Uutiset

Pohjanlinnassa ensimmäisiä merkintöjä historiankirjoihin - KPL vahvempi

Kankaanpään Maila – Kouvolan Pallonlyöjät 0-2 (3-17, 1-2)

Pohjanlinnan tiistai-illassa miteltiin Kankaanpään Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien paremmuudesta. Vieraiden iloinen lyöntipeli ensimmäisellä jaksolla siivitti nämä suoraan 0-2 –voittoon saakka. KaMalta Valtteri Kleemolan sairastumisen myötä Superpesis-debyyttinsä sai Joona Anttila. Myös Jere Viitasalo muistaa illan Superpesis-uransa ensimmäisestä lyödystä juoksusta.

Kouvola aloitti ottelun sisällä vahvasti. Vierailijoiden kärki rakensi heti palottoman ajolähdön. Kaksi ensimmäistä yrittäjää KaMan onnistui torjua, mutta tämän jälkeen Kouvola siirtyi kuitenkin 0-2 –johtoon hallitsevan lyöjäkuninkaan Ossi Meriläisen loistavalla kolmosjatkelyönnillä sekä Joni Rytkösen millimetrintarkalla kierteisellä pystymailavälilyönnillä. KaMan kiri tasoittavalla sisävuorolla jäi piippuun.

Toisessa vuorossa Kouvola meni menojaan. Vierailija käytti tylysti hyvän lyöntikelin hyväkseen ja upeilla lyönneillä lisäsi johtonsa aloittavalla vuorolla jo 0-8:aan. KaMakin sai tasoittavallaan sisäpeliänsä toimimaan. Palottomasta ajolähdöstä Koplan ulkokenttä onnistui kuitenkin polttamaan Jukka Lankisen kahdesta hyvästä kotiutuslyönnistä huolimatta eikä Petteri Kortelainenkaan onnistunut.

Meriläinen lisäsi jo kolmannella onnistuneella kotiutuskumurallaan Koplan johtoa kolmannen aloittavalla. KaMan edellisessä vuorossa auennut sisäpeli konkretisoitui tässä vuorossa juoksuinakin. Ville-Veikko Ollin upea merkkaamaton kolmosjatkelyönti sekä Petteri Kortelaisen merkattu tappikumura kavensivat tilanteen 2-9:ään.

Kouvolan sisäpelitykitys jatkui neljännessä vuorossa. Matti Latvalan 1+3 juoksun arvoisen kolmoskulmalyönnin johdolla Kopla lisäsi johtonsa jo 15:een juoksuun. KaMan tasoittavalla kirjoitettiin historiaa kahden pelaajan osalta. Toisen polven KaMalainen Jere Viitasalo löi tappimiehen jaloista uransa ensimmäisen juoksun miesten Superpesiksesssä. Samaten kahden palon ajolähtöön pääsi lyömään miesten Superpesis-debyytissään Joona Anttila saaden näin myös ensimmäisen tilastomerkinnän. Tällä kertaa kuitenkin hyvänmallisen kumuran korjasi linjamies kopiksi, ja jakson loppuluvut kirjattiin 3-17.

Tiivistynyt ulkopeli toisella jaksolla ei riitä

Toiselle jaksolle KaMa vaihtoi kärjekseen Topias Liljan Lauri Kaartokallion siirtyessä Liljan alkuperäiselle numerolle kuusi. Tämä vaihto ei kuitenkaan avausvuorossa siivittänyt KaMaa liitoon, ja aloittavalla vuorolla jäätiin nollille. Kouvola onnistui tasoittavallaan rakentamaan yhden palon ajolähdön, mutta Meriläsen kumurasta Topias Liljan käsi kävi palon arvoisesti, eikä enempää painetta KaMan ulkokentälle kouvolalaisten toimesta saatu aikaiseksi.

Toisessa vuorossa KaMa onnistui saamaan yhden palon ajolähdöllä painetta Koplan ulkokentälle, mutta Lankisen ja Kortelaisen kotiutusyritykset tuottivat palot. KaMan ulkopeli oli tasoittavalla vuorolla rautaa Jouni Itävalon johdolla, ja tasaisessa 0-0 –tilanteessa siirryttiin kolmanteen vuoropariin.

KaMa aloitti vahvasti, kun Mika Ihanamäen vaihtolyönti ykköstilanteessa karkasi kolmosjatkeelta aina uimahallin seinään saakka ja päälle pyörähti takatilanne. Kakkospalkitun Jussi Kivelän vapaa kumura jäi kuitenkin kopiksi linjaan mailan tippuessa, ja hyvä tilanne kuivahti kasaan, eikä miestä saatu enää kolmospesälle. Kouvolan tasoittavalla nähtiin Ville-Veikko Olli –show tämän ottaessa kaksi ensimmäistä paloa kärpäsellä. Tämän jälkeen vieraiden kakkospalkitun Juho Hacklinin kerrostalopomppu karkasi kuitenkin räpylästä hiekalle ja Teemu Nurmio juoksi kakkospesältä kotiin saakka. Ossi Meriläinen lisäsi vierailijoiden johdon vielä 0-2:een keskipompullaan.

KaMa lähti viimeisessä sisävuorossaan armottomaan takaa-ajoon. Tämä alkoi hyvin Mika Ihanamäen näpitellessä Kaartokallion ykköseltä aina kolmospesälle saakka. Lopulta Henri Pulkkisen tarkkaakin tarkempi tiputus kolmosjatkeelle riemastutti kotiyleisöä "Laten" kirmatessa kotipesän suojiin. KaMa sai rakennettua vielä yhden palon ajolähdön, mutta Lankisen hyvästä kolmospussihidastetusta Anssi Lammila onnistui polttamaan Jouni Itävalon aivan kotipesän kynnykselle. Lopulta ottelu päättyi Ollin irrotessa Jesse Eskelisen hämyllä kolmoselta. Näin toinen jakso vierailijoille 1-2 ja koko ottelu 0-2.

KaMalla petrattavaa Itä-Länsi -tauolla

Vierailija Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Eero Pitkänen oli syystäkin iloinen suojattiensa otteisiin.
 - Ulkopeli oli parasta, mitä tällä kaudella on pelattu. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin paljon upeita lyöntejä, mikä teki pelin helpoksi. Kaverikin sai ensimmäiset juoksunsa vasta meidän reilussa johdossa. Toisella jaksolla sitten ulkopeli kesti kaverin kovan kirin lopussa. Voidaan todeta, että ulkopeli siivitti meidät tänään voittoon.

Vierailijoiden ykköspalkittu Matti Latvala oli tänään hurjassa vedossa varsinkin mailan varressa. 1+5 lyötyä, 2 tuotua ja 10 kärkilyöntiä 91% tehoilla puhuvat puolestaan. Tästä huolimatta kehuja riitti enemmän pelitovereille.

- Pelattiin hyvin tänään takatilannetta. Tiedossa oli ennen ottelua, että joudutaan paljon puolustuskannalla, kun pomppu nousee täällä hyvin sekä Pulkkisen ja Itävalon tiedettiin olevan kovassa vireessä. Kolmen pisteen lisäksi hyvä mieli jäi tuosta ottelun lopusta. Varsinkin Lammilan ulkopelisuoritus tuohon loppuun oli todella kova. Muutenkin tehtiin kovia suorituksia kovissa paikoissa.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen haki rajun ensimmäisen jakson lukemien jälkeen positiivista toiselta jaksolta.
 - Kun tulee nolla pistettä ja katselee noita numeroita niin huonot fiiliksethän tästä jäi. Kovalla virhemäärällä avustettiin Kouvolaa ensimmäisellä jaksolla, ja sittenhän kaverin lyöntipeli vapautui. Tyytyväinen täytyy kuitenkin olla siihen, että toiselle jaksolle ilme muuttui. Pallo alkoi pysymään hanskassa ja saatiin kaverin kärkeä kiinni. Vähän Kleemolan sairastuminen ottelun alla sekoitti meidän pasmoja, mutta niillä on mentävä, ketä on käytettävissä.

Tapansa mukaan hiljainen kotijoukkueen ykköspalkittu Ville-Veikko Olli jatkoi tutulla linjallaan.
 - Ei tuohon lisättävää ole. Tarkoitus oli keskittyä siihen, että saan kaverin pomppuja pois, kun niillä paljon peliä rakentavat.

Karttunen harmitteli edelleen suurta virheiden määrää. Viikon Itä-Länsi -tauko peleistä sai miehen mietteliääksi, kun yhtä selvää parannuskohdetta ei tälle harjoitusjaksolle ole.
 - Ihan ei kestä kolmea-neljää vuoroa meidän peli. Tänäänkin toisella jaksolla päästettiin kaveri jälleen räpylästä 1-0 -johtoon. Meille tulee tällä hetkellä äärimmäisen paljon virheitä niin sisällä kuin ulkonakin. Tässä on nyt aika kovan analysoinnin ja itsetutkiskelun paikka. Viikko aikaa seuraavaan peliin, eikä voida paneutua vain yhteen pelilliseen asiaan, vaan on pidettävä pallo keskiössä.

Pesäpallokausi siirtyy tämän kierroksen saattelemana juhannustauolta Itä-Länsi –tauolle. KaMan kausi jatkuu viikon kuluttua tiistaina jälleen kotiottelulla. Vierailemaan Pohjanlinnan kentälle saapuu sarjanousija Kempeleen Kiri. Ottelussa on jaossa erittäin tärkeitä pisteitä loppukauden kannalta, joten joukkue tarvitsee nyt kaiken mahdollisen tuen kotiyleisöltään! Tervetuloa!