Uutiset

Raportti: KaMan ulkopeli rautaa – kotivoittoputki venyy!

 

 Kankaanpään Maila – Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (1-1, 2-0)

Todella koleassa kevätsäässä pelattu KaMan ja sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjien välinen ottelu oli kylmästä ilmasta johtuen ulkopelin juhlaa. KaMa onnistui hyödyntämään säiden oikut paremmin ja otti kolmannen kotivoittonsa putkeen. Näin KaMa myös jatkaa voittamattomana kotikentällään sen jälkeen, kun nimi muuttui Vatajankosken Energiakentäksi.

Ensimmäinen jakso alkoi kylmässä säässä, mutta kuitenkin auringon paisteessa. Jaksosta tarpeellisen kertonee se, että sen avausjuoksu syntyi vasta KaMan kolmannen tasoittavalla ottelun toisesta kolmostilanteesta. Sami Joukaisen pussinpohjalyönti valui Koplan Valtteri Luomalle, joka ehti kaikessa rauhassa asettelemaankin heittoaan, mutta onnistui silti heittämään useita metrejä lukkari Janne Kivipellon yli polttoheittonsa. Juoksun toi Joni Rytkönen. Kopla tasoitti jakson ottelun ensimmäisestä kolmostilanteestaan neljännen aloittavalla, kun vieraiden kakkospalkitun Juho Hacklinin hieno ilmasaumalyönti painui aina Topias Liljalle saakka. KaMa rakensi vielä tasoittavallaan kahden palon ajolähden Joukaiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut kotiuttamaan suoraan synnytyslaitokselta otteluun saapunutta tuoretta isää, Henri Pulkkista.

 - Nihkeää oli molemmille. Tulokseen täytyy olla kuitenkin todella tyytyväinen. Ensimmäisessä vuorossa Kivipelto pääsi viemään meitä ihan huolella, mutta sitten päästiin pikkasen kaarellakin mukaan. Se oli yksi tärkeä asia tässä pelissä sisäpelin osalta, kertoili KaMan pelinjohtaja Mika Peltonen avausjaksosta ja ottelun käännekohdasta KaMan osalta.

Jos oli keli huono avausjaksolla, niin vielä kamalampi siitä tuli toisella. Kylmä sää jatkui, mutta aurinko meni piiloon pilvien taa, ja taivas aukeni. Kylmä tuuli puhalsi stadionilla, ja taivaalta sateli vuoroin vettä, lunta, räntää ja rakeita. Välillä vaakasuoraan ja välillä vähän rauhallisemmin.

 - Vastustaja pelasi tänään paremmin. Tämä ei ollut helppo keli kummallekkaan, mutta KaMa onnistui käsittelemään asian paremmin. Nihkeä kenttä, nihkeä keli ja meiltä surkea peli, summasi vieraiden ykköspalkittu Kivipelto ottelun annin.

Jos avausjaksolla kolmostilanteet menivät KaMalle 3-1, niin toisella jaksolla tuli jo hieman tilannettakin. Silti KaMa vei tämänkin jakson kolmostilanteet 8-6. KaMa löi jakson ainoat juoksut toisen aloittavallaan. Rytkösen ollessa yksinäisenä etenijänä kolmospesällä, sirvahti Topias Liljan kentällemenolyönti kakkosvahdin räpylästä kopparille, ja "Ryde" karkasi kotiin. Toinen juoksu tuli, kun vuoroon asteli viimeisenä lyöjänä Joukainen etutilanteeseen. Ensin kauniilla näpillä takatilanne päälle. Toisella lyönnillä ei Lilja vielä aivan ehtinyt kotiin, mutta viimeisellä "Jysky" puhkaisi keskisauman, ja kotiin kiisi Jukka Lankinen. Kouvola sai tämän jälkeen vielä kirivaihteen silmään, mutta ei onnistunut juoksujen teossa, vaikka KaMa joutui tekemään kuudesta viimeisestä palosta viisi kotipesään kolmannen ja neljännen vuoroparin tasoittavilla.

 - Keli oli suoraan sanottuna aivan sieltä itsestään. Kyllä tässä jo odottelee, että kelit lämpiäisi. Saumoja ei saanut tänään puhki millään. Pelattiin kuitenkin todella hyvin. Itselläni tuli toinen juoksu tuurilla ja toinen sitten vähän paremmalla lyönnillä. Mutta ei se mitään, kaikki lasketaan, totesi KaMan ykköspalkittu Sami Joukainen.

KAM 4228

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä kiteytettynä kaikki tarpeellinen tämän päivän pelistä ja kelistä. Kuvassa KaMan kakkospalkinnon pokannut Jouni Itävalo. Kuva: Martti Tikka


 - Jos nyt katsotaan, että annamme kaverille seitsemän kolmostilannetta, vaikka kova vastustajaporukka on koko sarjan kärjessä, niin en olisi kyllä ennen peliä uskonut, mutta näin tämä joskus menee. Vähän tuossa lopussa tössittiin noita takapaloja, mutta ainahan sitä löytyy jotain parannettavaakin näihin asioihin, jutteli Peltonen.

Vierailijoiden pelinjohtaja Eero Pitkänen oli lehdistötilaisuudessa niukkasanainen.

 - Hyvää ulkopeliä lukuunottamatta kahta käsistä annettua juoksua. Sisällä ykköstilanteen purku kaverilla 12/18 ja meillä 9/25 – siinä oli ottelun ratkaisu. Me emme saaneet ykköstä purettua tänään, emme sitten millään. Kaveri löi nätisti palloa väliin, ja me löimme kovat maapallot linjaan ja näpit laittomiksi, niin silloin ei vaihtoja tule, hän tiivisti ottelun annin. 

Mika Peltonen oli puolestaan tyytyväinen joukkueen kasvojen pesuun heikon Kempele-ottelun jälkeen.

 - Taas päästiin ulkopelissä sille tasolle, missä olemme olleet lukuunottamatta tuota Kempele-ottelua. "Jysky" iski tärkeät pari pinnaa tuohon, ja todella ansaitsi paikkansa tulla tänne lehdistötilaisuuteen myös. Tilanteita saatiin ihan mukavasti, ja varsinkin ulkopelin puolesta voin olla todella tyytyväinen otteluun, myhäili "Pelli".

KaMan kausi jatkuu seuraavaksi kahdella vierasottelulla ensi viikon tiistaina ja torstaina Koskenkorvalla sekä Imatralla. Seuraava kotipeli on vasta vajaan kahden viikon kuluttua, tiistaina 13.6. myös Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Tervetuloa tuolloin jälleen Vatajankosken Energiakentälle kannustamaan KaMa voittoon ja jatkamaan tätä kotivoittoputkea!


Ottelun tilastot


-MK