Uutiset

Raportti: Raahesta tuomisina harmittavan niukka tappio

 

 Pattijoen Urheilijat – Kankaanpään Maila 1-0 (5-4, 6-6)

Kankaanpään Maila kohtasi alemman jatkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussaan Pattijoen Urheilijat Raahessa. Uskomattomia ylä- ja alamäkiä sisältänyt ottelu ratkesi helpohkoihin ulkopelivirheisiin Pattijoen molempien jaksojen viimeisissä sisävuoroissa. Tappio oli myös sikäli harmittava, että Alajärven Ankkurit voitti samalla kierroksella oman ottelunsa.

Ottelu alkoi KaMan osalta todella heikosti, kun Pattijoki rakensi välittömästi palottoman ajolähdön, josta Jussi Kemilä iski kotijoukkueen johtoon. KaMalla oli suuria vaikeuksia Pattijoen tilanteenrakentelun estämisessä, sillä paloja ei saatu kuin kotiin sekä viimeisen lyönnin laittomasta. PattU karkasikin heti avausvuorossa 3-0 -johtoon, kun Kemilän lisäksi vielä Markus Lehtiniemi ja Paavo Pelto onnistuivat kotiutuksissaan. Lehtiniemi lisäsi KaMan tuskaa vielä toisenkin aloittavalla onnistumalla toistamiseen.

KaMan hahmo avausjaksolla oli Arttu Vilander. Toisen tasoittavalla hän iski KaMan avaus- ja kavennusjuoksun kotiuttamalla kopparikollegansa Topias Liljan. Kolmannen tasoittavalla sitten rävähti. Yhden palon takatilanteeseen lyömään tullut Vilander iski takakentältä Timo Vesaluoman tontilta pallon maisemiin kiertäen kunniaa. Näin heikosti alkanut avausjakso olikin yhtäkkiä tasan 4-4, ja taivas avoinna. Seuranneista ajolähdöistä Maila ei kuitenkaan enää juoksujenteossa onnistunut.

Neljännen aloittavalla ulkovuorolla KaMa sai nopeasti kaksi paloa aikaiseksi, ja tilanne näytti enemmän kuin herkulliselta. KaMa ei antanut PattUlle ajolähtöä, mutta lopulta Ville Majava iski vapaan lyönnin kakkosjatkeelle. Tilanteesta Arttu Vilanderin käsi kävi, ja kotipesään oli syntymässä selvähkö palo, mutta harmillisesti lukkari Joni Rytkönen kauhoi tyhjää.

Tasoittavalla KaMa lähti raivoisaan takaa-ajoon, ja saikin nopeasti Topias Liljan kolmoselle. Ykköskolmostilanteessa pelinjohto haisteli Pattijoen kovan karvauksen ja näki tilan kotiutukselle. Harmillisesti kuitenkin Jouni Itävalon lyönti kantoi kopiksi. Tämän jälkeen KaMa ei enää miestä saanut kolmospesälle, ja jakso kirjattiin isännille.

Vuoristoratamainen toinen jakso

KaMa aloitti toisen jakson hyvin Sami Joukaisen onnistuttua iskemään heti johtojuoksun. Pattijoen vastine tasoittavalla oli Superpesis-tasolle harvinainen; kolmospesällä ollut kotiuttajajokeri Jari Törmänen esitteli kokemuksen tuomaa pelisilmäänsä ja karkasi kotiin Ville Majavan koppilyönnin tiputuksilla.

Toisen aloittavalla KaMa siirtyi kuitenkin uudestaan johtoon jälleen Joukaisen toimesta. Isäntien lukkari Topi Kosonen näytti tasoittavalla kuitenkin jälleen kerran arvokkuutensa joukkueelleen loistavan kierteisen lyönnin kakkosjatkeelle ja pallon kunnarin arvoisesti maisemiin. Tilanne oli kääntynyt jälleen äkisti PattUn 4-2 -johdoksi, ja KaMan tilanne näytti tukalalta.

Monesti tällä kaudella nähtyä päiden nuupahtamista ei kuitenkaan tällä kertaa tapahtunut, vaan KaMa nappasi jatkotilanteista tarvittavat palot, ja rakensi jälleen omalla aloittavallaan ajolähdön. Onnistujana kukapa muukaan kuin kolmannessa sisävuorossa perätysten herra Joukainen. Jatkotilanteesta Jukka Lankinenkin onnistui, ja tilanne olikin jälleen tasan.

Tasoittavalla KaMa sai nopeasti kaksi paloa taululle, mutta PattUn kova kärki onnistui rakentamaan kuitenkin kahdella palolla ajolähdön, josta Markus Lehtiniemi onnistui iskemään lukemat 5-4:ään. KaMa oli nyt pakkoraossa, sillä pistepotin lihottamiseksi tarvittiin vähintään kaksi juoksua. Kärjestä saatiin jälleen rakennettua nopeasti paloton ajolähtö. Tilanne alkoi kuitenkin näyttämään tukalalta, kun Ville-Veikko Ollin ja Vilanderin yrityksistä tuloksina olivat palot kotipesään. Tilanne kuitenkin heitti kuperkeikkaa jo ties monettako kertaa ottelussa, kun Jukka Lankinen puhkoi kenttää kolmospuolelta kahden juoksun arvoisesti.

KaMa lähti siis neljännen tasoittavan ulkovuoroon 5-6 -johdosta tavoitteenaan pitää Pattijoki nollilla. PattU sai siirreltyä Paavo Pellon kolmospesälle Kemilän ja Kososen lyöntien turvin. Tilanne oli kuitenkin herkullinen, kun kahden palon tilanteessa lyömään asteli PattUn viimeisenä lyöjänä Jari Törmänen. Harmillisesti Törmäsen toinen merkkaamaton pomppupallo yllätti linjassa Mika Ihanamäen, jolta pallo karkasi ja Pelto ehti karkaamaan kotiin. Näin edessä siintänyt supervuoropari sekä pistepotin lihotus jäivät karusti haaveeksi, ja KaMalle jäi vaiherikkaasta ottelusta vain luu käteen.

KaMan parhaana palkittiin jo kolmannessa ottelussa perätysten Joni Rytkönen. "Ryde" on napannut nyt peräti kymmenestä ottelusta perätysten palkinnon. Näistä kuusi on ykköspalkintoja ja neljä kakkospalkintoja. PattU-ottelusta KaMan kakkospalkinnon nappasi Sami Joukainen. KaMan tilanne sarjan hännillä kävi haastavaksi Alajärven Ankkurien napattua kaksi pistettä Oulun Lipolta. KaMa on nyt kaksi pistettä jäljessä Ankkureita sekä Kempeleen Kiriä, kun kaksi ottelua on enää jäljellä.

KaMan seuraava kotiottelu on huomenna sunnuntaina, kun vastaan kauden ylivoimaisesti tärkeimmässä ottelussa vastaan asettuu Alajärven Ankkurit. Nyt vaihtoehtoja ei enää oikein ole, vaan ottelusta on raavittava voitto. KaMa tarvitseekin kotiyleisönsä tukea enemmän kuin koskaan ennen, joten tervetuloa Vatajankosken Energiakentälle huutamaan Ankkurit upoksiin ja KaMa voittoon! -MK


AA