Uutiset

Raportti: Vimpeli liian vahva KaMalle Saarikentällä


 Vimpelin Veto – Kankaanpään Maila 2-0 (8-3, 3-1)

Kankaanpään Maila matkasi legendaariselle Saarikentälle hallitsevan Suomen mestarin Vimpelin Vedon vieraaksi. Loukkaantumisista kärsivästä KaMasta ei tällä kertaa ollut vastusta vimpeliläisille.

 - Harmittaa vähän kun lähtö oli sellainen, että tultiin tänne pyytelemään anteeksi mestareiden käsittelyyn. Mietittiin, että ollaanko tämän arvoisia edes, tai sellainen tuli ainakin itselleni fiilinki. Kuvaavaa oli se huuto katsomosta, että "hei, siellä on miesten peli." Sitten kun se alku lähti käsistä, niin kyllähän Vimpeli silloin vie. Sitä ei tarvinnut kauaa odotella, harmitteli pelinjohtaja Mika Peltonen.

Ottelun avausvuoropari oli juoksuton, mutta toisessa vuoroparissa Vimpeli laittoi sirkuksen pystyyn ja iski peräti viisi juoksua. Muuten yksittäisillä lyönneillä, paitsi nuoren Perttu Ruuskan kolmosluukkupuhkaisulla tuli kaksi. Kolmannen aloittavalla Vimpeli lisäsi vielä harhaheitolla ja kakkospalkittu Ruuskan lyödyllä johtoaan 7-0:aan.

 - Vimpelin pojat vaihtoivat koko ajan edestä. Eikä me näköjään oikein Haapakoskea saatu kiinni. Ensimmäisellä jaksolla tuli kolmosluukkuun aika heppoinen lyönti, mutta kolmospolttaja aavisteli keskelle. En muista kuinka monta juoksua tuli. Sieltä tuli vähän mistä milloinkin pinnoja, jutteli KaMan ykköspalkittu Joni Rytkönen happamana, ja antoi kehut kotijoukkueen ykköspalkitulle Sami Haapakoskelle, joka keräsi ottelussa 11 kärkilyöntiä 100% tehoilla.

KaMa sai ensimmäiset kotiutuspaikkansa kolmannen tasoittavalla, ja hyväksikäyttikin mahdollisuutensa sataprosenttisesti. Ville-Veikko Ollin tappikumura pomppasi kolmoskoppari Henri Puputin yli, jolla kotiin kirmasivat Topias Lilja sekä Joni Rytkönen. Tämän jälkeen vielä kotiuttajajokeri Arttu Vilander kävi iskemässä ottamattoman välilyönnin, jolla kotiin tuli Jouni Itävalo. Ensimmäisen jakson päätöslukemat iski neljännen aloittavalla jälleen Perttu Ruuska.

 - Se taasen mikä oli hyvää, niin toisella jaksolla oli selvästi parempi ilme ja saatiin myös se kaaripeli kuntoon, joka meillä oli tänään teemana. Tiesimme, että vaikeaa syöttöä tulee, kuten paljon pientä väärää ja matalaa. Ei oltu siihen vain silti valmiita avausjaksolla, löysi Peltonen ottelusta myös positiivista kohtuullisen hyvin toimineen kotiutustyöskentelyn lisäksi.

Toinenkin jakso alkoi juoksuttomana. Ja kuten avausjaksollakin, toisessa vuoroparissa Vimpeli karkasi. Tasoittavalla juoksut iskivät Puputti, Ruuska ja Matias Rinta-aho. KaMa kuitenkin petrasi pelaamistaan avausjaksolta, ja nämä jäivät Vimpelin jakson ainoiksi juoksuiksi. KaMan jakson ainokaisen iski hyvään vireeseen viime otteluissa äitynyt Arttu Vilander jälleen komealla välilyönnillä.

 - Oltiin aika vaisuja. Pienistä jos ei tule paloja ja tällä hetkellä lukkari, jos ei pysty pitämään etenijöitä pesällä, niin tällaisia etenijöitä vastaan on aika hankalaa, totesi Rytkönen, joka toi ottelussa yhden juoksun ja keräsi seitsemän kärkilyöntiä kahdeksasta yrityksestä. Siihen ainoaan epäonnistuneeseenkin yritykseen onnistui Arttu Ruuska venyttämään räpylänsä niukasti tielle pelastaen Vimpelin läpilyönniltä.

KaMan kokoonpano ottelussa oli hieman aiemmista poikkeava jokeriston osalta. Sami Joukainen oli ottelusta sivussa, mutta hänen paikallaan pelasi omasta loukkaantumisestaan toipunut Jukka Lankinen. Etenijäjokerina nähtiin puolestaan Joonas Peltomäki, joka toikin Vilanderin lyömistä juoksuista jälkimmäisen. Mikael Sillanpää oli sivussa Lippo-ottelun lopussa tulleen loukkaantumisen vuoksi, joka piti hänet myös tuon ottelun loppuratkaisuista sivussa. Nämä muutokset kokoonpanossa eivät kuitenkaan KaMaa voittoon asti piristäneet.

 - Täytyy vähän jutella poikien kanssa, että mikä siinä on tällaisen pelireissun tarkoitus, kun lähdetään Satakunnasta ajelemaan Vimpeliin asti, päätti Peltonen vielä ottaa pelaajansa puhutteluun.

KaMan kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Tämän jälkeen vuorossa on vielä kolmas vierasottelu putkeen, kun KaMa vierailee Hyvinkään Tahkon luona Pihkalassa. Ensi viikon tiistaina on vuorossa seuraava ja runkosarjan viimeinen kotiottelu Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Tervetuloa tuolloin Vatajankosken Energiakentälle kannustamaan KaMa voittoon!


Ottelun tilastot ja pöytäkirja

Lehdistötilaisuus

Otteluvideo


-MK