Uutiset

Naiset hakivat voiton ensimmäisestä vierasottelustaan!

KaMattaret matkasivat tiistaina 20.05. ensimmäiseen vieraspeliinsä Laitilaan. Jälleen nähtiin eräitä pesäpallon hienouksia, kun yksi lyönti muutti tilanteen aivan täysin.

Ottelun kulku :

Kankaanpää kohtasi viime vuoden paikallisvastustajansa Laitilan kesän ensimmäisessä vierasottelussaan. Ennakkoon hankalana pidetty kenttä ei taaskaan pettänyt, sillä ottelussa nähdyt muutamat harhaheitot antoivat tilaa paljon enemmän kuin yhden pesänylityksen verran. 

Vieraiden kapteenin Ella Kaasisen voitettua hutunkeiton, valitsi joukkue sisävuoron. Tilannetta saatiin hyvin rakennettua viime ottelussa lyöntivoimansa näyttäneelle Elisa Saloselle, ja jälleen numerolla neljä pelannut "Elsa" teki töitä käskettyä, ja kotiutti Anniina Kiviharjun. Myös toinen kotiutusyritys saatiin aikaiseksi, mutta Jenni Kemppaisen lyönti ei aivan riittänyt, eikä toista juoksua siis ensimmäisellä sisävuorolla nähty. Maila sai kuitenkin juoksutilinsä auki. 

KaMattarien ulkopeli toimi heti hyvin, ja Laitilan kärki saatiin pidettyä aisoissa. Ensimmäisenä ykköspesälle itsensä hoiti Minttu Mäkinen. Vieraiden tasoitus nähtiin heti seuraavassa tilanteessa, kun etenijää oltiin polttamassa kakkospesälle, mutta ohiheitto meni aavan kentän läpi aina aidan alle, eikä Anni Isoniemen ketteryys auttanut, kun Mäkinen ennätti aina kotipesään saakka - tilanne 1-1. Jyske jatkoi pommittamistaan, ja toinen onnistuminen nähtiin kun Venla Tanhua iski merkillä väliin ja Pauliina Aalto toi kotijoukkueen toisen juoksun. 

Vastaus nähtiin heti toisella jaksolla, kun Anni Isoniemi onnistui kotiutuksessaan. 2-2 tilanne pystyttiin pitämään seuraavaan sisävuoroon saakka kun jälleen Elisa Salosen kakkossaumalyönnin johdolla iskettiin tilanteeksi 2-3 ja Laura Peltomäen sekä Jenni Kemppaisen viimeisteltyä lukemat 2-5, oli Laitilalla tiukka paikka päästä vieraiden ohitse. Jyske onnistui kaventamaan tilanteen 3-5:een Janika Lipsulan kakkosjatkelyönnillä, mutta muuten vastahyökkäykset onnistuttiin eliminoimaan. Näin ensimmäinen jakso Kankaanpäälle.

Toinen jakso oli pitkälle Kankaanpään jonkinasteista hallintaa, sillä tilannetta saatiin luotua tasaisesti laajalla rintamalla, ja juoksuja tehtailtiin yksi kerrallaan kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa. Neljännen aloittavalla Maila johti lukemin 1-4. Laitila tuli kuitenkin ennakkoluulottomasti viimeiselle sisävuorolleen ja rakensi heti ykköskärjellään ajotilanteen joukkueen ykköslyöjälle, Minttu Mäkiselle. Ensimmäinen syöttö, pallo vastustamattomasti kolmosluukusta aina parkkipaikalle asti, ja yhtäkkiä tilanne olikin emännille 5-4. KaMattaret onnistuivat pitämään muut kotiutusyritykset yrityksenä ja kolmen vihelletyn palon jälkeen joukkue lähti juoksun takaa-ajoasemasta hakemaan jakso- ja otteluvoittoa. 

Kaksi paloa syntyi kuitenkin nopeasti, ja vaikka kotiutusyritys saatiin aikaan, ei Anniina Kiviharjun jalat tällä kertaa riittäneet Jyskeen suorittaessa virheittä polttoheiton kotiin. Näin ollen toinen jakso meni tiukasti Laitilalle. 

Supervuoroon vieraat lähtivät hakemaan vauhtia ulkovuorosta. Laitilalle ei annettu etumatkaa ja ottelun ratkaisu tulikin nopeasti Kankaanpään sisävuorolla. Anniina Kiviharju pääsi hienosti kentälle, ja Ella Kaasisen varsilyönnin turvin Kiviharju juoksi loppujen lopuksi aina kotipesään asti - Jyskeen ulkopelivirheen tuella. Jälleen kentän laakeus näytti voimansa, ja kun polttoheitto meni ohi kakkosvahdin, ehti Anniina nipin napin röyhkeytensä turvin tuomaan KaMattarille voittojuoksun, ja näin ottelu päättyi vieraille lukemin 1-2 (3-5, 5-4, 0-1).

Lyödyt / tuodut :

1. Jakso

0-1 Elisa Salonen / Anniina Kiviharju
1-1 Harhaheitto / Minttu Mäkinen
2-1 Venla Tanhua / Pauliina Aalto
2-2 Anni Isoniemi / Laura Jokinen
2-3 Elisa Salonen / Essi Ahonen
2-4 Laura Peltomäki / Niina Jokinen
2-5 Jenni Kemppainen / Sanna Koivuniemi
3-5 Janika Lipsula / Venla Tanhua

2. Jakso

1-0 Juulia Kuusio / Ilona Korsoff
1-1 Jenni Kemppainen / Niina Jokinen
1-2 Sanna Koivuniemi / Ella Kaasinen
1-3 Sanna Koivuniemi / Laura Jokinen
1-4 Anniina Kiviharju / Taiju Haanpää
2-4 Minttu Mäkinen / Kati Tanhua
3-4 Minttu Mäkinen / Riina Juntti
4-4 Minttu Mäkinen / Ilona Korsoff
5-4 Minttu Mäkinen / Minttu Mäkinen

Supervuoro

0-1 Harhaheitto / Anniina Kiviharju

Palkitut:

Laitilan Jyske                   I Minttu Mäkinen II Venla Tanhua

Kankaanpään Maila         I Elisa Salonen II Essi Ahonen

Yleisöä:

98