Uutiset

Raportti: KaMan voittoputki varmisti sarjapaikan kaudelle 2018!

 

 Siilinjärven Pesis – Kankaanpään Maila 0-2 (1-2, 1-4)

Kankaanpään Maila nousi lähes kuolemanporteilta uusintaottelun kautta Superpesis-karsintoihin. Kolme suoraa voittoa Siilinjärven Pesiksestä varmistivat KaMalle Superpesis-paikan myös kaudelle 2018. Isoista asioista pelaaminen veitsi kurkulla ei joukkuetta kylmännyt, vaan kausi päättyi viiden ottelun voittoputkeen.

Ottelun avausjakso alkoi KaMan osalta hieman nihkeästi, kun miestä ei tahdottu saada kolmospesälle varsinkaan ilman paloja. Ottelun avausjuoksun iskikin SiiPe, kun viimeisenä lyöjänä iskemään tullut etenijänä paremmin tunnettu Erno Tuomainen iski ottamattoman oppikirjakumuran kakkospuolelle väliin.

Tämän jälkeen KaMa ryhdistäytyi ja rakensi heti tasoittavalla vuorollaan palottoman ajolähdön. Tästä iski ensin Jukka Lankinen mahtavan laakapallon kolmoskopparin eteen, ja heti perään Sami Joukainen puhkaisi viimeisellä lyönnillään kolmossauman. Kotiin kipittivät Topias Lilja sekä Joni Rytkönen. Vahvaa ulkopeliä sisältäneessä ottelussa ei avausjaksolla enempää juoksuja nähty.

Toinen jakso alkoikin KaMan osalta räväkämmin. Kärjellä oli ongelmia tilanteenrakentelussa, mutta kakkoskärjestään KaMa sai rakennettua takatilanteen kotiuttajajokereilleen. Ensin lyömään astellut Ville-Veikko Olli yllättäkin SiiPen kolmoskoppari Antti Tolosen. Tolonen ilmeisesti lähti haistelemaan Ollin nimikkotappikumuraa, mutta Olli yllättikin miehen iskemällä pallon tämän yli. Kotiin kirmasivat Valtteri Kleemola sekä Mika Ihanamäki.

Siilinjärviset onnistuivat roikkumaan vielä pelissä mukana Tuisku Tuovisen iskiessä tasoittavalla vuorolla kavennuksen. Toisen aloittavalla KaMa kuitenkin painoi lisää kaasua; kakkoskärjestä jälleen tilanne päälle vaihtajajokeri Henri Pulkkisen johdolla, ja tällä kertaa oli Sami Joukaisen vuoro iskeä takaa läpi. Todellinen laakatykkilyönti yllätti SiiPen kopparit molempien syöksyessä palloa kiinni, mutta turhaan. Valtteri Kleemola ja Jussi Kivelä toivat ja muuttivat lukemat 4-1:een.

Toisen vuoron hyökytyksen jälkeen KaMan sisäpeli hieman hiipui, kun panoksia lyötiin ulkopeliin. Se toimikin, ja SiiPe jätettiin kolmessa viimeisessä sisävuorossaan vain kolmeen kotiutusyritykseen. Ottelu päättyi komeisiin kärpäsiin kakkospalkitun lukkari Joni Rytkösen johdolla KaMan onnistuttua murtamaan SiiPen merkkipelin. Näin KaMa päätti kautensa viiteen huipputärkeään peräkkäiseen voittoon, ja onnistui lopulta säilyttämään Superpesis-paikkansa kaudelle 2018.

KaMa kiittää sponsoreitaan, fanejaan, seura-aktiiveja sekä muita toimijoita ja tukijoitaan kaudesta 2018! Kausi ei ehkä vastannut ennakko-odotuksia ja tavoitteita, mutta loppukauden huima nousu veitsi kurkulla antoi uskoa tulevaan. Tätä huimaa tarinaa on hienoa lähteä jatkamaan ensi kaudella – katsotaan mihin tämän nousun tuomat henkiset voimavarat tulevaisuudessa KaMan vielä kantavatkaan!


Ottelun pöytäkirja & tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus (KaMalta pelinjohtaja Mika Peltonen sekä ykköspalkittu Ville-Veikko Olli)

Otteluvideo


 -MK


Mantulta