Uutiset

Raportti: KaMa menetti johtonsa ja pisteet Hyvinkäälle – "Ei vain kestetty"

 

 Kankaanpään Maila – Hyvinkään Tahko 0-2 (1-2, 4-7)

Miesten Superpesiksen alempi jatkosarja alkoi Kankaanpään Mailan osalta kotiottelulla Hyvinkään Tahkoa vastaan. Vahvaa peliä esittänyt KaMa ei onnistunut kuitenkaan hallintaansa kääntämään pisteiksi. Kaiken kruunasi vielä huiman toisen jakson alun myötä hankitun johdon hukkaaminen.

 - Aika tyhjä olo on tällä hetkellä, sillä olin aika varma, että me tänään voitamme. Peli olikin vielä monta vuoroa sellaista, että se antoi siihen mahdollisuudet. Jälleen kerran ei vain kestetty. Eikä tuo johtoasemassa pelaaminen kyllä ollut sellaista kuin sen pitäisi olla. Se pitää nyt varmaan vielä sitten käydä läpi, kun nyt kerrankin päästiin johtoon, että miten siinä silloin pelataan, tiivisti KaMan ykköspalkittu kapteeni Jouni Itävalo ottelun annin kerättyään 1+1 lyötyä, 2 tuotua sekä 8 kärkilyöntiä 100% tehoilla.

KaMa saikin ensimmäiselle jaksolle hyvän alun nollattuaan ensin Tahkon, ja tämän jälkeen rakentamalla omassa vuorossa vain kolmella lyönnillä palottoman ajolähdön. Vuoro päättyi kuitenkin kolmeen paloon kotipesään. Lähimpänä juoksua oli Arttu Vilander, jonka tappikumurasta Topias Lilja paloi aivan kotipesän kynnykselle.

 - Ensimmäinen jakso jäi meillä pyörimään heti huonoon paikkaan. Emme saaneet sitä oikaistua heti toisessa vuorossa, vaan se meni kolmanteen vuoroon, ja siinä meni sitten tavallaan yksi lyöntivuoro ohi. Sen kautta emme sitten saaneet ensimmäiseen jaksoon kuin vain yhden hyvän vuoron, sen ensimmäisen, jossa vähän oli painettakin, kertoi pelinjohtaja Mika Peltonen syyn heikoille seuraaville sisävuoroille.

Tahko siirtyi toisessa vuorossa johtoon Ville Keron hienolla kakkospuolen kumuralla, jota Arttu Vilander yritti vielä syöksyä kopiksi siinä kuitenkaan onnistumatta. Kolmannessa vuorossa Tahko lisäsi johtoa jälleen ottamattomalla lyönnillä, kun Teemu Nikkanen iski pallon ilmassa kakkosaumasta kopparin eteen.

KaMan kavennus tuli kolmannen tasoittavalla. Sami Joukaisen lyönti oli lähes identtinen Nikkasen vastaavan kanssa, mutta suuntautui kolmospuolelle. KaMa sai yrittää vielä tämän jälkeenkin kotiutusta, mutta Jukka Lankisen sekä Ville-Veikko Ollin yritykset epäonnistuivat. Tahko pidettiin ilman kotiutusyrityksiä neljännessä vuorossa, mutta KaMa ei silti onnistunut tasoitusjuoksun teossa viimeisen tasoittavalla Joukaisen yrityksestä huolimatta.

 - Ensimmäinen jakso ei ollut meiltä hyvää peliä, mutta onnistuimme silti tekemään riittävät suoritukset voittoon. Se tietysti myös vähän vapauttaa tunnelmaa, jutteli vieraiden pelinjohtaja Sami Sirviö ensimmäisestä jaksosta.

 - Myös viimeisessä saimme jotain aikaiseksi, mutta muuten homma pyöri vähän huonosta kohtaa. Toiselle jaksolle tuli loistava lähtö "Sepin" hienon lyönnin myötä ykköstilanteessa, ja sitten saimme vielä pari lisää. Meillä kävi tänään kuitenkin mailaan ihan ok, mutta ei sitten kuitenkaan päästy ensimmäiselläkään jaksolla palkintoa nappaamaan, harmitteli puolestaan KaMan Peltonen.

Omituisella toisella jaksolla kunnarijuhlat

KaMa todellakin sai loistavan startin toiselle jaksolle, kun Jouni Itävalo iski pallon ykköstilanteessa Tahkon hölmistyneiden koppareiden välistä maisemiin kiertäen kunnarin Joni Rytkönen edellään. Lentävä lähtö aukaisi myös KaMan ketsuppipullon, kun tämän perään rakennettua ajolähtöä tuli purkamaan Sami Joukainen, jonka viimeinen kova lyönti syvälle kakkospussiin takasi Itävalolle tuplajuoksun ja KaMalle kolmen juoksun johdon. Kirsikan kakun päälle iski vielä Teemu Utunen tyylipuhtaalla tappikumurallaan, jolla kotiin kiisi Ville-Veikko Olli.

 - Toisella jaksolla KaMalta tuli hyvä alku, mutta meidän onneksemme juoksut tulivat ensimmäisessä vuorossa, joten meillä oli neljä vuoroa vielä aikaa kiriä. Tässä on nyt vähän voittoja alla, niin ehkä itseluottamus on hieman korkeampi kuin aiemmin kesällä. Saatiin rakennettua tilannetta, ja sitten ehkä vähän vastustajan avustuksella juoksuja, mutta kaikki lasketaan. Todella tyytyväinen olen pisteisiin, makusteli Tahkon viuhkamies Sirviö.

Tahkon vastine toisella jaksolla tuli lopulta toisen vuoroparin tasoittavalla. Juoksutehtailun aloitti Teemu Nikkanen, jonka keskipomppu meinasi jäädä matalaksi, mutta harmittavasti Jouni Itävalo ei onnistunut palloa venyttämään räpylään, vaan ainoastaan sen reunaan. Seuraavan juoksun iski puolestaan Ville Kero, kun pallo valui kakkossaumasta Arttu Vilanderille asti. "Arve" esitteli kovaa heittokättään, mutta Lauri Vierimaa ehti lopulta kuitenkin kotiin niukasti.

Jakson kulminaatiopiste nähtiin seuraavassa juoksussa. Patrik Vartaman kotiutuslyönti tuli suoraan päin Mika Ihanamäkeä, mutta koppilyönti ja palo muuttuivat lopulta juoksuksi pallon tippuessa räpylästä. Kotiin kirmasi Vartaman isoveli Roni Wahl. Tämän jälkeen KaMalta jäi vielä vaihtolyönnistä takapalo ottamatta, ja Tahko oli päässyt jo juoksun päähän kahdella palolla, vaikka lyöntivuoron katkaisun paikkoja oli ollut vähintäänkin riittävästi.

 - Ulkopelistä sitten tuo toisen jakson toinen vuoro, jossa nuo seitsemän juoksua tulivat... Niin ei oikein... Noh, ei nyt viitsi sanoa mitään pahasti, mutta ei se kyllä kovin hyvä vuoro meiltä ollut. Tuollaista ei saisi missään nimessä tulla. Paloja oli otettavissa useita jo aiemminkin kuin silloin, kun vasta saimme sen kolmannen aikaiseksi, sätti Peltonen ja harmitteli otteen menetystä sekä pisteiden lipeämistä käsistä.

Tahko iski vuorossa lopulta tuon seitsemän juoksua, kun seuraavana ajolähtöön tullut Aku Kettunen puhkaisi kentän takaa. Topias Lilja lähti hakemaan välilyöntiä kiinni suorittaakseen polttoheiton, mutta laakana tullut pallo pomppasi omituisesti suoraan Liljan yli jättäen tämän vaille mahdollisuuksia reagoida ilmeiseen virhepomppuun. Hyvinkää kiitti ja kumarsi siirtyen 4-7 -johtoon.

 - Se oli ensimmäinen kunnarini miesten Superpesiksessä. Se oli tuollainen mukavan mallinen yhden juoksun lyönti, josta tulikin neljä, kommentoi vähäsanainen ja vaatimaton vieraiden ykköspalkittu lyöntiään.

Omituisen toisen jakson juoksujuhlat tyrehtyivät lopulta tähän, eikä lopuissa lyöntivuoroissa nähty kuin yksi kotiutusyritys jokaisessa. KaMalta juoksua pääsivät yrittämään yllätysoton myötä Arttu Vilander sekä kahden palon tilanteessa viimeisessä vuorossa Sami Joukainen. Hurjan toisen lyöntivuoron myötä Hyvinkäälle matkasi lopulta täysi kolmen pisteen potti.

 - Kolme sisävuoroa vielä tässä toisella jaksolla nollille, niin eihän sekään kovin kaksista ole, päätti vielä Peltonen.

Alempi jatkosarja jatkuu KaMan osalta perjantaina Imatralla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi viikon tiistaina, kun Vatajankosken Energiakentälle vieraaksi saapuu Kempeleen Kiri. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa voittoon sekä erittäin tärkeisiin pisteisiin!


Ottelun tilastot & palkitut

Ottelun kirjallinen live-selostus


 -MK