Uutiset

Voitto ei riittänyt lopputurnaukseen – "Viikonlopussa paljon hyvää"

 

Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat 2-1k (5-3, 0-2, 3-1)

Kankaanpään Maila tarvitsi puhtaan 2-0 -voiton Koskenkorvan Urheilijoista, jotta olisi selviytynyt HalliSM-lopputurnaukseen. Voitto tuli, mutta vasta kotiutuslyöntikilpailussa, joten Mailan matka tyssäsi alkusarjaan.

 - Ei riittänyt tänään lopputurnaukseen. Se on fakta. Ainoa tavoite oli päästä lopputurnaukseen, joten sikäli tämä oli epäonnistuminen. Tässä ottelussa ja viikonlopussa oli kuitenkin paljon hyvääkin, totesi tuoreeltaan ottelun päättymisen jälkeen pelinjohtaja Mika Peltonen.

Eilen pahasti sakannut sisäpeli toimi tänään varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Yhdeksän kolmostilannetta, joista viisi onnistumista, siivittivät KaMan komeaan 5-3 -jaksovoittoon. KoU rakenteli vielä viimeisen tasoittavallaan kiriä, mutta kaksi lyötyä ei riittänyt aiemmin karanneen KaMan johdon kuromiseen.

 - Kaksi hyvää kolmospuolen läpilyöntiä (Sami) Joukaiselta ja (Jukka) Lankiselta. Lisäksi (Arttu) Vilanderilta tärkeä veto avauspinnan ja tasoitusjuoksun lyömisessä. Verrattuna eiliseen, tänään saatiin kolmostilannetta nollalla ja yhdellä palolla, jolloin on aivan eri lähteä pätkimään kuin kahden palon tilanteessa, myhäili Peltonen sisäpelin aukeamista.

 - Tämä on todella herkkä peli, eikä se anna virheitä yhtään anteeksi.

Toiselta jaksolta KaMa tarvitsi myöskin jaksovoiton selviytyäkseen lopputurnaukseen. Tällä kertaa kuitenkin eilisen sisäpelin ongelmat palasivat, tuloksena vain kaksi kolmostilannetta sekä Koskenkorvan 0-2 -jaksovoitto.

 - Toisella jaksolla tuli sitten turhia virheitä sekä vääriä ratkaisuja. Muuteltiin heittelyn aikana suunniteltuja paikkoja ja tehtiin vaihtolyönneissä virheitä. Kaikilla myös yhteinen virhe, ettei oikein käynyt mailaan. Peli oli hyvin samanlaista kuin eilenkin, harmitteli "Pelli" toisen jakson menetettyä mahdollisuutta lopputurnaukseen.

 - Eteenpäin on kuitenkin menty, ja edelleen on jatkettava. Ulkopeliin täytyy olla todella tyytyväinen, sillä kaveri joutui tekemään kaikki juoksunsa laatulyönneillä.

Hallisääntöjen mukaisesti tasatilanteessa suunnattiin suoraan kotiutuslyöntikilpailuun. KaMalla ei enää tässä vaiheessa ollut panosta, mutta Koskenkorva tarvitsi voiton päästäkseen HalliSM-lopputurnaukseen. Ensimmäinen viiden lyöjän kierros tasattiin 1-1, kun molemmilta joukkueilta onnistuivat lyöjämörssärit Joukainen sekä Jere Dahlström.

Lisäkierrokselta KaMasta onnistuivat tutut miehet, Joukainen ja Lankinen. Kossun jäädessä nollaan juoksuun, kirjattiin voitto KaMalle. Näin myös lohkosta lopputurnaukseen eteni Hyvinkään Tahko juoksueron turvin.

 - Lyöjien lyöntivire jatkui hyvin kotarissa. Hyvin napsahteli. Samaten takatilanne kesti jälleen tänään todella hyvin, iloitsi Peltonen päivän voitosta.

Jobinpostilta ei kuitenkaan tälläkään kertaa säästytty, kun Mika Ihanamäen takareisi petti ottelun tiimellyksessä. KaMan sairastuvalla alkaa olla tunkua, kun sieltä ennestään jo löytyvät Ville-Veikko Olli, Mikael Sillanpää sekä Henri Pulkkinen. Ollin ja Sillanpään tapauksissa paluut kuitenkin alkavat olla jo hyvin lähellä, joten helpotusta on tiedossa.

 - Saamme hyviä harjoituksia aina, kun pääsemme isoon halliin. Näistä hetkistä pitää osata nauttia, ja jälleen saimme näitä asioita eteenpäin, joita ei pikkusaleissa pysty harjoittelemaan. Saimme tärkeitä harjoitteita, ja nyt virheistä pitää vain oppia ja mennä nöyrästi eteenpäin. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä viikonloppu, totesi "Pelli".

Rytkönen löytänyt peli-ilonsa KaMassa

Yksi KaMan onnistujista viikonloppuna oli lukkarintontilla häärinyt, Kouvolasta siirtynyt, Joni Rytkönen.

 - Jatkoin lukkarinhommia Tampereen turnauksesta. Olen tyytyväinen, miten olen käsitellyt hommaa ja muuttanut pikkuseikkoja lukkaroinnissani. En muista, milloin viimeksi olen pelannut näin kovalla tasolla kolme peliä putkeen. Tuntuu todella hyvältä ja pää on mukana, riemuitsi "Ryde" hyvistä otteistaan.

Sisäpelissä oli viikonloppuna hieman vaikeampaa, varsinkin ensimmäisessä ottelussa Tahkoa vastaan, kuten koko joukkueella Valtteri Kleemolaa lukuunottamatta. Turnaus oli kuitenkin nousujohteinen ja mies oli tyytyväinen otteisiinsa jälkimmäisessä KoU-ottelussa.

 - Jätkät nauroivat bussissa, että nyt on miehellä vähän liikaa virtaa. Ja myönnetään, itsellä taisi siinä mennä lataus vähän yli, ja päin helvettiähän se ensimmäinen ensimmäinen peli meni.

- Siinä ei aivan näpit pysyneet ruudussa ja Rytkösen poika oli sen jälkeen kusessa. Itsellensä pitää olla rehellinen, ja vaikeuttaahan se muiden peliä, kun numero kaksi kyykkää. En kuitenkaan stressannut tilanteesta, vaan kokosin itseni, ja tänään oli hyvä peli. Järki oli mukana alusta asti, ja voin olla tyytyväinen, miten sain noudatettua valmennusjohdon toiveita.

Todella kilpailuhenkisenä tunnetulle Rytköselle jääminen lopputurnauksen ulkopuolelle oli todella suuri pettymys.

 - Todella iso harmi ja itselleni pettymys, ettemme päässeet lopputurnaukseen. Pienistä asioista se oli kiinni, mutta tämä on nyt turhaa jossittelua. Harmittaa. Tällä kertaa matka lopputurnaukseen tyssäsi puhtaasti sisäpeliin.

KaMa kokeilikin sisäpelissä hieman erilaista sapluunaa kuin yleensä. Lisäksi vahvana pomppujoukkueena tunnettu Maila käytti Seinäjoki Areenassa nyt muita vaihtolyöntejä.

 - En usko sisäpelin olevan enää kesällä mikään ongelma, kun saamme pompun mukaan lyöntiarsenaaliin, totesi "Ryde" varmana.

Harvemmin pitkillä kentillä harjoittelemaan pääsevän Mailan tekemisessä oli kuitenkin paljon hyvääkin. Varsinkin ulkopeliin voi joukkue olla todella tyytyväinen. Samaa suitsutti ehkä jopa pelinjohtaja Peltosta enemmän myös Rytkönen.

 - Jos miettii, että pelasimme kaksi hallipeliä todella kovalyöntisinä tunnettuja Kossua ja Tahkoa vastaan, ja päästimme vain neljä juoksua ottelua kohden, niin se on todella vähän. Ulkopeli oli todella hyvää, ja niin sen pitää ollakin, sillä mielestäni kaikki menestyminen lähtee juuri pitävästä ulkopelistä. Tästä on hyvä jatkaa.

Nyt kun lopputurnaus jäi haaveeksi, menevät KaMan loppukevään suunnitelmat uusiksi, kun kaksi tärkeää hallipeliä jää pelaamatta.

 - Otetaan pari päivää nyt rauhallisemmin ja palautellaan. Loppuviikosta palataan lajin pariin, ja katsellaan josko päästäisiin vielä isoon halliin tämän kevään aikana. Lumien sulaessa ja ulos päästessä alkavat kuitenkin meidän ylivoimaisesti tärkeimmät harjoitusviikot, totesi pelinjohtaja Peltonen.

 - Nyt on pesäpalloilijan synkin hetki. Hallipelit ovat ohi, ja ulos ei aivan vielä pääse. Tässä vaiheessa yleensä kaikilla jalka hieman vipattaa ja ulos olisi päästävä. Nyt on valmennuksella kova paikka pitää pelaajat edelleen keskittyneenä harjoituksiin. Tämä on kuitenkin jokakeväinen ongelma kaikissa pesäpallojoukkueissa, komppasi Rytkönen.

 - Sitten kun päästään ulos, niin onhan se niin kuin lapsena aikoinaan pääsi leikkikentälle. Nyt varsinkin, kun emme isolla kentällä ihan liikaa ole päässeet harjoittelemaan, lisäsi "Ryde" pilke silmäkulmassaan.

KaMan seuraava harjoitusottelu odottelee vasta huhtikuun loppupuolella. Tuolloin toivottavasti joukkue on päässyt harjoittelemaan jo hyvän aikaa ulkona. Rytkönen odottaa tuota hetkeä innokkaasti ja osin myös jännityksellä. Tuolloin ratkeaa pitkän talven tiukka kisa pelipaikoista, ja ulkopeliä sekä sisäpeliä aletaan laittamaan roolien mukaiseen formuun.

 - Odotan kovasti huhtikuun loppua. Silloin varmistuu lopullinen kokoonpano ja oma roolini. Löysin taas kipinän lukkarointiin. Se ei kuitenkaan tällä hetkellä ole se ykköspaikkani, ellei "Pelli" niin halua, totesi linjapelaajan paikasta kilpaileva Rytkönen, joka on Ollin loukkaantumisen myötä on ajautunut aiemmilta vuosilta tutulle lukkarin paikalle.

Haastattelun loppukaneettina Rytkönen paljastaa KaMan tulevan kesän päätavoitteen.

 - Ylempään jatkosarjaan, eli seitsemän sakkiin, pitäisi mennä. Sitä varten tässä on tehty koko pitkä talvi töitä, että sinne mentäisiin. Ja kyllähän me menemme.


Koskenkorva-ottelun tilastot


-MK