Raahe vahvempi lauantai iltapäivän väännössä

Veikkauksen kierroksen juhlaottelussa KaMan vieraaksi saapunut Raahe esitti lähes koko ottelun ajan vahvoja ja varmoja otteita. Tämän myötä kolme pistettä matkasivat Pohjois-Pohjanmaalle luvuin 0-2 (1-5 ja 4-10).

Aurinkoisessa ja lämpimässä säässä pelattu ottelu alkoi varsinkin KaMan kannalta nihkeällä sisäpelillä ja myös ulkona pallot polttivat aivan liikaa. Hermostuneisuus ja ensimmäisen kotikentällä pelatun ottelun jännitys näkyivät selvästi nuoren joukkueen otteissa.

Raahe aloitti juoksujen teon heti ensimmäisen tasoittavallaan kun hyvässä lyöntivireessä ollut Marko Pelkonen kotiutti Paavo Pellon. Toisessa vuoroparissa Raahe teki sitten peräti neljä juoksua – osittain hyvillä lyönneillä ja osittain KaMan ulkokentän avustuksella. Ensin Pelkonen lisäsi johtoa lukemiin 0-2 ja kun Jarmo Viittanen, Jussi Kemilä ja Antti Vihtkari kävivät kukin vuorollaan onnistumassa mailan varressa olivat lukemat kolmanteen vuoroon lähdettäessä jo 0-5.

Raahe ei enää jaksolla enempää juoksuja tehnyt, mutta KaMa onnistui kaventamaan lukemia Miika Anttilan lyömällä ja Mika Ihanamäen tuomalla juoksulla 1-5:een. Nämä jäivät lopulta myös jakson loppulukemiksi.

Toinen jakso alkoi KaMalta ryhdikkäämmissä merkeissä. Raahe toki kehitti heti aloittavallaan palottoman ajolähdön, mutta onnistui vasta kahden palon jälkeen juoksun teossa kun Antti Korhonen kotiutti etenijäjokeri Lauri Kaartokallion.

KaMa sai myös omalla tasoittavallaan kärjestä tehtyä palottoman ajolähdön ja Jukka Lankinen kotiuttikin heti alkuun Topias Liljan ja kaikki näytti tässä kohtaa enemmän kuin hyvältä. Tätä etsikkoaikaa ei kuitenkaan onnistuttu käyttämään hyväksi, vaan osittain omilla virheillä sekä Raahen varmalla ulkopelillä toiseen vuoropariin siirryttiin 1-1 lukemissa. Raahe sai kuitenkin taas uutta puhtia kotiutuksiinsa ja lisäsi lyöntivuoronsa aikana johtolukemiksi 1-4. KaMa kavensi omalla sisävuorollaan Miika Anttila lyömällä hienolla välilyönnillä, jossa tuojana oli Ville-Veikko Olli lukemiksi 2-4.

Kolmannen aloittavalla oli taas kokemuksen vuoro astua esiin: Pertti Mäkelä sivalsi tyylikkäästi kakkosjatkeelta pallon maisemiin 1+1 arvoisesti. Jussi Kemilän kotiuttaessa vielä Marko Pelkosen ja lukemien muuttuessa 2-7 vaikutti jakso jo ratkenneen.

Tasoittavalla vuorolla kuitenkin B-ikäinen Topias Lilja vielä näytti, että puheen kovasta pelimiehestä eivät ole turhia: Pallo Mäkelän tapaan kakkospuolelta maisemiin ja ei kun tuplajuoksua odottamaan kolmoselle. Ensimmäinen lyöty juoksu Superpesistasolla tuli siis komeasti kunnarilla. Vähitellen kuntoutuva jokeri Petteri Kortelainen kotiutti vielä Liljan, mutta enempää ei juoksuja tässä vuorossa nähty.

Raahe kuitenkin napsi vielä neljännen aloittavalla kolme juoksua lisää ja näin KaMalle ei enää paljoa rimpuiltavaa omalle sisävuorolle jäänyt. Toisen jakson voittolukemat kirjattiin siis vieraille luvuin 4-10.

Raahe esitti siis ottelussa vahvaa sisäpeliä ja lukkari Topi Kososen johdolla myös ulkopeli oli hyvin tikissä. Kosonen oli vieraiden hahmoja myös sisäpelissä hyvin juoksuja lyöneiden Pelkosen ja Mäkelän ohella. Mies nimittäin vaihteli 1-2 välillä sataprosenttisesti (7/7 ).

KaMasta palkittiin ansaitusti sisäpeli suorituksillaan säväyttäneet Miika Anttila ja Topias Lilja. Ulkopelin osalta parannettavaa jäi lähes kaikille. Toisaalta viime lauantain Tahko ottelu osoitti, että joukkue pystyy myös sillä saralla tänään nähtyä parempaan. KaMan ottelut jatkuvat ensiviikon tiistaina vieraissa Alajärveä vastaan. Seuraavan kerran kotikentällä joukkue nähdään ensiviikon sunnuntaina ex-KaMa pelaajien Jonne Kemppaisen ja Jouni Itävalon Joensuuta vastaan.