Uutiset

"Tulevalla kaudella nähdään aiempaa rohkeampi, tylympi ja yllättävämpi KaMa"

Kahdeksannen kautensa KaMan riveissä aloittava Veteli Pesiksen kasvatti Henri Pulkkinen odottaa superpesiskauden alkua innostuneena ja luottavaisin mielin.

Viime kaudella uransa ensimmäisen Itä-Länsi ottelun pelannut Pulkkinen on tyytyväinen uudistuneen valmennusjohdon vetämään harjoituskauteen: -  

Peltosen Mika on tuonut paljon uusia virikkeitä pitkään harjoituskauteen. Joukkueen tekeminen on ollut mielekästä ja henki todella korkealla. Olemme panostaneet varsinkin meidän kannalta tärkeisiin asioihin, kuten ulkopeliin, kaaripeliin, pesiltä lähtöihin ja etenemisnopeuteen.

Kuten harjoituskauden otteet ovat jo osoittaneet, niin KaMakannattajien ei kannata tänäkään vuonna olla ”Bulen” vireestä ollaa huolissaan: 

Kovassa iskussa ollaan. Pieniä loukkaantumisia lukuun ottamatta harjoituskausi on mennyt erittäin hyvin. Pohjia on luotu jo monta vuotta, joten lähinnä olen keskittynyt pienempiin yksityiskohtiin harjoittelussa. Viime kaudesta lähdetään taas parantamaan ja olosuhteiden pakosta myös muuntautumiskykyä vaaditaan, minkä otan mukavana haasteena. Haluan olla täysillä mukana viemässä Kankaanpään Mailaa pudotuspeleihin ensi syksynä.

Pulkkinen Maaliskuu

Muutokset joukkueessa ovat olleet Pulkkisen mukaan tervetulleita ja KaMa tulee olemaan tulevalla kaudella aiempaa särmikkäämpi ja monipuolisempi: 

Muutoksia on tosiaan tullut, mutta ehkä myös niitä hieman kaipasimmekin. Kankaanpään Maila tulee olemaan ensi kaudella huomattavasti rohkeampi, tylympi ja yllättävämpi. Kotikenttämme uusi pehmeämpi kentän pinta muuttaa myös hieman pelityyliämme ja tuo samalla haasteen myös vastustajamme pelaamiseen. 

Nuorten miesten Kleemolan, Ollin ja Liljan odotan harppaavan taas ison kehitysaskeleen edellisvuodesta eteenpäin. Joukaisen Sami ja Rytkösen Joni ovat tuoneet joukkueeseen runsaasti luonnetta, räväkkyyttä ja uusia tuulia. Vahvuutemme tulevat mielestäni olemaan joukkuehengessä, parantuneessa ulkopelissä ja tilanteen rakentelussa, Kotiuttajaosastommekin on nyt aiempaan verrattuna laajempi. Ensi kaudella ei taka-askeleita oteta. Toivottavasti myös yleisö löytää katsomoihin uudistuneella ilmeellä painavan joukkueemme ansiosta.

Pulkkisen rooli tulevalla kaudella joukkueen tilanteiden rakentelussa tulee olemaan taas keskeinen. Sarjan hankallin lukkari Bulen mielestä ei liene kenellekkään yllätys: 

Rytkösen Jonia olen pitänyt yhtenä vaikeimmista lukkareista vaihtotilanteissa, mutta onneksi kyseinen kaveri löytyy nyt oman joukkueen listoilta. Tottakai Kohosen Tonia ei voi sivuttaa tässä kysymyksessä, koska hänen kanssaan pitää olla aina tarkkana.

Viime kaudella Vimpeli syöksi vihdoin vallasta monivuotisen mestari Sotkamon. Pulkkinen ennakoi tulevalla kaudella erityisesti sarjan keskikastiin ennakoidun kärkinelikon jälkeen kovaa taistelua: 

Lähtökohtaisesti Vimpelin, Sotkamon, Joensuun ja Kouvolan jälkeen on erittäin tasaista. Ylempään jatkosarjaan on mahdollisuuksia monella joukkueella hyvän vireen löytämisen myötä. Tähän aiomme iskeä itsekin ja luotamme omiin mahdollisuuksiimme täysin.

Kulunut kevät on ollut Satakunnassakin kolea ja se on tietysti asettanut omat haasteensa KaMankin kauteen valmistautumiselle.

Talvella pääsimme melko vähän isoihin halleihin harjoittelemaan/pelaamaan ja emme olleet myöskään etelän lämmössä viikkoa treenaamassa niin kuin moni muu joukkue teki. Toisin sanoen laskimme nimenomaan paljon tämän kevään olosuhteiden varaan, että saisimme kurottua eroa kiinni tässä vaiheessa ennen kauden alkua, koska Kankaanpäässä on päässyt ulos treenaamaan yleensä ensimmäisten kenttien joukossa. Vaikutukset näkyvät eniten ulkopelissä, mutta harjoituspelien perusteella myös sisäpelissä on tullut paljon ”helppoja” virheitä. Toki pitää ottaa huomioon että monella muulla paikkakunnalla harjoitteluolosuhteet ulkoilmassa ovat olleet varmasti vielä huomattavasti heikommat maantieteellisestä sijainnista johtuen. Olemme kuitenkin päässeet harjoittelemaan ulkona ihan kohtuullisesti ja hommat tuntuvat etenevän mukavasti oikeaan suuntaan, Summaa Pulkkinen kauteen valmistautumisen tunnelmia vielä lopuksi

JymyJussit-KaMa Ilkka-Areenalla 2.5. klo 17.00 

JH