Uutiset

KaMa avasi hallikautensa – "Paljon hienoja suorituksia"

 

Kankaanpään Maila avasi hallikautensa Seinäjoki Areenalla Alajärven Ankkureita vastaan. Ottelu oli tyypillinen hallikauden avausottelu, joka omista hankaluuksistaan huolimatta palveli tulevaisuutta valtavasti.

- Tässä on nyt näitä leiriviikonloppuja pidetty ja niissä sovittu asioita, miten meidän tulisi pelata. Ensimmäiseksi otteluksi tämä antoi todella hyviä signaaleja, sillä sovituista asioista pidettiin hyvin kiinni, ja niitä pystyttiin tuomaan käytäntöön sekä toteuttamaan, kuten pitikin, kertoi KaMan pelinjohtaja Mika Peltonen.

Ensimmäisellä jaksolla Seinäjoki Areenan hämyisät valot tuottivat hieman hankaluuksia, ja aiemmin jo halliin tutustunut ja siellä Seinäjoen JymyJussit voittanut Ankkurit karkasi 7-2 -jaksovoittoon. KaMan juoksut löivät jokerit Jukka Lankinen ja Arttu Vilander.

- Tulos ei tietenkään valehtele, mutta olimme pelissä ihan hyvin mukana. Ensimmäinen hallipeli on aina hankala, ja varsinkin koppareille pallon näkeminen on välillä haastavaa valaistuksen vuoksi, jutteli "Pelli".

Toiselle jaksolle peli paranikin huomattavasti, kun pelaajat tottuivat jälleen kesän ja syksyn jälkeen hallipelien erikoislaatuisuuteen. Voittoon asti se ei aivan riittänyt, vaan jakso tasattiin lukemiin 2-2. KaMan toisen jakson molemmat juoksut löi numerolla neljä pelannut kapteeni Jouni Itävalo, joka on aiempina kausina totuttu näkemään paremminkin etenijä- ja vaihtajatehtävissä.

- Toinen jakso oli paljon parempi ja erityisesti tasapainoisempi meiltä. Jouni on kesäksi yksi vaihtoehto kotiutusosastolle ja numerolle neljä. Nyt talvella näitä on hyvä kokeilla, ja etsiä toimivia koostumuksia. Meillä on paljon vaihtoehtoja, mistä rakentaa niin ulko- kuin varsinkin sisäpelissä, antoi viuhkamies tunnustusta rosterin laajuudelle ja monipuolisuudelle.

MisuKunnari

Mika Ihanamäki toimii ensi kesänä KaMan varakapteenina.


- Ensimmäinen peli ja vähän sekavaa oli. Paljon tuli kuitenkin hyviä juttuja ja hienoja suorituksia molemmin puolin. Ensimmäinen hallipeli kuitenkin vasta, eikä peli mitään valmista vielä tietenkään ole, kertoili KaMan varakapteeniston ensi kesänä yhdessä Sami Joukaisen kanssa muodostava Mika Ihanamäki.

Käsivaivojen kanssa viime kausina hivenen kamppaillut Ihanamäki on nyt täysin kunnossa, ja palannut omalle tutulle paikalleen 2-polttajaksi. Miltä tuntuu palata takaisin "toimistoon" muutaman kauden tauon jälkeen?

- "Omalle paikalle" paluu tuntuu oikein mukavalta. Nyt tässä ottelussa ei tullut kuitenkaan paljoa palloja, muutaman palon sain tehtyä. Mailassa ihan ok peli. Ei mitään ihmeellistä, totesi "Misu" nöyrästi.

Ensimmäinen hallipeli antoi kuitenkin paljon uutta ja tärkeää informaatiota tuleville harjoitusviikoille. Tällä hetkellä KaMa-juna puksuttaa aikataulussa.

- Sovittuja asioita saatiin tuotua käytäntöön hyvin. Muutamia virheitä tuli, vaikkakaan ei niistä koskaan täysin eroon pääse. Saimme kuitenkin tästä pelistä paljon konkreettista informaatiota sekä konkreettisia asioita, mihin keskittyä tulevilla viikoilla sekä mitä parantaa tulevissa otteluissa, puheli Peltonen varovaisen tyytyväisenä ottelun antiin.

Halliaikaa jäätyä vielä kahden jakson jälkeen jäljelle, löivät joukkueet vuoron loppuun kotiutuslyöntikilpailun, joka meni Ankkureille numeroin 4-2. Numeroita tärkeämpää on kuitenkin, että hallikausi on nyt avattu ja pelin kehittämistä pystytään jatkamaan kesäkauden alkua silmällä pitäen. Hyvä lisä oli myös se, että KaMan Halli-SM -alkulohkon ottelut käydään samaisessa Seinäjoen hallissa, johon on nyt totuttauduttu.

- Kaikkiin peleihin yritetään löytää tiettyjä teemoja, joihin keskitytään, ja joita pyritään toteuttamaan. Tämän ottelun teemoihin pystyimme kohtuudella kiinnittämään huomiota, ja olen siihen tyytyväinen, avasi "Pelli" harjoitusotteluiden filosofiaa pelinjohdollisesta näkövinkkelistä.

KaMan seuraavat halliottelut koittavat sunnuntaina 12.2., kun Tampereella Pirkkahallissa järjestettävässä turnauksessa vastaan asettuvat Ykköspesiksen kärkiporukkoihin kuuluva Manse PP sekä samaan halli-SM alkulohkoon kuuluva Hyvinkään Tahko.

- Tampereella on vuorossa hieman erilaiset systeemit, kun on kaksi peliä samana päivänä muutaman tunnin sisään. Sinne lähdemme hieman laajemmalla ringillä sekä pelaajia kierrättäen, päätti Peltonen.

KaMan kokoonpano Ankkureita vastaan:

1. Topias Lilja 3k
2. Joni Rytkönen L
3. Henri Pulkkinen 2k
4. Jouni Itävalo 1v
5. Valtteri Kleemola 3p
6. Mika Ihanamäki 2p
7. Jussi Kivelä S
8. Teemu Utunen 2v
9. Roope Reinikka 3v
10. Jukka Lankinen
11. Arttu Vilander
12. Joonas Peltomäki

-MK