Uutiset

Raportti: Sotkamo paperia – KaMa venytti voittoputkeaan!

 

 Kankaanpään Maila – Sotkamon Jymy 2-1k (4-3, 1-4, 0-0, 2-1)

Kankaanpään Maila venytti voittoputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun nyt kotikentällä kaatui kestomenestyjä Sotkamon Jymy. Ottelua Vatajankosken Energiakentällä seuraamassa oli kauden ennätysyleisö, ja he todellakin saivat rahoileen vastinetta kotijoukkueen vahvan esityksen myötä.

KaMa aloitti ottelun erittäin vahvasti rakentamalla heti avausvuorossa palottoman ajolähdön. Ensimmäisenä purkamaan tullut Sami Joukainen iski pallon kylmän viileästi väliin. Välilyönnit ja lyöntivire jatkuivat. Jukka Lankisen yrityksellä ei kuitenkaan tultu kotiin, mutta Ville-Veikko Olli kasvatti johdon heti jo kahteen juoksuun.

 - Tiedettiin ennakkoon, että tulee hankala peli. Tampereen reissu juuri alla, ja sitten tänne Kankaanpäähän peräkkäisinä päivinä pelaamaan sarjan alussa, ja pelattu täällä heikosti aiempinakin vuosina. Ennen kaikkea korostimme ensimmäistä ulkovuoroa ja tiettyjen lyöntien poisottamista. KaMa pystyi niitä kuitenkin tekemään ja sitä kautta kaksi juoksua, harmitteli Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen heikkoa ottelun alkua.

Tasoittavallaan Sotkamo kavensi Roope Korhosen iskusta, ja tuli tasoihin kolmannessa vuorossa Toni Kohosen välilyönnillä. KaMa tuli viimeiseen vuoroon hakemaan johtojuoksuja. Ensimmäinen tulikin heti Joni Rytkösen vuorolla, kun tämän kentällemenopystäri yllätti Sotkamon kopparit täydellisesti. Heidän välistään pallo maisemiin ja KaMan ensimmäinen kunnari kotikentällään.

Myöhemmässä tilanteessa Mikael Sillanpää lähti yrittämään takapesien täydennystä Rytkösen takana. Pallo linjaan, jossa Sotkamon ulkopelaaja räpläilee pallon räpylän kautta taivaisiin ja Rytkönen karkaa kotiin. Sotkamon tasoittavalla takaa-ajo jäi täydellisesti piippuun. Kentällemeno ja tilanteidenrakentelu oli vaikeaa. Viimeisenä lyöjänä Roope Korhonen lähti yrittämään kahta juoksua ykköstilanteessa, mutta KaMa torjui läpilyöntiyrityksen helposti, ja kavennusjuoksu oli varaa antaa.

 - Meillä jäi vähän päähän heikko avausulkovuoro, ja heti perään teimme vielä kaksi etenemisvirhettä ensimmäiseen sisävuoroon, ja teimme pelin itsellemme hankalaksi. Sitten tuli vielä Rytkösen sattuma, joita aina silloin tällöin peleihin tulee ja jotka kuuluvat pesikseen. Sitä kautta sitten KaMalle voitto, kertasi Kuosmanen avausjakson kulkua sotkamolaisvinkkelistä.

 - Tänään oli vähän erilainen kutina, kun olen tuolla Sotkamossakin pelannut ja tuttuja oli vastassa. Aamusta asti oli hyvä fiilis, ja olihan tämä tietenkin itselleni näytönpaikka, kun pääsin kakkosena pelaamaan. Kuten Kuosmanen sanoi, se läpilyönti oli sattuma, kun eihän se hirmu lujaa mennyt. En tiedä, eivätkö kopparit nähneet palloa. Kerrankin näin päin. Kyllähän se aika ratkaisevaa oli, kun siitä 3-2:een ja vielä 4-2:een. Kyllähän tuo sitten aika pitkälle avausjakson ratkaisi. Oli hyvä fiilis pelata, kertoi KaMan ykköspalkittu Joni Rytkönen, joka esiintyi ykköskärjessä ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Ja vakuuttavasti sen tekikin, kun kärkilyöntejä tuli 12/14 sekä kolme tuotua juoksua.

KaMa karkaa voittoon heikomman toisen jakson jälkeen

Toinenkin jakso alkoi hienosti, kun KaMa nollasi ensin Sotkamon ja rakensi itsekin pari kotiutustilannetta. Toisessa vuorossa kuitenkin kahden palon ykköskolmostilanteessa Roope Korhonen iski pallon Jouni Itävalon jalkoihin, joista pallo kimposi kauas kentän ulkopuolelle. Kun palautusheittokin meni vielä hieman harhaan, niin Sotkamo karkasi kahden juoksun johtoon. Korhonen iski vielä myöhemminkin pari hienoa kotiutuslyöntiä, eikä KaMan viimeisen tasoittavan vuoron kiri riittänyt Joukaisen yhtä juoksua enempään.

 - Vähän vaihtelevasti on vielä osunut. Jospa taso alkaisi tuosta parempaan päin itselläni menemään. Ei oltu minun mielestäni tänään ihan samanlaisella latingilla kuin eilen Tampereella, ja se näkyi meidän alussa. Oikeastaan koko ottelu meni läpi vähän niin, että odoteltiin ja odoteltiin, eikä mitään tapahtunut. Siihen pitää saada muutos, kritisoi itse hienon ottelun pelannut, viisi juoksua lyönyt ja ykköspalkinnon pokannut Roope Korhonen joukkueensa otteita.

 - Jotain etenemisvirheitä tuli vielä, jotka ovat vaivanneet meitä koko alkukauden, mutta paljon vähemmän kuitenkin kuin esimerkiksi viime pelissä. Pikkuhiljaa pienin askelin eteenpäin, löysi pelinjohtaja Mika Peltonen omiensa otteista vielä vähän parannettavaa.

 - Toisella jaksolla ei se pelin taso siitä hirveästi meillä noussut, mutta KaMa ei vain saanut juoksuja lyötyä, totesi Kuosmanen SoJyn toisesta jaksosta.

Supervuoroparissa KaMa onnistui jälleen nollaamaan Sotkamon huikean ulkovuoron jälkeen. Roope Korhosen kotiutusyrityskään ei tuottanut tulosta. Päätähtenä ulkona hääri vasta toista otteluaan loukkaantumisen jälkeen pelannut Mika Ihanamäki, joka oli KaMan linjassa aivan hurjassa vedossa tehden selvästi suurimman osan paloista ulkokentällä. KaMa rakensi tasoittavallaan nopeasti parikin etutilannetta. Lähimpänä voittoa KaMa kävi Valtteri Kleemolan lyöntivuorolla, kun tämä kiskaisi kakkostilanteessa kolmosrajasta pallon läpi. Harmillisesti kuitenkin pallo kimposi roskakorista takaisin kentälle. Muutoin ottelu olisi ollut ohi jo supervuoroparin jälkeen.

Kotiutuslyöntikilpailussa KaMan huima ulkopeli jatkui, ja Sotkamo jäi vain yhteen juoksuun, kun Antti Hartikainen iski pallon väliin. KaMa lähti hakemaan kahta voittoon oikeuttavaa juoksua, ja niitä ei kauaa tarvinnut odottaa. Heti ensimmäiset parit tuottivat tuloksen, kun Joukaisen ja Lankisen hidastetuilla kotiin kirmasivat Topias Lilja sekä ykköspalkittu Rytkönen. Näin Sotkamosta otettiin harvinainen, mutta tällä kertaa täysin ansaittu ja komea voitto!

 - Ei ollut ottajaksi meistä henkisellä puolella tuota superia tai kotiutuslyöntikisaa. KaMa pelaa hienoa peliä kotikentällään. Osaavat hyödyntää nämä kaukalot täällä ja tekevät ottelut vaikeaksi vastustajilleen. Rytkösen tulo keulaan oli ehdottomasti hieno ja hyvä veto, jakoi Kuosmanen tunnustusta KaMalle sekä kotijoukkueen ykköspalkitulle.

 - Ei tässä voi olla kuin tulokseen tyytyväinen – aivan huippuesitys jätkiltä! Kuitenkin kova nippu vastassa. Tuo ulkopeli on kyllä hyvä selkäranka niin kuin sen täytyy ollakin. Olemme saaneet sen kohtuuhyvään kuntoon nyt, iloitsi ”Pelli” voitosta.

 - Olemme nyt vähän miettineet lähtöjä peleihin sekä jaksoihin, ja se on alkanut niissä näkymään. Mitä sisäpeliin tulee, niin tilastot ja tehot näyttävät, mitä ”Ryde” sai aikaiseksi tullessaan tuohon kakkoseksi. Hän tuo kärkeen myös vähän jalkoja lisää, kehui Peltonen ottelun tähteä.

 - Jouni ja ”Bule” joutuivat vähän oudoille paikoille sisäpeliin, mutta hienosti luonnasi silti tällä systeemillä. Aivan huikea lopputulos!, hän päätti.

KaMan kausi jatkuu tiistaina jälleen yhtä päävastustajaa vastaan, kun joukkue käy vierailulla Kempeleen Kirin luona. Seuraava kotiottelu on vuorossa heti torstaina, kun Vatajankosken Energiakentälle saapuu tänään Vimpelin yllättänyt Joni Rytkösen ex-seura Kouvolan Pallonlyöjät. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!


Ottelun tilastot


-MK