Uutiset

Otteluennakko: Kaimaseurat kohtaavat TV-ottelussa – KaMa metsästää voittoa

 

Kaimaseurat Kankaanpään ja Joensuun Maila kohtaavat perjantaina Pohjanlinnan pesäpallostadionilla kello 18 alkavassa Nelonen Pron TV-ottelussa. Ottelu on myös Superpesiksen Viikon Ottelu. Molemmat joukkueet jahtaavat kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan. KaMa joutuu lähtemään otteluun ilman pelikiellossa olevaa Valtteri Kleemolaa.

Kauden alku

Kotijoukkue Kankaanpään Maila aloitti kautensa viikko sitten kotiottelulla Pattijoen Urheilijoita vastaan. Vahvasta hallinnasta ja mallikkaasta ulkopelistä huolimatta tuloksena oli niukka 0-1 -tappio.

Vierailija Joensuun Maila aloitti kautensa jo huhtikuussa Ruotsin puolella Tukholmassa. Tähän mennessä joukkue ei ole saalistanut täyttä pistepottia eikä myöskään jäänyt pisteittä, sillä joukkueen molemmat ottelut ovat edenneet supervuoropariin. Tukholman ottelusta Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan tuloksena oli tappio, ja edellisestä ottelusta Koskenkorvan Urheilijoita vastaan voitto.

Ennakkoasetelmat

Superpesis-kausi on vasta päässyt alkuun, ja molempien joukkueiden peli luonnollisesti edelleen hakee itseään. Molemmilla Mailoilla otteet ovat menneissä otteluissa ailahdelleet – hyviä suorituksia ovat seuranneet hieman heikommat ja päinvastoin.

Molemmat ovat kuitenkin onnistuneet pelaamaan vahvaa ulkopeliä jo heti kauden alusta alkaen. Eniten hakemista joukkueilla on ollut sisäpelissään, johon on varmasti vaikuttanut myös Suomen tämän vuoden koleahko kevät. Vierailijoilla erityisesti on ollut tekemistä sisäpelissään varsinkin tasaisuuden kanssa. Tästä kielii muun muassa Koskenkorva-ottelussa nähty kuuden juoksun avausjakso sekä toisen jakson pyöreä nolla tehtyä.

Luvassa lieneekin vähäjuoksuinen ottelu, kun kylmien säiden vuoksi pallo ei vielä kulje keskikesän helteiden tahtiin. Molemmilla joukkueilla tavoitteena kuitenkin varmasti on saada sisäpeliään hiljalleen raiteilleen. Yleisö pääseekin nauttimaan varmasti huikaisevien ulkopelisuoritusten lisäksi taitavista sisäpelisuorituksista.

Kokoonpanot

Kankaanpään Maila joutuu lähtemään otteluun ilman loukkaantuneena olevaa Mika Ihanamäkeä. Tätä tuuraamaan toukokuun loppuun saakka kestävällä vuokrasopimuksella hankittu JymyJussien Severi Piispanen saa kantaa perjantaisessa ottelussa suurta roolia KaMan linjassa, sillä Valtteri Kleemola on sivussa ottelusta pelikieltonsa vuoksi. Kleemola sai menneessä PattU-ottelussa keltapunaisen kortin, joka tarkoittaa automaattista yhden ottelun pelikieltoa. Asia meni vielä kurinpitopäällikölle käsiteltäväksi, mutta “Vade” selvisi ilman lisärangaistuksia, ja on mukana normaalisti jälleen ensi tiistaina ottelussa Oulun Lippo Pesistä vastaan. Kurinpitopäätöksen Kleemolan tilanteesta voit lukea klikkaamalla tästä linkistä.

KaMan kokoonpano julkaistaan KaMan Facebook-sivuilla huomenna perjantaina kello 14.

Vierasjoukkueen merkittävin vahvistus syksyn siirtomarkkinoilla oli Hyvinkään Tahkosta siirtynyt Suomen etukenttäeliittiin kuuluva Iiro Kuosa. Menetyksiä joukkue ei juurikaan kokenut, vaikkakin joitakin JoMan nuoria esiintyy tulevana kesänä muissa seuroissa. Seuralta löytyy silti vahvoja omia nuoria, jotka ovat esiintyneet jo kuluvan kauden alussa miehekkäästi edukseen Joensuun vahvalla ulkokentällä. JoMan riveistä löytyy kankaanpääläisyleisöllekin tuttuja kasvoja, kun joukkuetta edustavat Jonne Kemppainen sekä Aleksi Rautiainen.

Taisteluparit 

Sami Joukainen vs. Juha Niemi. Kahden kovan lyöjämörssärin kohtaaminen tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa. Pallo ei kylmässä keväässä kulje vielä tuttuun malliin, mutta kumpi onnistuu silti olemaan perjantai-iltana tehokkaampi?

Jouni Itävalo vs. Tuomas Jussila. Näiden kahden pelaajan kohtaaminen tulee sisältämään aivan huimia suorituksia sekä sisällä että ulkona. Kahden huippupelaajan kilpailussa ja suorituksissa on ihmeteltävää katsojille niin paikan päällä kuin televisionkin ääressä.

Ottelun ratkaisee 

Ottelun ratkaisee joukkueiden kotiutusosastojen kohtaaminen. Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvaa ulkopeliä sekä rakentaneet tilanteita, joten ottelun voittaja ratkeaa kotiutusosastojen kohtaamisessa. Kumpi vie; KaMan Sami Joukainen sekä Jukka Lankinen vaiko JoMan Rautiainen ja Juha Niemi?

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Kova, Superin neljään huippuun, kuuluva joukkue on vastassa. Tämä ottelu tulee olemaan meille iso haaste, sillä heidän ulkopelinsa on parhaimmillaan ja pahimmillaan todella tehokasta. Tarvitsemme laatulyöntejä sekä hyviä lähtöjä pesiltä, jotta saamme tehtyä tilanteita ja juoksuja.

 - Omassa ulkopelissämme tärkeintä on vaihtotilanteissa ehkäistä läpilyöntejä. Lisäksi heidän joukkueensa todella nopeisiin jalkoihin on päästävä kiinni. Tämäkin tulee meille olemaan perjantaina ratkaisevaa sekä toinen suuri haaste.

 - PattU-ottelusta lähdetään parantamaan. Merkkipeliä pitää saada luonnaamaan. Meidän pitää olla pelissä läsnä, emmekä saa miettiä mitään muuta kuin seuraavaa suoritusta. Hetkessä pitää olla kiinni, ja toimia kuten siinä tilanteessa pitää taktiikan mukaan toimia.


Otteluisäntänä toimiva Satakunnan Osuuskauppa tarjoaa S-etukortilla ottelulipuista neljän euron alennuksen. Alennettuja lippuja myydään vain ennakkoon ja vain käteisellä S-Market Kankaanpäässä. Otteluisännän KaMan kotiotteluissa kestitsee Lumiainen Oy.

Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus ei ole vielä julkistanut huomisen ottelun kertoimia, mutta tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.


Joma2