Uutiset

Otteluennakko: PattU haastaa KaMan kauden avauksessa

 

Pitkä talvikausi on vihdoin takanapäin, ja Superpesis pääsee alkamaan Kankaanpäässäkin. Kankaanpään Maila kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Pattijoen Urheilijat Raahesta. Huippulukkari Topi Kososen johtama PattU tulee testaamaan KaMan sarjavireen kello 15 alkavassa ottelussa Pohjanlinnan pesäpallostadionilla.

KaMan kevään harjoitusottelut

KaMa – KoU 0-2 (0-2, 2-6)
UP-V – KaMa 1-0 (2-1, 0-0)
JymyJussit – KaMa 2-0 (3-0, 6-4)

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Ulvila-peli meni meiltä jostain käsittämättömästä syystä täysin ohi, emmekä päässeet sisäpelissä pelin päälle. JymyJussit-ottelussa alku oli heikko, mutta meno parani hiljalleen ensimmäisen jakson loppua kohden. Toisella jaksolla peli kuitenkin vihdoin aukesi, joten suunta on hyvä.

 - Odotan lauantain sarja-avaukselta tasapainoista sisä- ja ulkopeliä. Toivottavasti pääsemme pyörittämään sisäpeliä rauhallisemmin koko joukkueella, ja pelaamaan pitkiä vuoroja. Ulkona, kun otetaan pallot kohdalta kiinni, niin niillä eväillä päästään jo pitkälle. Sitä ulkokauden avausvoittoa nyt haetaan.

 - Yleisön kannattaa seurata PattU-pelissä erityisesti meidän uusia miehiä. Nyt iso yleisö pääsee näkemään, millaisia pelaajia joukkueeseen on oikein tullut.

Ennakkoasetelmat

Kankaanpään Mailan ulkokausi ei harjoituskaudella sujunut aivan odotusten mukaisesti, kun joukkue jäi ilman voittoa. Peli on kuitenkin parantunut hiljalleen, ja erityisesti JymyJussit-ottelun toisella jaksolla sisäpeli vihdoin aukesi. PattUa vastaan kentälle asteleekin varmasti nälkäinen ja näytönhaluinen KaMa. Nuoressa joukkueessa on ämpärikaupalla taitoa ja potentiaalia sekä sopivassa suhteessa kokemusta ja rauhallisuutta. Kaudella 2017 vuorossa on Paluu Tulevaisuuteen, osa 2, jonka on tarkoitus huipentua syksyllä pudotuspeleissä.

Vierailija Pattijoen Urheilijoilla on ollut myös todella vaikea talvi. Joukkueessa on ollut paljon turbulenssia pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen. Pelinjohtaja Jari Törmänen jouduttiin kaivamaan pelaajaksi kokoonpanoon jo viime kauden karsintasarjaan Manse PP:tä vastaan, kun PattU oli ottelutappion päässä putoamisesta Ykköspesikseen. Syksyllä joukkue varmistikin sarjapaikkansa sekä Törmäsen palaamisen pelaajaksi. PattU löysi lopulta uuden pelinjohtajan seuran puheenjohtaja Harri Tuomikosken hypättyä viuhkaan. Talvikausi muuttui kevääksi, ja yllättäen kauden avauksen kynnyksellä joukkue ilmoittikin vaihtavansa jälleen pelinjohtajaa, kun Tuomikoski vaihtui Juha Karjaluotoon. Mielenkiintoista on nähdä, näkyvätkö taustapuuhailut PattUn pelissä kauden alussa.

Kokoonpanot

Kankaanpään Mailan muutokset syksyn siirtomarkkinoilla olivat maltilliset. Etenijä Lauri Kaartokallio siirtyi Superpesikseen nousseeseen Imatran Pallo-Veikkoihin sekä lyöjäjokeri Petteri Kortelainen Ykköspesiksen Mase PP:hen. Tilalle tuli rutkasti kokemusta sekä taitoa, kun kaikkien aikojen lyöjäkuningas Sami Joukainen sekä mailataituri Joni Rytkönen liittyivät joukkueeseen. Näissä pelaajissa ja persoonissa on kankaanpääläisyleisöllä tulevana kesänä paljon ihmeteltävää ja ihailtavaa. KaMa pääsee lähtemään otteluun kokoonpanon kannalta kohtalaisista asetelmista. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on edelleen luottolinjapelaaja Mika Ihanamäki, mutta hänen aukkoaan paikkaamaan on tullut vuokrasopimuksella Seinäjoen JymyJusseista Severi Piispanen.

KaMan kokoonpano otteluun julkaistaan seuran Facebook-sivulla (linkki) huomenna klo 12.

Pattijoen Urheilijat Raahesta menetti syksyllä suuressa sisäpeliroolissa olleen yleisjokeri Jussi Markuksen sekä seuraikoni ja vaihtajaspesialisti Jussi Kemilän. Lisäksi talvella seura kertoi työkiireiden vuoksi joutuneen purkamaan etenijänä ja kopparina pelanneen Timo Ehrolan sopimuksen. Paikkaajiksi seura hankki pelinjohtajansa Jari Törmäsen sekä vanhan pelaajansa, viimeksi 2013 Superpesistä pelanneen Timo Vesaluoman. Ykköspesiksen Ylivieskan Kuulasta siirtynyt Markus Lehtiniemi on esittänyt talvikaudella vahvoja otteita, ja hänen kehittymisensä varaan joukkueessa on laskettu paljon. Samaten roolia tulee saamaan koko kauden vuokrasopimuksella Pattijoelle Joensuun Mailan hallitsevasta pronssijoukkueesta siirtynyt koppari ja etenijä Teemu Juntunen. Pitkälti PattUn peli tulee tulevallakin kaudella lepäämään niin sisä- kuin ulkopelinkin osalta sarjan eliittipelaajiin lukeutuvan huippulukkari Topi Kososen käsissä.

Taisteluparit

Topi Kosonen vs. KaMa. Tähän taistelupariin voitaneen kiteyttää ottelun kuva. KaMan on tärkeää hyydyttää Kosonen niin ulkona kuin sisälläkin, jotta ottelu voisi päättyä KaMan juhliin. Toisaalta avaimia ei saa myöskään antaa Kososelle, sillä tämä voi pelkästään yksin hyydyttää KaMan sisäpelin ja pelastaa PattUlle pisteitä.

Markus Lehtiniemi vs. Joni Rytkönen. Molemmat 1993 syntyneet pelurit ovat joukkueissaan uusia kasvoja. Molempien harteille joukkueissaan on laskettu myös hyvin paljon varsinkin sisäpelissä. Kumpi onnistuu lauantaina pelissään paremmin? Se voi sanella paljon myös ottelun lopputuloksen kannalta.

Ottelun ratkaisee: Topi Kosonen. Mies voi yksin johdattaa vierailijat voittoon. KaMan onkin tärkeää saada sisäpelinsä pyörimään alusta asti hyvin. Joukkueena isäntä Maila on vahvempi, ja mikäli Kosonen onnistutaan pitämään kurissa niin sisällä kuin ulkonakin, aukeaa Superpesis-kausi 2017 KaMan osalta voitokkaasti.

Otteluisäntänä kauden avausottelussa toimii tilintarkastus- ja neuvontapalveluja tarjoava Grant Thornton. Otteluisännän KaMan kotiotteluissa kestitsee Lumiainen Oy. Ottelu alkaa Pohjanlinnan pesäpallostadionilla lauantaina 6.5. kello 15! Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle muhkeaa 2,30 kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.


Pro Tip: Mikäli pesäpallo-ottelun jälkeen illalla on vapaa-aikaa, kutsuu paikallinen tennisseura Kankaanpään Nastaset pesäpalloväkeä katsomaan kevään Nelinpeliliigansa finaaliottelua Pohjanlinnan pesäpallostadionin vieressä sijaitsevalle Move Areenalle. Ennen klo 18 alkavaa finaaliottelua, on yleisöllä mahdollisuus testata syöttönsä nopeutta tutkaan. Itse finaaliottelussa on jännitettävää myös KaMa-faneille, kun finaalissa pelaavat KaMan edustusjoukkueissakin aikoinaan pelanneet Kristian Rajala, Jari Manninen sekä Miikka Mäntykorpi.


    Pattujuttu