Uutiset

Ennakko: KaMa kääntämään kurssiaan kohti pudotuspelejä Oulun kustannuksella

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu kotiottelulla Oulun Lippoa vastaan. Hieman nihkeästi viime kierroksilla esiintynyt KaMa käänsi tiistaina pelillistä kurssiaan Joensuussa. Nyt suuntauksen olisi jatkuttava ja realisoiduttava pisteiksi sekä voitoksi, jotta pudotuspelihaaveet säilyisivät omissa käsissä.

Sarjatilanne

Kankaanpään Maila on 20 pelatun kierroksen jälkeen sarjassa 12:ntena kerättyään 16 pistettä. Vierailemaan saapuva Oulun Lippo on pelannut ottelun vähemmän, ja niistä otteluista keräämillään 14 pisteellä he majailevat sarjan jumbopaikalla.

Viimeisimmät 3 peliä

Kankaanpään Mailan viimeisen kolmen ottelun periodi on synkkä; tuloksena 2-0 –tappiot sarjan kärkijoukkueille Joensuulle ja Sotkamolle vieraissa sekä kotona paha pistemenetys Imatran Pallo-Veikoille samoin luvuin.

Vierailemaan saapuva sarjajumbo Oulun Lippo on viime kierroksilla kääntänyt kurssiaan. Edellisestä kotiottelusta Raahea vastaan tuloksena oli supervuoroparin jälkeen yksi piste. Tätä ottelua edelsivät 0-2 –kotitappio Seinäjoen JymyJusseille sekä erittäin tärkeä 0-2 –vierasvoitto Hyvinkään Tahkosta.

Kauden kohtaamiset

Runkosarja 16.5.    Oulun Lippo – Kankaanpään Maila 1-2s (4-3, 1-2, 0-1)          Tilastot 

Ennakkoasetelmat

Ottelut vähenee ja pelit kovenee, sanotaan. Niin kovenevat myös panokset, ja oikeastaan jokaisessa ottelussa loppukaudesta pelataan “kauden tärkeimmistä pisteistä”. Tuo viisaus pätee varsinkin tässä ottelussa, sillä joukkueet erottaa toisistaan vain kaksi pistettä. Kaikki on mahdollista aina pudotuspelipaikasta karsintoihin tai suoraan putoamiseen saakka. Sarja on kahdeksan viimeisen joukkueen osalta ollut niin huikaisevan tasainen, että runkosarjassa tuskin minkäänlaisia ratkaisuja saadaan aikaan, vaan kaikki ratkeaa lopulta seitsemän joukkueen ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa. Niihin peleihin aletaan hakemaan nyt asetelmia.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on roikkunut kauden ajan ylemmän jatkosarjan sekä pudotuspelipaikkojen tuntumassa. Nyt kuitenkin vaikeiden viime kierrosten jälkeen on joukkue valahtanut karsijan paikalle. Mitään ei ole kuitenkaan vielä menetetty, sillä pudotuspelipaikka sekä ylempään jatkosarjaan oikeuttavat sijoitukset ovat vain neljän pisteen päässä. Toisaalta pistemenetyksiinkään ei ole oikein varaa, varsinkaan päävastustajia vastaan, sillä sarjan jumbopaikka on enää vain kahden pisteen päässä. Onneksi edellisessä ottelussa KaMan pelaaminen kääntyi vihdoin parempaa kohden. Joensuun Mailalle annettiin todellinen haaste, ja nyt vastustajan pitäisi olla asteen pari kevyempi. Ennakkoasetelmat sekä pudotuspelihaaveet vaativat tästä ottelusta voittoa.

Vierailija Oulun Lippo on roikkunut suurimman osan kaudesta sarjan jumbopaikalla. Viime kierroksilla joukkue on kuitenkin tehnyt nousua, ja se onkin ottanut jo vaikeaa jaksoa elävän Alajärven Ankkurit kiinni. Alajärviset ovat Lipon edellä enää ainoastaan paremman juoksueronsa turvin, joten oululaiset janoavat tästä ottelusta pisteitä, jotta voisivat jättää sarjan jumbopaikan ja suoran putoajan viitan taakseen. Jättämällä KaMan tässä ottelussa pisteittä, voisivat he nousta myös kotijoukkueen ohi sarjataulukossa. Panoksia ottelussa siis riittää kerrakseen, ja molemmat joukkueet janoavat ja tarvitsevat tästä ottelusta voittoa sekä pisteitä. Vaikka mistään varsinaisesta pakkovoitosta ei vielä tarvitse puhua, niin kummallakaan ei silti oikeastaan ole varaa menettää pahimmille vastustajilleen enää pisteitä.

Kokoonpanot

Loukkaantumisista kärsineen KaMan viime ottelusta puuttuivat kotiuttajajokeri Jukka Lankinen sekä polttolinjan sielu Valtteri Kleemola. Joensuuhun joukkue laittoi muutenkin sisäpelisapluunansa uusiksi, kun Topias Lilja palasi numerolle yksi. Aiemmin kärkenä pelannut taikuri Joni Rytkönen esiintyi numerolla kaksi, ja Jouni Itävalo siirrettiin tuomaan joukkueeseen lisää kotiutusvoimaa numerolla neljä. Sapluuna varmasti pysynee ennallaan, sen verran lupauksia herättävä Joensuu-ottelu oli. Kuitenkin Kleemolan paluu ulko- ja sisäpeliin olisi KaMalle erittäin tärkeää huomisessa ottelussa. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tutkimaan KaMan edelliseen Joensuu-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan Facebook-sivulla pelipäivänä kello 12. 

Oulun Lippo oli syksyllä talousvaikeuksien myötä pakotettu tekemään leikkauksia pelaajabudjettiinsa. Tämän myötä joukkueesta katosivat etenijät, kun Jere Vikström ja Saku Hakkarainen siirtyivät Sotkamoon. Lisäksi joukkueesta katosi aimo annos kokemusta, kun Ilkka Hirvonen siirtyi toiseksi pelinjohtajaksi ex-KaMa Markku Hylkilän rinnalle sekä Joonas Hiirikosken lopetettua Superpesis-tasolla. Kapean pelaajaringin suurin ongelma oli kuitenkin edessä vasta kesällä, kun kokenut lukkari Hannu Huuskonen joutui vetäytymään lautaskammon myötä. Hän kuitenkin palasi keskikesällä joukkueen riveihin polttolinjaan. Lukkarina onkin tämän jälkeen toiminut KaMassakin esiintynyt kotiuttajajokeri Matti Korhonen.

Lisää jobinpostia joukkue sai viime kierroksella, kun joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva "Matin pikkuveli" Antti Korhonen loukkaantui. Mikäli hän puuttuu oululaisten riveistä huomenna, on se suuri takaisku Lipolle. Tällöin kokemusta joukkueessa edustavien Ville-Pekka Jokisen sekä Marko Pelkosen olisi pystyttävä kesän parhaimpiin suorituksiinsa. Oulu sai myös viime kierroksella mielenkiintoisen paluumuuttajan, kun KaMassakin esiintynyt Antti Vihtkari palasi Superpesis-kentille. Mikäli Superpesis-joukkue Oulun Lipottarien pelinjohtaja vain muilta kiireiltään ehtii, on hän Lipolle tärkeä vahvistus loppukaudesta. Tämän linkin takaa pääset tutkailemaan tarkemmin rajusti muuttuneen oululaisryhmän kokoonpanoa ja viimeisimmän Raahe-ottelun tilastoja. 

Taisteluparit 

KaMa vs. voittaminen. KaMa on kuluvalla kaudella esiintynyt erinomaisesti kovempiaan vastaan, mutta päävastustajia vastaan peli on usein takellellut. Nyt joukkueen olisi näytettävä parastaan alusta asti ja pystyttävä normaaleihin voittaviin suorituksiin, joihin joukkue on kyllä osoittanut kykenevänsä. Nyt olisi viimeiset hetket kuluvalla kaudella oppia kääntämään tiukat pelit voitoksi, tai muuten pudotuspelijuna alkaa karata.

Mika Peltonen vs. Markku Hylkilä. Pelinjohtajat ovat luotsanneet joukkueitaan läpi vaikean kauden. Nyt olisi kuitenkin tehtävä tulosta, ja saatava joukkue viritettyä voittavaksi. Kumpi keksii toisen päänmenoksi tähän otteluun uusia jekkuja? Entä kumpi onnistuu paremmin ehkä tuossa valmentajan vaikeimmassa tehtävässä; oikentasoisen latauksen virittämisessä?

Antti Korhonen vs. loukkaantuminen vs. KaMa. Korhonen on ollut kuluvalla kaudella oululaisten selvästi paras pelaaja. Edellisessä ottelussa loukkaantuneen Korhosen pelikunnosta ei ole hiiskuttu, mutta mikäli hän ei pysty pelaamaan, on se valtava takaisku Lipolle. Mikäli taasen hän pystyy pelaamaan, on KaMan ehdottomasti onnistuttava miehen pimentämisessä. Myös sisällä tällöin onnistumisia vaaditaan laajalla rintamalla etenijöistä kotiuttajiin.

Sami “0+37” Joukainen vs. Marko “2+36” Pelkonen. Lyöjätilaston sijat 13 ja 12. Joukkueistaan eniten juoksuja lyöneet pelaajat. Kumpi löytyy tämän ottelun jälkeen tilastoista korkeammalta?

Ottelun ratkaisee

KaMan sisäpeli vs. Oulun ulkopeli. Tähän taisteluun ratkeaa ottelun voitto. KaMa on ollut ainakin juoksujen valossa kauden heikoin sisäpelijoukkue. Toki KaMa on tehnyt tilannetta hyvällä prosentilla, ja kärjen miehet löytyvät esimerkiksi kärkilyöntiprosenttien tilastosta sijoilta 6., 12. ja 13. Mutta kuitenkin vain juoksut lasketaan, ja KaMa on lyönyt 27 juoksua vähemmän kuin toiseksi vähiten pinnoja iskenyt Pattijoen Urheilijat Raahesta. Nyt kotiuttamisessa olisi onnistuttava, jotta voitosta voidaan haaveilla. Tämän helpommaksi tehtävä ei enää tällä kaudella voi mennä, sillä Lippo on ollut puolestaan kauden surkein ulkopelijoukkue. Se on esimerkiksi päästänyt 73 juoksua enemmän kuin KaMa, vaikka on pelannut ottelun vähemmän.

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Ulkopelillisesti Joensuu-ottelu oli meiltä todella hyvä. Ehdottomasti yksi kesän parhaista otteluista sillä puolella. Varsinkin Liljan Topias oli aivan huikea perällä. Lisäksi linja toimi ottelussa hyvin, ja saimme ensimmäisellä jaksolla heidän kärkensä kuriin sekä vaihtotilanteissa paloja aikaan.

 - Sisäpelissäkin se toi rauhaa pelaamiseen, kun pidennettiin tuota kärkeä. Peli kulki siltä osin hyvin, vaikka emme vain saaneet juoksuja aikaiseksi taululle. Kotiutuksissa oli kuitenkin jo hyviä tarjouksia ja vapaat lyönnit alkoivat putoilemaan väliin.

 - Sisäpeli oli lupauksia antavaa, ja olen luottavainen, että se alkaa nyt natsaamaan entistä paremmin.

 - Oulu ui aika syvällä, ja heidän Kempele-ottelunsa oli varmasti heidän kesänsä pohjanoteeraus. He kuitenkin kokosivat rivinsä sen jälkeen, ja voittivat Hyvinkään. Tuo voitto oli heille varmasti tärkeä niin pisteiden kuin itseluottamuksenkin kannalta.

 - Oululla on vaarallisia lyöjiä, Korhonen ja Pelkonen nyt esimerkiksi, eli valppaana pitää ulkona olla. Lippo on hyvä lyöntijoukkue, ja ottavat kyllä pallot kohdalta kiinni, joten hyviä pitää meidänkin olla ja pelata täytyy, jos meinataan pinnat ottaa. Uskotaan kuitenkin hyvään peliin ja voittoon.

Pro Tip

Kankaanpään Maila haluaa helpottaa joukkueiden välistä psyykkausta alkamalla kehittää pesäpallolle omaa kieltä, Pesperantoa! Tarjoamme Oululaisille faneille ainutlaatuisen mahdollisuuden lähteä kehittämään Pesperantoa (työnimi) kanssamme KaMan ja Oulun kohtaamisen yhteydessä torstaina 13.7. 18:00. Kartoitamme kiinnostusta, ja kielikurssi järjestetään jos osallistujia on riittävästi (pidätämme oikeuden muutoksiin, varaudu todistamaan Oululaisuutesi).

Lisää aiheesta sekä ilmoittautumisohjeet löydät tämän linkin takaa

Kuten todettua, nyt eletään kauden ratkaisuhetkiä ja pelataan niistä tärkeimmistä pisteistä! Otteluisäntänä ottelussa toimii LVI-Mustaniemi Oy, ja heidät kestitsee Lumiainen Oy. Nyt huudetaan yhdessä Oulu kumoon ja KaMa kolmeen pisteeseen! Panokset ovat tapissa, joten tervetuloa Vatajankosken Energiakentälle kannustamaan KaMa voittoon!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle komeaa 2,10 kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.


Libo