Uutiset

Otteluennakko Laitila-KaMattaret 20.05.

Kankaanpään Mailan naiset matkaavat ensimmäiseen, tiistaina klo:18.00 alkavaan, vierasotteluunsa Laitilaan!

Laitilan Jyske - Kankaanpään Maila 


Kauden tilanne:

Molemmat joukkueet avasivat kautensa viime viikonloppuna - Laitila vierasottelulla Seinäjoella ja Kankaanpää kotiottelulla Ruovettä vastaan. Maila voitti Pirkat puhtaasti 2-0 (9-1, 11-0), mutta Laitila koki tappion Maila-Jusseille lukemin 2-0 (3-0, 9-7). 

Joukkueet:

Kotijoukkue Jyske:

Kankaanpään viime kauden paikallisvastus Laitila on Rauman Lukon farmijoukkue. Farmi takaa mahdollisille tuleville pääsarjatason pelaajille mainion paikan kehittyä ja pelata niin sisä- kuin ulkopeliäkin. Joukkueen runko ei ole kovinkaan paljoa muuttunut viime kauteen nähden, ja todennäköistä on, että samoja tyttöjä tulee pelaamaan kesän kuluessa niin Rauman B-tytöissä, superpesisjoukkueessa kuin Laitilan ykköspesisjoukkueessakin - aivan kuten viime kaudellakin. 

Seinäjokea vastaan Jyskeen kokoonpano oli seuraava:

1. Kati Tanhua 3P
2. Rosa Luoma 2K
3. Pauliina Aalto 3K
4. Minttu Mäkinen S
5. Janika Lipsula 2V
6. Iida Ranne 3V
7. Karoliina Koski 2P
8. Maija Sainio 1V
9. Venla Tanhua L
10. Milla Torkki
11. Jenna Mäkelä
12. Henna Suominen

Joukkuetta luotsaa eteenpäin pelinjohtaja Mika Takalahti. Superpesisjoukkueen mukana peliaikaa ovat tänä kautena saaneet jo Karoliina Koski sekä Iida Ranne. Nähtäväksi jää, kuinka paljon Jyskeen kokoonpano vaihtelee kesän aikana, mutta materiaalista ei ole pulaa. 

Vierasjoukkue Maila:

Kankaanpää sarja-avaus Ruovettä vastaan alkoi nihkeästi, mutta ennakkoasetelmien mukaan puhdas 2-0 voitto kuitenkin saavutettiin. Lukko aukesi, kun kotijoukkueen ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Elisa Salonen iski hyvillä lyönneillä pelaajaa kotiin, jolloin paine ja jännitys helpotti. Vaikka ottelu oli voitokas, jäi KaMattarille silti paljon petrattavaa, sillä hyvin paljon lahjoituksia tuli myös Pirkkojen puolelta. Ehdottomasti positiivisin asia koko ottelussa oli kuitenkin sisäpelin onnistuminen laajalla rintamalla, ja pelaajien itsevarmuuden kasvaminen. Laitilaan lähdetään vain ja ainoastaan voittamaan sekä kehittämään peliä joka osa-alueella. 

Joukkueen kokoonpano rakentunee pitkälti Anniina Kiviharjun, Laura Jokisen ja Essi Ahosen jalkojen varaan. Ykköskärjessä keskimmäisen Kiviharjun takana etenee Ella Kaasinen ja Niina Jokinen. Jenni Kemppainen ja Elisa Salonen täydentävät ns. ykköskärjen, ennen kuin Laura "Lanttu" Jokinen aloittaa toisen kärjen rakentelun. Anu Kiviharju, Taiju Haanpää sekä Laura Peltomäki/Anni Isoniemi viimeistelevät yhdeksikön, ja Sanna Koivuniemi sekä Essi Ahonen koko KaMattarien kokoonpanon. 

Annika Koivuniemen, Jenna Viitasen ja Maija Mäkeläisen ollessa edelleen sivussa, joukkue ei pääse täysin ykköskokoonpanolla pelaamaan, mutta nyt jos koskaan on muiden näytön ja vastuunkannon paikka. 

Seuraa häntä:

Etenijäjokeri Essi Ahonen näytti viime ottelussa, että pystyy paikan tullen myös yllättämään ulkokentän ja juoksemaan sukkelaan koko kentän ympäri. Ahonen on ehdottomasti yksi tärkeimmistä lenkeistä etenemistehtävällään Mailan sisäpelissä.