Uutiset

KaMa ja Jyväskylän Kiri taistelemaan erittäin tärkeistä pisteitä

 

Kankaanpään Mailan tämän kauden “paikallisvastustaja” Jyväskylän Kiri saapuu Pohjanlinnaan mittaamaan KaMan päivän kunnon. KaMan ja Kirin kohtaamisista ei normaalisti tunnetta ole puuttunut, ja molempien joukkueiden tämän hetkinen sarjatilanne takaa, että sitä ei tule puuttumaan tänäänkään. Kun legendahaastatteluun vielä jaksotauolla saapuu Risto Tuominen, niin Kankaanpään pesäpallon seuraajille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin saapua sankoin joukoin tänään Pohjanlinnaan!

Sarjatilanne: Kankaanpään Maila on valahtanut sarjataulukossa ulos pudotuspelipaikoilta sijalle 11, kun 14 ottelusta on kerättynä yhtä monta pistettä. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussaan kuitenkin samalla pistemäärällä Pattijoen Urheilijat Raahesta, joten kilpailu viivan tuntumassa on tiukkaa.

Vierailija Jyväskylän Kiri taasen tarvitsee kipeästi pisteitä, sillä se majailee suoran putoajan paikalla sarjan viimeisenä, kun 13 ottelusta räpylöihin on tarttunut kuusi pistettä. Tilanne sarjan perälläkin on kuitenkin tiukka, sillä Kirin yläpuolella majailee toinen Kiri Kempeleestä samalla pistemäärällä.

Viimeisimmät 3 peliä: Kotijoukkue Kankaanpään Maila on valahtanut viiden ottelun tappioputkeen. Näistä kolme viimeisintä ovat tulleet vierasotteluista, kun eilen joukkue hävisi Alajärvellä suoraan 2-0, ja viikonlopun pohjoisen kiertueella Oululle ja Sotkamolle niukasti lukemin 1-0.

Vierailija Jyväskylän Kiri on viimeisistä kolmesta ottelustaan kerännyt puolet koko kauden pisteistään. Eilen joukkue hävisi Vimpelille suoraan 2-0, mutta tätä tappiota edelsi elintärkeä 1-0 kotivoitto Kempeleen Kiristä sekä 2-1 supervuoroparitappio Kiteellä.

Kauden kohtaamiset:
Pre-season 16.4. KaMa - Kiri 1-0 (2-1, 1-1)
HalliSM alkusarja 28.2. KaMa - Kiri 0-2 (4-5, 2-5)

Ennakkoasetelmat: Tämän kauden paikallisvastustajiksi merkityt KaMa ja Jyväskylän Kiri kohtaavat kuluvalla kaudella toisensa neljästi. Tämä ottelu on kuitenkin vasta joukkueiden kauden ensimmäinen, joten kauden vanhentuessa tulevat joukkueet toisilleen hyvinkin tutuiksi. Viime kausina näiden joukkueiden kohtaamiset ovat olleet hyvinkin tasaisia, ja ennen kauden alkua pelatut harjoitusottelut antaisivat odottaa samaa tänäänkin. HalliSM alkusarjassa Kiri oli vahvempi 2-0 niukoin jaksovoitoin ja joukkueiden ensimmäisessä ulkoharjoitusottelussa oli KaMan vuoro viedä ottelu erittäin tiukoin lukemin 1-0.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on ajautunut viiden ottelun tappioputkeen. Osin pitkä tappioputki selittyy pitkillä vieraspeleillä ja -kiertueilla sekä osin kovilla vastustajilla. Alkukauden todella vahvojen otteluiden jälkeen nuori joukkue on elänyt hieman vaikeampaa aikaa. Joukkue on pysynyt hyvin otteluissa mukana ja pelannut jaksovoitoista, mutta voittavat suoritukset ottelujen ratkaisuhetkillä niin sisällä kuin ulkonakin ovat loistaneet poissaolollaan ja näin maksaneet pisteitä. Tänään on kuitenkin hyvä mahdollisuus hakea tärkeä päänahka vastustajasta ja lähteä tyytyväisin mielin juhannustauolle.

Jyväskylän Kirin kauden alku on ollut todella vaikea. Joukkue on kerännyt kauden aikana vasta kuusi pistettä ja miehittää hieman yllättäen sarjan jumbopaikkaa viime kauden mitalipelien jälkeen. Joukkueen ulkopeli ei ole ollut lainkaan hassumpaa, sillä se on päästänyt sarjan viidenneksi vähiten juoksuja, mutta kotiuttaminen taasen on ollut joukkueelle täyttä tervanjuontia. Joukkueella on selvästi vähiten tehtyjä juoksuja, mikä on aiheuttanut sen, että hyväkään ulkopeli ei ole taannut joukkueelle juurikaan pisteitä. Myös pelinjohtajana kauden aloittanut Petri Kaijansinkko irtisanoutui tehtävistään huonon menestyksen vuoksi. Nyt on mielenkiintoista nähdä onko uusi pelinjohtaja tehnyt taikatemppuja kotiutustyöskentelyn parantamiseksi.

Kokoonpanot: Joukkueiden jo julkaistut kokoonpanot löydät pesislive.fi -sivustolta tai teksti-tv:n kanavalta 222.

Taisteluparit: Kotiutusosastot. Kiri on lyönyt Superin vähiten juoksuja, KaMa taasen kolmanneksi vähiten (75-49), joten joukkueiden kotiutusosastoilta on tänään pakko löytyä onnistujia. KaMan Petteri Kortelaisen, Jukka Lankisen, Ville-Veikko Ollin ja Valtteri Kleemolan on lyötävä enemmän juoksuja kuin Kirin ex-KaMa Jukka Latvalan, Perttu Hautalan, Pasi Rajalan ja Olli Kiiverin, jotta joukkue taistelisi ottelun voitosta.

Ulkopelit. Jos Kirin ulkopeli on päästänyt viidenneksi vähiten juoksuja, on KaMan ulkopeli taasen päästänyt niitä toiseksi eniten. Alkukaudella KaMan ulkopeli oli tiivistä, mutta viimeisimmissä peleissä helpot virheet ovat raastaneet joukkuetta ja päästettyjä on tullut reilummalti. Nyt ulkopeli olisi tilkittävä, jotta KaMan kotiutusosaston työ helpottuisi Kirin kovan ulkopelin kanssa.

Ottelun ratkaisee: Taisteluparien lopputulema. Tällä kertaa taistelupareissa tiivistettiin onnistuneesti ne kaksi tärkeintä pelin ratkaisevaa osa-aluetta. Kumman ulkopeli onnistuu pimentämään vastustajan kotiutusosaston? Vai onnistuuko jomman kumman kotiutusosasto nöyryyttämään vastustajan ulkopeliä? Nämä ratkaisevat tässä ottelussa kaiken, kuten yleensäkin, mutta tässä ottelussa erityisen korostetusti.

Tässä ottelussa pelataan erityisen tärkeistä pisteistä molempien joukkueiden kauden jatkon kannalta, joten KaMa tarvitsee tänään kaiken mahdollisen tuen kotiyleisöltään! Legendahaastattelussa tänään nähdään siis Risto Tuominen, joten jännittävää ja hauskaa tarinaa riittää jaksotauollakin! Kaikki mukaan klo 18 alkavaan otteluun! Tervetuloa!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle komeaa 2,50 kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.