Uutiset

KaMan kova taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu

 

Pelit vähenee ja pidot paranee! Kautta on jäljellä enää vain kuusi ottelua – muutamalla joukkueella viisi – ja tilanne pudotuspeliviivan tuntumassa on tiukka! KaMa on tällä hetkellä onnellisessa asemassa – nimittäin viimeisellä pudotuspelipaikalla. Jotta pudotuspelipaikan metsästyksessä onnistutaan, tarvitsee joukkue edelleen pisteitä sekä varsinkin kotiyleisönsä tukea! Tästä linkistä klikkaamalla pääset katsomaan pelaajien lupauksen ja toiveen pudotutuspelipaikan metsästykseen! Ai mitähän ne ovat? Katso ja kuuntele!

 Sarjatilanne: Molemmat joukkueet ovat pelanneet 22 ottelua. KaMa on kerännyt näistä 24 pistettä, joka oikeuttaa sarjassa 10:nteen sijaan. Kiteellä kasassa on neljä pistettä enemmän, joilla joukkue majailee kahdeksantena. Joukkueiden välissä on Seinäjoen JymyJussit, jolla matkaa on kaksi pistettä molempiin Pohjanlinnassa kohtaaviin joukkueisiin.

 Viimeisimmät 3 peliä: Kotijoukkue Kankaanpään Maila on viimeisimmistä kahdesta ottelustaan ottanut voitot; ensin kotiutuslyöntikilpailun jälkeen kotona Raahesta ja tämän jälkeen supervuoroparin jälkeen vieraissa Hyvinkään Tahkosta. Näitä otteluja edelsi kotiutuslyöntikilpailu tappio Jyväskylässä Kiriä vastaan. Viimeisimmistä kolmesta pelistä mukaan on siis tarttunut viisi pistettä.

Vierailija Kiteen Pallo-90:n kaksi edellistä ottelua ovat taasen tuottaneet tappiot. Ensin tappio supervuoroparin jälkeen Seinäjoen JymyJusseille, ja edellisessä ottelussa suora 0-2 –kotitappio sarjakärki Vimpelin Vedolle. Näitä otteluja edelsi kuitenkin puhdas 2-0 kotivoitto Kempeleen Kiristä.

 Kauden kohtaamiset: 24.5. KiPa – KaMa 2-1k (8-0, 3-4, 0-0, 2-0)     Tilastot     Raportti

 Ennakkoasetelmat: Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen oli tiukka – avian kuten joukkueiden välinen ero ja tilanne sarjataulukossa nyt lähes kaksi kuukautta myöhemminkin. Lopulta Kitee oli kuitenkin vahvempi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Merkittävin tilastoknoppi oli kuitenkin se, että KaMan Rantakentältä saalistama piste oli ensimmäinen sitten kauden 1998. Tällä hetkellä joukkueet erottaa siis vain neljä pistettä, ja tuohon väliinkin mahtuu vielä Seinäjoen JymyJussit. Pudotuspeliviivan alapuolella Pattijoen Urheilijat Raahesta vaanii kolmen pisteen päässä KaMasta, ja Jyväskylän Kirikin on loppukauden heräämisellään lähestymässä kovaa vauhtia pudotuspelipaikkataistoa. Taistelu paikasta auringossa käy siis kuumana, ja jokainen piste merkitsee!

Kankaanpään Maila heräsi keskikesän horroksestaan Itä-Länsi –tauon päätyttyä, ja on sen jälkeen kerännyt pisteitä jo kuudesta ottelusta perätysten. Lisäksi viidestä viimeisimmästä ottelusta on matkaan tarttunut neljä voittoa. Peli kulkee ja pisteitä on odotettavissa sunnuntainakin. Suurin virhesuma on ohitettu aika päiviä sitten, mutta edelleen joukkueen pelissä sattuu pieniä jaksoja maksavia hasseja. Nyt on jälleen ollut viikon tauko parannella pikkuvaivoja sekä laittaa peliä ja suoritusvarmuutta parempaan kuosiin. Joko nyt joukkue olisi kypsä ottamaan kolmen pisteen voiton? Tähän mennessä niitä on kaudella tullut yksi ja sekin vieraissa. Pudotuspelipaikkametsästyksen kunniaksi sunnuntaina voitaisiin huutaa ja kannustaa KaMa ensimmäiseen kolmen pisteen kotivoittoon!

Vierailija Kiteen Pallo-90 on läpi kauden porskuttanut pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Joukkue ei kuitenkaan ole saanut kasattua pisteitä tarpeeksi, jotta itärajallakaan voitaisiin vielä olla pudotuspelipaikan suhteen täysin luottavaisin mielin, vaikka lähellä aletaan jo olla. Olosuhteisiin nähden kuitenkin Kitee on pelannut varsin mallikkaan kauden. Muistissahan on talvikauden Kiteen hurja loukkaantumissuma, jonka vuoksi joukkue joutui hankkimaan hätäapuja Sotkamon Jymystä sekä perumaan joitakin kauden aluksen harjoitusotteluitaan. Kauden alkuun joukkue sai kuitenkin riittävän määrän miehiä pelikuntoisiksi, ja pitkin kautta pelaajia on pikkuhiljaa tervehtynyt takaisin rosteriin, tai säästelevämmistä rooleista kohti suurempia. Verraten pahimpiin aikoihin, Kiteellä voidaankin olla varmasti tyytyväisiä kuluvan kauden torjuntavoittoon. Varsinkin jos, tai kun, pudotuspelipaikka varmistuu.

 Kokoonpanot: KaMa jatkaa ilman yllättäviä sairastumisia viime otteluista tutulla kokoonpanolla. Sitä pääset tutkailemaan vaikkapa tämän linkin takaa. Linkki vie viimeisimmän, ja voitokkaan, Hyvinkää-ottelun kokoonpanoihin ja tilastoihin. 

Myös Kitee on saanut kokoonpanonsa vakiinnutettua alkukauden kovan turbulenssin jälkeen. Ainoa kysymysmerkki lienee kakkoskopparin tontilla, josta viime ottelusta poissa oli pallon silmäänsä saanut sekä silmän umpeen muurauduttua Jussi Hurskainen. Mikäli Hurskainen ei vielä pelikunnossa ole, jatkaa tuolla paikalla Oskari Purmonen. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tarkastelemaan Kiteen viimeisimmän Vimpeli-ottelun kokoonpanoa sekä tilastoja. 

 Taisteluparit: Huippunopeat vaihtajaspesialistit; Jouni Itävalo vs. Ville Posti. Joukkueiden numero kakkoset ovat paljonvartijoina ottelussa, sillä heidän vastuullaan on saada joukkueiden tuulennopeat kärjet eteenpäin, ja siinä sivussa päästä itsekin kentälle, jotta nopeita jalkoja riittäisi kotiin iskettäväksi. Tilastojen valossa Itävalo on kuluvalla kaudella ollut hivenen parempi, niin kärkilyöntien määrissä kuin kärkilyöntiprosenteillakin mitattuna. Jatkuuko sama laulu sunnuntaina Pohjanlinnassa?

Edellisen parin lisäksi myöskin kuluvan kauden Itä-Lännessä esiintyneet päävaihtajat; Henri Pulkkinen vs. Sami Partanen. Tämän parin tilastotaistelu kääntyy taasen Partasen eduksi Pulkkisen huikeasta kaudesta huolimatta. Kertonee pesiskenttien valopilkun, Eko-Partasen, huippukaudesta. Aina vaarallinen vaihtaja-kotiuttaja olisi nyt jätettävä pimentoon KaMan ulkopelin toimesta. Pulkkiselta voitaneen jälleen odottaa huippuottelua, joten tämän parin voiton tekisi entistä makeammaksi Ville-Veikko Ollin lukkaripelin ja KaMan ulkopelin onnistuminen venäjänkielistä nimilappua kantavan miehen lyöntivuoroilla. 

Kitee vs. bussijalat. Reilut 500 kilometriä on pitkä matka istua bussissa. Sen sai KaMakin huomata toukokuussa, kun Kitee pöllytti avausjaksolla lukemin 8-0. Nyt olisi KaMan vuoro maksaa potut pottuina. Tai oikeastaan voitaisiin laittaa vielä paremmaksi, ja jyrätä kolmen pisteen otteluvoittoon myös toisella jaksolla toisin kuin Kitee kotiottelussaan. Tämä taistelupari on myös sellainen, joka KaMan olisi onnistuttava hyödyntämään heti ottelun alussa. Sen jälkeen se haaveiltu kolmen pisteen voitto olisi enemmän kuin lähellä.

 Ottelun ratkaisee: Taisteluparien kaksi ensimmäistä paria onnistunevat vakuuttavasti tässäkin ottelussa, joten ratkaisujen avaimet jäävät joukkueiden kotiutusosastojen sekä ulkopelin takatilannepelaamisen käsiin. Kiteellä on vielä oma kamppailunsa käytävänä bussijalkojen kanssa. Pitkälti kuitenkin voittajan tulee ratkaisemaan joukkueiden jokereiden mörssäriosaston onnistumiset; Jukka Lankinen ja Petteri Kortelainen toivottavasti lyövät ottelussa enemmän “täppejä” kuin Sami Joukainen sekä Antti-Jussi Toropainen.

Nyt pelataan pudotuspelipaikasta! Jotta pisteitä jäljellä olevista kuudesta ottelusta tarttuisi matkaan tarpeeksi, tarvitsee KaMa todellakin kotiyleisönsä tuen taakseen! Nyt huudetaan KaMa pudotuspeleihin neljän kauden tauon jälkeen! Pohjanlinna siis sunnuntaina kello 17 – älä vain jätä tätä väliin!

Ja vielä kerran, jotta virittäytyminen oikeaan tunnelmaan olisi täydellistä; Pelaajien Manifesti – #OleMukana viemässä KaMa pudotuspeleihin


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento

-MK

 P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle huikeaa 4,40 kerrointa! Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.

Kiteepitkä