Uutiset

Raportti: Kotitaika pitää – KaMa nollasi Koskenkorvan!

 

 Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat 1-0 (0-0, 2-0)

Kankaanpään Maila ja Koskenkorvan Urheilijat kohtasivat miesten Superpesiksen runkosarjassa Vatajankosken Energiakentällä. KaMan kotiareenan nimenmuutoksen jälkeen alkanut kotitaika säilyi, ja joukkue otti jo neljännen peräkkäisen kotivoittonsa. Nopean revanssin tasan viikko sitten tulleen KoU-vierastappion jälkeen takasi vastustajaa laadukkaampi kotiutustyöskentely sekä rautainen ulkopeli.

Kankaanpäässä nähtiin hyvästä kelistä huolimatta todella vähäjuoksuinen kamppailu. KaMa pääsi yrittämään kotiutusta kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa, mutta ne yritykset päättyivät kärpäseen sekä hieman pitkäksi venyneeseen kotiutusnäppiin. KoU sen sijaan rakenteli viisi kolmostilannetta, mutta KaMa torjui näistä varmasti jokaisen.

 - Kukaan ole meidän keulaa ottanut tänä kesänä noin kiinni kuin nyt Koskenkorva tänään. Sen tähden me olimmekin sitten aika liemessä ensimmäisellä jaksolla, totesi KaMan pelinjohtaja Mika Peltonen avausjaksosta.

Neljännen tasoittavalla KaMa sai yhdellä palolla kolmostilanteen, kun Henri Pulkkinen siirteli ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi valitun Jouni Itävalon ykköseltä aina kolmoselle saakka. KaMa yritti rakentaa ajolähtöä, ja ykköskolmostilanteessa Mikael Sillanpään näppi jäi etumiehille ja seuraavana lyömään tulleen Teemu Utusen toisella lyönnillä, joka oli hieman vajaaksi jäänyt koppi, Sillanpää lähti etenemään kohti kakkospesää sinne kuitenkaan ehtimättä. Näin yleisön harmitukseksi syntyivät toinen ja kolmas palo ennen kuin KaMa edes pääsi yrittämään Itävalon kotiutusta.

 - Kärki oli tänään kurissa ja Kossu on todella laadukas ulkopelijoukkue. Siitä saatiin näyte tänään. Sen puitteissa emme kyllä tänään enempää ansainneetkaan kuin nämä kaksi pinnaa, lohdutteli Peltonen kolmen pisteen voiton lipsuttua käsistä.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntunut KaMa. Ottelu säilyi samanlaisena ulkopelin juhlana. Kuitenkin siinä missä KoU vei ensimmäisen jakson kolmostilanteet 3-5, vei KaMa toisen jakson 4-3. Ottelun kuparinen rikottiin heti toisen jakson aloittavalla, kun viimeisenä lyöjänä lyömään astelleen Sami Joukaisen viimeinen kakkossaumalyönti poltteli räpylässä, ja Valtteri Kleemola kirmasi kotiin.

 - Tiesimme, että tasainen peli tänään varmasti tulee. Kolmostilanne määrä kahdeksan, ja se oli kyllä aivan riittävän kova tänä päivänä ottaa voitto. Ei saatu sitten kuitenkaan pinnan palaakaan lyötyä, harmitteli hienoa kopparipeliä esittänyt vieraiden ykköspalkittu Veli-Pekka Yli-Hirvelä.

KoUn sysimustan avausvuoron jälkeen KaMa pääsi jälleen Joukaisen sekä Jukka Lankisen voimin yrittämään kotiutusta toisen aloittavalla. Nytkin Joukaisen näppi oli hivenen liian pitkä. Lankinen sen sijaan iski heti ensimmäisellään pallon komeasti väliin, mutta etenijä ei pesältä liikahtanut ennen viimeistä lyöntiä. Tasoittavalla KoU rakensi nopeasti palottoman ajolähdön, mutta aikalisänkin jälkeen Jere Dahlströmin yrityksistä syntyivät palo ja haavat.

 - Olen kaikilta muilta osin peliin tyytyväinen paitsi kotiuttamiseen. Siitä se jäi tänään kiinni. Ulkopeli piti erittäin hyvin. En muista, milloin olisi KaMan keula saatu noin hyvin kuriin kuin mitä tänään saimme. KaMa oli tehokkaampi tänään takatilanteessa, ja se oli sitten niin yksinkertaista, jakoi KaMankin peliä aikoinaan johtanut Tomi Niskanen tunnustusta omilleen sekä ottelun isännille.

Kolmas vuoropari oli molemmilta joukkueilta heikko. Neljännen aloittavalla KaMalla oli tuskainen tilanne, kun lyöjiä oli jäljellä kolme, kenttä tyhjä ja kaksi paloa taululla. Valtteri Kleemola iski itsensä kentälle, ja Jukka Lankisen viimeisen lyönnin ykkösrajanäpäytys riitti niukasti etutilanteeseen, kun tuulennopea ”Lamu” ehti ykköselle ennen lukkari Juho Hakomäen heittoa. Viimeisenä lyöjänä kehiin asteli jälleen Joukainen. Ensin hän puhkaisi kentän kolmosluukusta rakennellen takatilanteen, ja vielä viimeisellä löytyi tilaa tyylipuhtaalle ja upealle kolmossaumalyönnille, joka takasi kultaakin arvokkaamman toisen juoksun KaMalle.

 - Ulkopeli oli tietenkin tänään aivan loistavaa, ja sitten tiettyjä kovia suorituksia, kuten Samin kotiutukset ja se, miten Lankinen teki tilannetta tuossa aivan lopussa. Ne olivat sellaisia kovia juttuja pelin sisällä, hehkutti Peltonen yhdeksikköään sekä jokerikaksikkoaan.

 - Voitosta tässä pelataan ja voitto tyydyttää. Vastustaja pelasi tänään kyllä hyvin. Oman osuman löysin vasta tuossa lopussa. ”Pelli” otti vaihtotilanteeseen kolmannessa vuorossa, ja siinä tuli ensimmäiset kunnon osumat. Niin pitkään se tänään otti, ja se oli kyllä hyvä veto häneltä. Tärkeintä oli kuitenkin voittaa, kiitteli toisessa peräkkäisessä ottelussa KaMan ykköspalkittu Sami Joukainen pelinjohtoa.

Neljännen tasoittavalla oli vielä tiukat paikat, kun Koskenkorva rakenteli heti palottoman ajolähdön. Aikalisänsä jo käyttänyt Koskenkorva laittoi ensin kehiin Dahlströmin, joka toisellaan löi tyylipuhtaan välilyönnin. Etenijä kuitenkin onneksi jähmettyi kolmospesälle, ja tämän jälkeen viimeisen kakkosrajaleikkuri oli laiton. Seuraavaksi lyömään tulleella Juho Toivolalla jäi myös viimeiseen. Se lyönti kantoi linjaan kopiksi Kleemolalle. Heitto kolmoselle, josta kakkospalkittu Joni Rytkönen jatkoi suoraan kakkoselle Teemu Utuselle – puuttuvat kaksi paloa, ja juhlat pääsivät alkamaan!

 - Olen erittäin tyytyväinen siihen, että me saamme nyt pidettyä sen tiukan jakson omissa käsissämme. Se oli se paras juttu tänään. Meidän yleisö ansaitsisi kyllä parempaakin peliä kuin meidän tässä esittämämme, mutta se oli nyt tänään tuommoista, antoi Mailan viuhkamies vielä tunnustusta kotiyleisölle.

KaMa matkaa torstaina Seinäjoen JymyJussien vieraaksi. Seuraava ”kotiottelu” on vuorossa lauantaina kello 17, kun Porin Erku-Areenalla vastaan asettuu Hyvinkään Tahko. Samalla lipulla näkee myös jo kello 14 alkavan naisten Superpesiksen ottelun, jossa kohtaavat Porin Pesäkarhut sekä KaMa-kasvattien Anniina Kiviharjun ja Mira Kolehmaisen Manse PP. Tervetuloa viettämään kansallispelimme juhlapäivää Poriin sekä kannustamaan KaMa voittoon!


Ottelun tilastot


-MK

19179645 10154705543336915 351625012 o