pitänyt juoksu lyödä. Ei kyllä hirveän hyvä fiilis jäänyt tästä ottelusta.

Ottelun tilastot
Ottelun lehdistötilaisuus
Otteluvideo

Hyvä avausjakso Kajaanissa antaa uskoa tulevaan

KaMa avasi Kainuun ottelun vahvemmin kuin edeltävän päivän ottelun päästen heti avausvuorossaan yrittämään muutaman kerran kotiutusta. Sotkamo ei tasoittavallaan erehtynyt ja siirtyi hyvillä lyönneillä 2-0 -johtoon. Toisessa vuorossa Topias Liljan kakkospuolen kumura yllätti Sotkamon kopparin ja KaMa pääsi kuittaamaan tilanteen heti tasoihin. Tasoittavallaan Sotkamo pääsi kuitenkin jäälleen kahden juoksun johtoon Jani Komulaisen kotiutusyrityksen sirvahtaessa linjasta kentän ulkopuolelle.

KaMa tasoitti kuitenkin jälleen seuraavassa vuorossa Lankisen kolmosluukku- ja Valtteri Kleemolan kakkospuolen kumuralyönneillä. Enempää ei juoksuja ensimmäisellä jaksolla tule, vaikka molemmilla joukkueilla omat mahdollisuutensa viimeisissä lyöntivuoroissa olikin. Sotkamo pääsi yrittämään viimeisen tasoittavalla voittojuoksun tekoa peräti kolmasti. Näin siis tästä huolimatta ensimmäinen jakso tasattiin 4-4.

Toisella jaksolla hallitseva mestari näytti kuitenkin tasonsa. KaMa pääsi koko jaksolla yrittämään kotiutusta vain kertaalleen ja tämäkin heti avausvuorossa. Sotkamo taasen löi juoksuja jokaiseen vuoropariin ja näin tälläkin kertaa ensimmäisen pisteen matkatessa liitolle, jäivät nuo kaksi muuta kotijoukkueelle 5-0 -jaksovoitolla.

- Toisella jaksolla meiltä loppui vähän löpö. Varsinkin kun Jymy pääsi johtoon, niin vähän alkoi olemaan veto poissa. Kaksi peliä peräkkäisinä päivinä vajaaseen 24 tuntiin alkoi näkymään. Pelattiin todella hyvä ensimmäinen jakso, että siitä täytyy ottaa kyllä paljon mukaan ensi viikolle tiistain ja keskiviikon otteluihin, jutteli huomattavasti perjantain ottelun lehdistötilaisuutta iloisempi pelinjohtaja Karttunen.

KaMan ykköspalkittu Jouni Itävalo oli kääntänyt katseensa jo ensi tiistaina pelattavaan tärkeään vierasotteluun Alajärven Ankkureita vastaan.

- Se on nyt viimeiset neljä peliä ollut vähän meidän trendi, että silloin kun olisi pitänyt se ratkaisujuoksu lyödä ja se jakso ottaa, niin me ei olla siihen pystytty. Onneksi tässä on vielä pelejä jäljellä, mutta kyllä pelin pitää vielä parantua. Nyt ollaan pienessä tappioputkessa, niin pitää ladata kaikki mahdollinen tuohon seuraavaan otteluun. Alajärvi on meidän päävastustajia, niin sieltä pitää kyllä sitten jo voitto ehdottomasti kairata, naulasi KaMan kapteeni.

Otteluvideo

Seuraavan kerran KaMa pelaa siis tiistaina Alajärvellä Ankkurien vieraana. Seuraava kotiottelu on heti seuraavana päivänä, kun keskiviikkona Pohjanlinnan pesäpallostadionilla vastaan asettuu sarjajumbo Jyväskylän Kiri. Tuolloin ladataan Pohjanlinna täyteen, joten kaikki katsojat ovat enemmän kuin tervetulleita katsomoon!