Uutiset

Pohjanlinnassa luvassa huippukamppailu pudotuspelipaikoista


Kankaanpään Maila ja Pattijoen Urheilijat Raahesta iskevät torstaina kello 18 alkaen Pohjanlinnassa yhteen. Luvassa on todellinen huippukamppailu pudotuspelipaikasta, sillä KaMa pitää tällä hetkellä hallussaan viimeistä ylempiin pudotuspeleihin oikeuttavaa paikkaa, kun taas vierailijat vaanivat vain kahden pisteen päässä pudotuspeliviivan alapuolella.

Sarjatilanne: KaMa pitää siis hallussaan sijaa 10. 20:ssä ottelussa tähän on vaadittu kerättävän 20 pistettä. Vieraileva PattU on pelannut ottelun vähemmän ja on siis sijaa alempana kahden pisteen päässä.

Viimeisimmät 3 peliä: Kotijoukkue Kankaanpään Maila on viimeisestä kolmesta ottelusta ottanut kaksi voittoa ja kerännyt viisi pistettä. Tähän kuuluu vierasvoitto Seinäjoen JymyJusseista kotiutuslyöntikilpailun jälkeen sekä paikalliskierroksilta kotivoitto supervuoroparissa ja vierastappio kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Jyväskylän Kiriä vastaan.

Vierailija Pattijoen Urheilijat Raahesta taasen vaeltaa kolmen ottelun tappioputkessa – tosin joukkueet ovat olleet ne kaksi kovinta; 2-0 –vierastappiot Vimpelin Vedolle sekä Sotkamon Jymylle ja vielä toinen 2-0 –kotitappio paikalliskierrosvastustaja Jymylle.

Kauden kohtaamiset: 15.5. PattU – KaMa 0-2 (2-3, 0-5)     Raportti     Tilastot

Ennakkoasetelmat: Kuten todettua, ennakkoasetelmat otteluun ovat todella – siis todella – kutkuttavat. KaMa pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa, ja PattU vaanii vain kahden pisteen päässä. Kyseessä on siis todellinen kuuden pisteen ottelu! Ja jottei homma jäisi vain näiden kahden joukkueen väliseksi, oman lusikkaansa soppaan tuo Seinäjoen JymyJussit, joka on valahtanut jo peräti seitsemän ottelun tappioputkeen – ja kohtaa tulevilla kierroksilla vieläpä Vimpelin Vedon sekä Sotkamon Jymyn. Tilanne pudotuspeliviivan ympärillä sijoilla 9-11 on siis todella jännittävä! Eikä unohtaa sovi myöskään vain neljä pistettä KaMan edellä olevaa Kiteen Palloa tai sitten sarjan perällä tiukkaa taistelua käyviä Jyväskylän Kiriä, Kempeleen Kiriä sekä Alajärven Ankkureita – nämä kolme kipeästi pisteitä kaipaavaa joukkuetta voivat vielä panosten noustessa nousta hämmentämään soppaa. Pitkiin tappioputkiinkaan ei siis ole loppukaudesta varaa.

Kankaanpään Maila on selättänyt keskikesän pitkän vaikean jaksonsa ja joukkue porskuttaakin jo neljän ottelun pisteputkessa. Peleissä edelleen tulee henkilökohtaisia virheitä, mutta nämä ovat olleet huomattavasti vähenemään päin. Myös valmennusjohdon mukaan harjoituksissakin tekemisessä on alkanut näkymään sekä pystynyt aistimaan mahtavan alkukauden kaltaista tekemistä ja intoa. Sisäpelissä joukkue on pystynyt kuitenkin lähes koko kauden luomaan tilannetta hyvällä prosentilla, ja kun kotiuttajiltakin on viime aikoina nähty jälleen onnistumisia, on KaMalla pullat hyvin uunissa. Mikäli pelin kehittyminen jatkuu raiteillaan, on torstaina luvassa varmasti KaMalaisittain paljon positiivisia suorituksia ja onnistumisia.

Raahesta saapuvat vierailijat taasen ovat kolmen ottelun tappioputkessa. Tuosta ei kuitenkaan suurta paniikkinappulaa varmasti ole syytä painaa, sillä nämä tappiot ovat tulleet sarjan kärkikaksikolle – näitä otteluita edelsi kaksi peräkkäistä voittoa. Koko kesäkuu oli muutenkin raahelaisilta vahvaa menoa, sillä joukkue voitti tuossa kuussa kaikki muut vastustajansa paitsi sarjan kärkikolmikon – Vimpelin, Sotkamon ja Joensuun. Raahessa ei siis ole mitään syytä lyödä päätä pensaaseen, mutta tappioputkien vaikutusta henkiselle puolelle ei voi koskaan tietää. Kovillekin vastustajille tulleet tappiot painavat varmasti mielissä, joten onkin mielenkiintoista nähdä, millainen PattU Pohjanlinnassa nähdään. Vastaan voi tulla henkisesti lukossakin oleva raahelaisryhmä – tai sitten Topi Kososen johdolla Kankaanpäähän saapuu sama kesäkuinen kovassa vireessä ollut joukkue.

Kokoonpanot: KaMan kokoonpano on tämän neljän ottelun pisteputken aikana ollut hyvin vakioitunut. Vaikka viimeisimmässä ottelussa tappio tulikin, joukkueella tuskin on mitään syytä vaihtaa toimivaa kokoonpanoaan. Pohjanlinnassa nähtäneen siis sama miehistö kuin tässä tiistaina Hippoksellakin pelatussa ottelussa.

Myös Pattijoen kokoonpano on alkukauden turbulenssin jälkeen vakioitunut viime kierroksilla. Jälkimmäiseen Sotkamo-peliin joukkue kuitenkin vaihtoi Topi Kososen numerolle 3 ja Jussi Kemilän numerolle 4. Suurin kysymys kokoonpanon osalta lienee, jatkavatko miehet näin Kankaanpäässäkin, vai palaako joukkue takaisin kesäkuiseen lyöntijärjestykseensä. Mielenkiintoisin nyanssi Pattijoen sisäpelissä lienee se, että joukkue pelaa numeron 9 piilokärjellä, joita ei nykypäivänä väliinjättösäännön myötä pesäpallossa juuri nähdä. Toinen huomioitava seikka on, että joukkue pelaa sisäpeliään pitkälti 10:llä pelaajalla. Jokereina olevilla Teemu Tähtilällä ja Tuukka Sarkkisella ei sisäpelissä ole suurtakaan roolia. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tutkailemaan Pattijoen viimeisimmän Sotkamo-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja, joista selviää hyvin Pattijoen varsin mielenkiintoinen ja erilainen sisäpelin peluutussapluuna verrattuna suurimpaan osaan muista Superpesis-joukkueista. 

Taisteluparit: Päätaisteluparista ei jää epäselvää; Ville-Veikko Olli vs. Topi Kosonen. Molemmat pelaajat ovat joukkueidensa ulkopelin sieluja. Kosonen on sitä myös sisäpelissä PattUlle jopa huomattavasti enemmän kuin Olli KaMalle. Kosonen on myös monen vuoden ajan kuulunut Suomen kärkilukkareihin. Ollin onkin laitettava tässä ottelussa hanttiin, jotta KaMa voi taistella ottelun voitosta. Kaikkein parasta tietysti olisi, että Olli näyttäisi Suomen tulevan lukkarieliitin hengittelevän jo vanhempien niskaan, ja löisi Kososen ottelussa niin sisällä kuin ulkonakin.

Numerot 2: Jouni Itävalo vs. Paavo Pelto. Molemmilla pelaajilla on allaan huippuottelu. Aiemmin etenijäjokerina kannuksia hankkinut Paavo Pelto on tällä kaudella ominut loistavasti vaihtajan ja linjapelaajan roolit, ja onkin noussut näissä rooleissa kuin varkain Suomen parhaiden joukkoon. Itävalolta voidaan odottaa ulkona huippuottelua, mutta pystyykö Pelto samaan? Entä kumpi vie kamppailun sisäpelissä? Tasaisen taisteluparin kamppailun lopputulos näkyy myös tulostaululla.

Pomppukoneet: Henri Pulkkinen vs. Jussi Kemilä. Kemilä on tunnettu huikean korkeista pompuistaan. Tällä kaudella Pulkkinen on kuitenkin ollut kokonaisuutena sisällä vahvempi. Kumman prosentit ovat ottelun päätyttyä kovemmat? Tai mikä vielä tärkeämpää; kumman mailasta lähtee päivän korkein pomppu?

Ottelun ratkaisee: Luvassa on huipputasaisista lähtökohdista alkava huippupanoksinen taistelu pudotuspelipaikasta, joten pienet asiat ratkaisevat. Pienten asioiden kääntymisen taasen ratkaisee henkimaailman asiat latauksesta lähtien. Painaako tappioputki PattUlaisten mielissä, vai pystyykö joukkue lähtemään rennoin mielin otteluun voittoa pakottamatta? Entä onko KaMa onnistunut karistamaan pieniä virheitään jälleen pois ulkopelistään? Ovatko kotiuttajat jälleen vireessä? Nämä kysymykset ovat varmasti ne tärkeimmät ottelun lopputuleman kannalta. Näiden kysymysten vastauksista riippuen henkinen puoli ja koko ottelu alkaa hiljalleen kallistua vaa’alta jompaan kumpaan suuntaan. Sen tosin näkee vasta ottelussa. Torstaina. Pohjanlinnassa. Kello 18. Ole paikalla.

Torstaina Pohjanlinnassa siis panoksiltaan ja lähtökohdiltaan luvassa todellinen huippuottelu! Pesäpallon lajiniiloillekin nähtävää riittää varmasti Pattijoen mielenkiintoisen sisäpelisapluunan tarkastelussa. KaMan faneille taas luvassa on ainutlaatuinen mahdollisuus kannattaa joukkuettaan kohti pudotuspelejä neljän kauden tauon jälkeen! Legendahaastattelussa Jouni Korkiamäki. Tervetuloa!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

P.S. Ottelu löytyy jälleen pelipäivänä Veikkauksen listoilta. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa. Toivottavasti ennakostamme oli apua lopputuloksen hahmottamisessa.

Pattuplus