Uutiset

Ennakko: KaMa hakee paluuta voittokantaan KeKin kustannuksella

 

Kankaanpään Mailan juhannusviikon ympärys on ollut tuloksellisesti heikko. Joukkue hakeekin nyt paluuta voittokantaan Vatajankosken Energiakentällä, jolla joukkue ei ole hävinnyt nimenmuutoksen jälkeen vielä kertaakaan. Tämän kotitaian murtamista torstaina kello 18 alkavassa ottelussa saapuu yrittämään Kempeleen Kiri.

Sarjatilanne

Joukkueet kuuluvat Superpesiksen huipputasaisen keskiryhmän taisteluun pudotuspelipaikoista. Molemmat joukkueet ovat keränneet tähän mennessä 13 pistettä. KaMa on tarvinnut tuohon pottiin 15 ottelua, Kempele 14. Sarjataulukossa tämä tarkoittaa KeKin kohdalla 10. sijaa ja KaMalla 12:tta. Sija seitsemän on kuitenkin molemmilla joukkueilla vain kahden pisteen ja kahdeksas sija pisteen päässä, joten aivan kaikki on vielä auki. 

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on jäänyt kolmessa viimeisimmässä ottelussaan pisteittä. Tähän jaksoon sisältyy puhtaat 2-0 –tappiot vieraskentillä Seinäjoen JymyJusseja sekä Alajärven Ankkureita vastaan. Noiden otteluiden välissä KaMa hävisi “kotiottelussaan” Porin Erku-Areenalla Hyvinkään Tahkolle niukasti 0-1.

Vierailija Kempeleen Kirin viimeisimmät ottelut ovat sujuneet paremmin. Viimeisimmässä ottelussaan joukkue murskasi samoissa pisteissä majailevan Kiteen Pallon 2-0. Tätä ottelua edelsi kaksi vieraspeliä, joista Vimpelissä joukkue hävisi puhtaasti 0-2, mutta taasen Raahessa voitti samoin luvuin.

Kauden kohtaamiset

Runkosarja 30.5.     KeKi – KaMa 1-0 (2-2, 4-1)        Tilastot 

Ennakkoasetelmat

Ennakkoasetelmat otteluun ovat huipputasaiset sekä huippujännittävät. Joukkueet käyvät todella kuumaa taistelua sijoilla 7-14, kun kahdeksan joukkuetta mahtuu viiden pisteen sisään. Sijoilla 7-12 taasen piste-eroa on vain kaksi pistettä, ja tähän ryhmään kuuluvat myös molemmat tämän ottelun joukkueet. KaMa ja KeKi ovat yhdessä Kiteen ja Raahen kanssa keränneet 13 pistettä majoittaen sijoja 9-12. Näistä joukkueista KaMa on kerännyt kauden aikana eniten voittoja, mutta on silti sarjataulukossa näistä viimeisenä, koska kolmen pisteen voitto antaa edelleen odottaa itseään. Tässä ottelussa jaettavien pisteiden tärkeyttä ei voikaan tarpeeksi korostaa, ja sen tietävät myös joukkueet. Luvassa onkin todellinen pesäpallotrilleri.

Kotijoukkue Kankaanpään Mailan viime ottelut ovat sujuneet mollivoittoisesti. Juhannustauon ympärillä pelatuissa otteluissa suuret virhemäärät ovat kiusanneet joukkuetta niin sisällä kuin ulkonakin. Kotona Vatajankosken Energiakentällä peli on kuitenkin kulkenut, ja joukkue on ollut nimenvaihdoksen jälkeen kotikentällä voittamaton. Neljän ottelun voittoputken aikana jalkoihin jäivät muun muassa sarjan kärkikahinoissa taistelevat Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät. Tilastollinen tahra tuli ennen juhannusviikkoa pelatusta Hyvinkää-kotiottelusta, jonka KaMa hävisi 0-1 Porin Erku-Areenalla. Tässä ottelussa joukkue lähtee kuitenkin jatkamaan Vatajankosken Energiakentällä vallitsevaa kotitaikaa.

Vierajoukkue Kempeleen Kiriä veikkailtiin ehkä hieman yllättäenkin pelinjohtajien perinteisessä kausiennakossa sijalle seitsemän. Kausi lähti kuitenkin käyntiin mollivoittoisesti, ja joukkue käväisi jopa sarjataulukon jumbopaikalla. Kesäkuun lähestyttyä puoliväliään joukkue teki kuitenkin mallikkaan ryhtiliikkeen ja nousi nopeasti tasaisessa sarjataulukossa juuri seitsemännelle tilalle. Tällä hetkellä joukkue on kymmenentenä, mutta on myös pelannut sarjassa vähiten otteluita yhdessä Imatran, Oulun ja Kouvolan kanssa. Kempeleen kauden kaksijakoisuutta sekä ryhtiliikettä kuvaa hyvin se, että joukkue keräsi kymmenestä ensimäisestä ottelustaan vain viisi pistettä, ja neljästä viimeisimmästä ottelusta matkaan on tarttunut jo kahdeksan pistettä.

Kokoonpanot

KaMa teki hienoisia muutoksia edelliseen Alajärvi-otteluun, kun alkukaudesta pitkään loukkaantuneena ollut Mika Ihanamäki nostettiin numerolta yhdeksän kakkoskärjen vaihtotehtäviin. Mitään suurta ja mullistavaa tuskin on luvassa tähän otteluun, kun tilanteenrakentelu on toiminut edelleen KaMalla mallikkaasti. Alajärvellä helpot merkki- ja pelinlukuvirheet vaivasivat laajalla rintamalla, joten sitä ei ratkaista kokoonpanomuutoksilla, vaan pelaajien henkilökohtaisella keskittymisellä.

Kotiuttajien on otettava nyt roolia ja koeteltava Kempeleen ulkokentän kestävyyttä, sillä KeKi on päästänyt sarjassa kolmanneksi eniten juoksuja. Myöskään vapaat kokeilut vaihtotilanteissa eivät haitanne juoksutehtailua.

KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan Facebook-sivulla pelipäivänä kello 12. 

Kempeleen Kiri vahvistui syksyllä huomattavasti napattuaan kasvattinsa ja ex-lyöjäkuningas Ossi Meriläisen riveihinsä Kouvolan Pallonlyöjistä. Hänelle tilaa teki SiiPeen siirtynyt Kimmo Lukkari. Lisäksi KeKi hankki Sotkamosta Jussi Korhosen ja Onni Määtän sekä Jyväskylästä Antti Kiiskisen lopettaneiden Matti Pellikan ja Antti Vihtkarin tilalle. KaMalaisittain mielenkiintoisimmat nimet kempeleläisten riveissä ovat KaMan oma kasvatti Juhani Ojala sekä KaMaa useana eri kautena edustanut Jani Moilanen.

Kempeleen Kiri siirtyi juhannustauolle nuolemaan haavojaan. Lukkari Jani Lassilan loukkaantumista on kuitenkin paikannut mallikkaasti ulkopelissä Joonas Kauppinen, ja kotiuttajajokeri Antti Viittasenkin puolesta juoksuja iskee Meriläinen. Joukkueen päävaihtajiin kuuluva Heikki Savikoski on parannellut vaivojaan jokerina. Lisäksi juuri ennen taukoa joukkue sai riveihinsä sairaslomalta palanneen Jarkko Hyryn. Tämä ottelu on Kempeleen ensimmäinen juhannustauon jälkeen, joten onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin kempeleläiset ovat saaneet tauon aikana rivinsä kasaan. Tässä linkissä kuitenkin heidän viimeisimmän Kitee-ottelunsa kokoonpano sekä tilastot. 

Taisteluparit 

Sami Joukainen vs. Ossi Meriläinen. Jälleen kerran ottelun merkittävin taistelu nähdään kotiuttajajokereiden välillä. Se, kumpi näistä entisistä lyöjäkuninkaista onnistuu ottelussa paremmin, johtanee joukkueensa voittoon. Niin tärkeät osat näillä herroilla on joukkueidensa kotiuttamisessa.

Henri Pulkkinen vs. Jani Moilanen. Edellisissä otteluissaan numerolla kolme esiintyneet joukkueidensa kakkoskopparit kantavat suurta taakkaa joukkueidensa tilanteidenrakentelusta. Lisäksi Kankaanpään melko suljetulla stadionilla merkittävin kunnarimahdollisuus on kakkosjatkeella, jonka katkaisemisesta nämä herrat ovat päävastuussa.

Jouni Itävalo vs. Onni Määttä. Ykkösvahtien taistelussa suurin huomio on siinä, kumpi onnistuu paremmin estämään vastustajan tilanteidenrakentelun. Nämä kaksi peluria ovat todellinen ottelun kaksintaistelu, sillä saman ulkopelipaikkansa lisäksi he ovat toistensa päävastustajat myös sisällä numerolla kaksi. Kumpi nöyryyttää kumpaa, ja tekeekö hän sen sisäpelissä, ulkopelissä vaiko kenties molemmissa?

Seuraa häntä: Juhani Ojala. KaMa-kasvatti aloitti kautensa jälleen kerran pienessä roolissa, mutta – jälleen kerran – on kauden aikana noussut yhä suurempaan ja suurempaan rooliin. Kiteellä “Juhku” oli joukkueensa ykköspalkittu lyötyään huimat 2+4 juoksua, tuotuaan viisi sekä keräten peräti 12 kärkilyöntiä 80% tehoilla. Ojalan nollaamisessa suurin vastuu on sisäpelissä myös numerolla neljä esiintyvällä KaMan lukkari Ville-Veikko Ollilla.

Ottelun ratkaisee

Henkinen kantti. Ottelun ennakkoasetelmat ovat miltä kantilta tahansa katsottuna huipputasaiset, eikä joukkueiden välille suurta eroa saada oikein millään tavalla. Tasaisessa sarjassa ja huippupanosten värittämässä ottelussa ratkaisut nähtäneenkin henkisellä puolella. Kumpi joukkueista onnistuu ottamaan kaverin niskalenkkiin heti alkuvihellyksestä? Lisäksi KaMan heikko paluu juhannustauolta, kuin myös se fakta, että Kempele ei vielä ole palannut ko. tauolta voi kääntää voimasuhteita.

Onko KaMa saanut nollattua heikon Alajärvi-ottelun? Palaako KeKi tauolta yhtä lomafiiliksissä kuin KaMa teki? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia, joita saadaan paremmin huomenna torstaina Vatajankosken Energiakentällä. Vain toisen henkinen kantti voi olla riittävän vahva kääntämään pienet marginaalit vahvuudeksi ja voitoksi.

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Hyvin samantyyppinen joukkue kyseessä kuin Alajärvi; pikkaisen loukkaantumiset vaivaavat ja jalkoja poissa joukkueesta, mikäli ei paluita kokoonpanoon ole luvassa.

 - Lyöntivoimaista jokeria löytyy sekä myös vahvoja tilanteenrakentelijoita. Vaarallinen sisäpelijoukkue siis kyseessä, ja ulkonakin heillä on ollut ihan perusvarmaa tekemistä.

 - Ihan itse pitää edelleen pystyä lyömään juoksuja hyvillä lyönneillä, ilmaiseksi niitä ei taaskaan tule. Omaan pelaamiseen pitää keskittyä enemmän kuin vastustajaan, kun meidän oma peli oli pikkaisen purjeessa Alajärvellä.

 - Kempele on jälleen näitä meidän päävastustajia tässä tasaisessa ryhmässä kärjen takana. Samoissa pisteissä ollaan, joten tärkeä ottelu kyseessä.


Nyt on luvassa todellinen pesäpallotrilleri, josta ei panosta puutu pätkän vertaa! Otteluisäntänä ottelussa toimii Yara, ja heidät kestitsee Lumiainen Oy. Lisäksi ottelussa Kankaanpään Mailan vieraina ovat Satakunnan Veteraanimoottoripyöräilijät kahdeksan motskarin voimalla. Tule kannustamaan KaMa voittoon ja jatkamaan Vatajankosken Energiakentän kotitaikaa! Tervetuloa!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle komeaa 2,25 kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.

   KeKi