Uutiset

Ennakko: KaMa ja KeKi kohtaavat huipputärkeässä jännärissä

 

Kankaanpään Mailan taistelu sarjapaikastaan jatkuu kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan. Ottelu on todellinen kuuden pisteen ottelu, kun tappioputkeen valahtanut KeKi on tulossa selkä edellä KaMaa vastaan sarjataulukossa. Tärkeään otteluun toivotaan kotiyleisöltä suurilukuista sekä äänekästä tukea, sillä otteluun pääsevät kaikki aikuiset kymmenen euron ja lapset viiden euron hintaan.

Sarjatilanne

Kankaanpään Maila on pelannut runkosarjaa ja jatkosarjaa yhteensä 28 ottelua. Noissa otteluissa kerätyt 20 pistettä riittävät sarjassa viimeiselle tilalle. Kempeleen Kiri on KaMaa neljä pistettä edellä, mutta se on pelannut myös ottelun enemmän, joten KaMalla on mahdollisuudet ohittaa kempeleläismiehistö voitoilla tästä ottelusta sekä myöhemmästä rästiottelusta.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila katkaisi edellisessä ottelussa Imatralla peräti kymmenen ottelun tappioputkensa. Imatran Pallo-Veikoista otettua 0-1 –voittoa edelsivät puhtaat 2-0 –tappio-ottelut Hyvinkään Tahkoa vastaan kotona sekä Pattijoen Urheilijoita Raahessa.

Kempeleen Kiri on hävinnyt kaikki viimeisistä kolmesta ottelustaan. KeKi otti pataan kotonaan molemmilta paikallisvastustajiltaan, Oulun Lippo Pesikseltä ja Pattijoen Urheilijoilta, suoraan luvuin 0-2. Näiden otteluiden välissä KeKi kävi häviämässä Alajärvellä Ankkureille 1-0.

Kauden kohtaamiset

Runkosarja 30.5.     KeKi – KaMa 1-0 (2-2, 4-1)         Tilastot
Runkosarja 29.6.     KaMa – KeKi 0-2 (1-3, 1-2)         Tilastot

Ennakkoasetelmat

Ennakkoasetelmat otteluun ovat jännittävät ja tasaiset. KaMa ja KeKi ovat pelanneet viime kausina tasaisia otteluita, eikä tämäkään kausi ole ollut poikkeus. KeKi on toistaiseksi onnistunut jättämään KaMan nollaan pisteeseen, mutta itse jaksolukemat ovat olleet hyvin tasaisia. KaMa lähteekin hakemaan kauden ensimmäisiä pisteitään KeKiltä, ja niille todellakin olisi tarvetta.

Kankaanpään Maila tarvitsisi ottelusta kipeästi pisteitä, jotta se nousisi suoran putoajan paikalta ylöspäin. Tässä ottelussa on jo mahdollisuus parannella asetelmia sarjataulukossa, sillä kolmen pisteen voitolla KaMa ohittaisi Alajärven Ankkurit. Samaten, kun KeKi ja Lippo ovat neljä pistettä edellä ottelun enemmän pelanneina, olisi KaMalla keskinäiset ottelut voittamalla vielä jopa mahdollisuus nousta pois karsijankin paikalta, ja säilyttää sarjapaikkansa suoraan. Tilauksessa olisikin siis kolmen pisteen voitto sekä hurja ja äänekäs tuki kotiyleisöltä.

Heikosti kauden aloittanut Kempeleen Kiri nousi keskikesän vaiheilla seitsemännelle sijalle, jolle pelinjohtajatkin olivat joukkueen ennen kauden alkua veikkailleet. Kausi ei kuitenkaan edennyt tämän jälkeen enää suunnitelmien mukaisesti, vaan joukkue valahti kuuden ottelun tappioputkeen. Putki päättyi 0-1 –vierasvoittoon Alajärvestä vain alkaakseen uudelleen, ja nyt joukkue on viiden ottelun tappioputkessa. Viimeiseen kuukauteen – 12 otteluun – joukkue on kerännyt vain viisi pistettä ja valahtanut jo taistelemaan sarjapaikkansa puolesta. Oulu-tappion jälkeen KeKin toimistolla painettiin paniikkinappulaa ja erotettiin pelinjohtokaksikko Jarkko Kokko - Mika Takalahti. Pelinjohtajiksi nostettiin edelliset kaudet kempeleläismiehistöä luotsanneet Juha-Matti Ranta sekä Ari Roppola. KaMa-ottelu onkin KeKille ensimmäinen uuden pelinjohdon alaisuudessa.

Kokoonpanot

KaMa on alkanut löytämään toimivaa konseptia sisä- sekä ulkopeliinsä. Voitokkaassa Imatra-ottelussa pelaaminen oli jo monin paikoin hyvinkin tasapainoista, ja tätä tasapainoa tuskin hirveästi lähdetään rikkomaan tähän otteluun. Todennäköistä onkin, että KaMa esiintyy huomenna Vatajankosken Energiakentällä saman suuntaisella kokoonpanolla kuin Imatrallakin. Tuon Imatra-ottelun kokoonpanon ja tilastot löydät tämän linkin takaa.

KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan Facebook-sivulla pelipäivänä kello 11.

Kempeleen Kirin kokoonpano on elänyt paljon viime aikoina tappioputken myötä. Lisäksi harmia ovat aiheuttaneet joukkuetta vaivanneet erinäiset loukkaantumiset. Lisäharmia toi vielä se, että Sotkamon Jymy veti joukkueesta vuokralla olleen koppari Jussi Korhosen takaisin Kainuuseen. Viime otteluissa KeKin takakentällä on nähty KaMa-henkinen kaksikko, kun Korhosta on tuurannut kasvatti Juhani Ojala yhdessä Jani Moilasen kanssa. Lukkari Jani Lassila oli kesällä sivussa, eikä hän ole viime otteluissakaan vielä ollut vireessä. Mielenkiintoista onkin nähdä lukkaroiko KeKillä Lassila vaiko keskikesällä voittoja tuonut Joonas Kauppinen. Helpotusta KeKin sisäpeliin toi kotiuttajajokeri Jarmo Viittasen paluu pitkän loukkaantumisen jälkeen. Tämäkään ei kuitenkaan ole auttanut joukkueen murheenkryyniä, ulkopeliä. Mielenkiintoista onkin nähdä, mitä pelinjohtajavaihdos vaikuttaa KeKin sisäpelisapluunaan sekä ulkopeliin. Tästä linkistä klikkaamalla pääset katsomaan KeKin viimeisimmän ottelun tilastot sekä kokoonpanon, vaikkakin tuo saattaa elää paljonkin nyt pelinjohtovaihdoksen myötä.

Taisteluparit

Joni Rytkönen vs. Jani Lassila. Lukkarien kohtaaminen on tässä ottelussa erityisen jännittävä, sillä molemmilla on myös suuri sisäpeli- ja etenemisvastuu. Syyskauden Lassila on kuitenkin ollut paljon jäljessä kevät- sekä viime kauden Lassilaa, joten pyyhkiikö molemmissa Kempele-otteluissa KaMan parhaana palkittu Rytkönen kollegallansa lattiaa?

Ville-Veikko Olli vs. Ossi Meriläinen. Nämä herrat ovat saaneet molemmissa tämän kauden kohtaamisissa kakkospalkinnot ottelun jälkeen. Kumpi vie pitemmän korren tiistaina – hyvään syysvireeseen jokerina äitynyt Olli vaiko hieman synkissä vesissä uiskenteleva Meriläinen? Lisäksi seurata kannattaa kotiutusosastojen taistoa muutenkin. KaMan Jukka Lankinen, Arttu Vilander ja Sami Joukainen vs. KeKin Jarmo Viittanen, Jyri Kyllönen ja Juhani Ojala.

Vaihtotyöskentely. Kauden molemmissa aiemmissa otteluissa KaMan tilanteenrakentelu on hieman yskähdellyt, ja KeKi on päässyt yrittämään kotiuttamista KaMaa useammin. Nyt tähän pitäisi tulla muutos ja KaMan Rytkösen, Jouni Itävalon ja Henri Pulkkisen pitäisi onnistua olemaan tehokkaampia kuin KeKin Onni Määtän, Heikki Savikosken ja Kyllösen.

Ottelun ratkaisee

Ulkopeli. Syksyn tärkeiden pelien sekä suurien paineiden myötä joukkueiden ulkopelit ovat hieman yskähdelleet. KaMa lahjoitti täysin hanskassa olleen Tahko-ottelun voiton helpoilla räpylävirheillä. KeKin ulkopeli on puolestaan ollut läpi kauden heikkoa, mutta erityisesti koppari Korhosen vaihdettua Sotkamoon, on Kempeleen kentästä lyöty juoksua lähes millaisilla lyönneillä vain.

KeKin ulkopeli on tällä kaudella ollut Superpesiksen toiseksi heikointa. KaMa on päästänyt 78 juoksua vähemmän, mikä tekee Mailasta hienoisen ennakkosuosikin otteluun. Tahko-ottelun kaltaisiin mustiin hetkiin ei kuitenkaan ole varaa. Myös Kempeleen tehokkaampi kotiutustyöskentely tasoittaa eroja, mikä tekeekin ottelun lähtöasetelmista entistäkin kutkuttavammat. KaMan olisikin onnistuttava pimentämään Kempele jo tilanteenrakenteluvaiheessa.

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Imatra-voiton merkitys oli meille valtava. Sillä pysyttiin mukana karkeloissa, eikä ero kasvanut liian pitkäksi muihin. Nyt on kaikki omissa käsissä, ja on saumat uusia sarjapaikka, kunhan vain pelataan jatkossakin hyvin. Henkisellä puolella tietenkin tuo voitto antoi uskoa pelaajille siitä, että osataan voittaa otteluita sekä pelata fiksusti tarvittaessa.

 - Paljon on tänä kesänä pelattu huonoja pelejä sekä huonoja jaksoja pelien sisällä, mutta jostain syystä Kempelettä vastaan ovat sattuneet ne oikein todella huonot pelit, vaikka ensimmäisessä ottelussa ensimmäinen jakso pelattiinkin tasan.

 - Heitä vastaan on lyöty kahteen otteluun viisi juoksua, ja se on kyllä aivan luokaton määrä. Siitä pystytään ehdottomasti parantamaan, ja minulla onkin täysi luotto siihen, että tämä ottelu on meidän osalta aivan erilainen kuin nuo kaksi edellistä.

 - Varmaankin pelinjohtajavaihdoksen myötä joitain taktisia muutoksia heidän pelaamiseensa tulee, mutta pelaajisto on kuitenkin käytännössä sama kuin aiemminkin tällä kaudella. Sen takia heidän tämän päivän pelaamisensa ja kuntonsa on kyllä tutkittu tarkkaan. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, että tuleeko vaihdoksen myötä heidän pelaamiseensa uusia tuulia, ja jos tulee, niin minkälaisia.

Pro Tip

Kempeleen Kiri saapuu KaMan vieraaksi huipputärkeään, ainakin kuuden pisteen otteluun, huomenna 8.8.2017 klo 18. Jo toisen kerran tällä kaudella lähdemme Kempeleläistaustaisen pääministerimme innoittamana hallituksen linjoille (muistanette aikaisemman suomen ensimmäisen kiky-ottelun) devalvoimalla ottelulippujemme hinnat kustannuskilpailukyvyn maksimoimiseksi. Hintoja leikataan huimat -28,57 %, joten ottelulippujemme hinta on nyt täysin kilpailykykyinen Netflixin kuukausimaksun, kahden uimahallin uintikerran, pikkuisen prameamman lounaan ja Lidlin TV-taustavalon kanssa. Aikuiset sisään kympillä ja lapset vitosella, poisjäännin syyt on eliminoitu!

Lisää aiheesta KaMan Facebook-sivuilla tämän linkin takana.

Nyt pelataan isoista asioista! KaMa tarvitsee ottelussa kotiyleisöltään täyden tuen, joten nyt toivotaankin Vatajankosken Energiakentälle suurilukuista sekä äänekästä kotiyleisöä! Tekosyiden minimoimiseksi KaMa tarjoaa otteluun sisäänpääsyn aikuisille kymmenellä ja lapsille viidellä eurolla! Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon sekä huipputärkeisiin pisteisiin!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


 -MK


P.S. Veikkaus ei ole vielä julkistanut kertoimiaan otteluun, mutta aikanaan tämän linkin kautta pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.


Keki