Uutiset

Raportti naisten voitokkaasta tuplaviikonlopusta!

KaMattaret pelasivat kahdeksan päivän sisään neljä ottelua ja keräsivät yhtä monta voittoa. Tuplaviikonloppunaan pisteitä ei menetetty kummallekkaan vastustajalle.

Tuplaviikonlopun kulku:

Kankaanpään naisjoukkue päätti kovan peliputkensa tuplaviikonloppuun, jossa varsin lämpimässä säässä vastaan asettuivat ensin launtaina kotikentällä Lappajärven Veikot ja sunnuntaina vieraskentällä Lapuan Virkiä 2. Viikonlopun aikana Maila tahkosi vastustajien kenttään yhteensä 28 juoksua ja päästivät omastaan kuusi lyötyä juoksua. 

Lauantai valkeni aivan mielettömässä säässä ja ottelutietoihin merkattiinkin lämpötilalukemaksi loppujen lopuksi +32 astetta. 179 katsojaa saivat nauttia hyvästä kelistä ja runsasjuoksuisesta ottelusta, mutta täyttä riemua ei ottelu kotijoukkueelle ollut, kuten ei myöskään sunnuntain koitos. 

KaMattaria on vaivannut koko alkukauden hienoinen sisäpelin tukos, jota ei millään meinata saada auki, kunnes jo kolmesti ottelun kahdella juoksulla avannut Elisa Salonen on astunut lyömään. Ulkopeli sen sijaan on toiminut hyvin erityisesti takatilanteen kestävyyden johdolla, vaikka heitto- ja vaihtotilannepelaaminen eivät olekaan olleet täydessä terässä. Oman vivahteensa lauantaiseen otteluun toi Lappajärven Veikkojen lukkarin, Kaisa Jaakkolan, syöttötekniikka, joka pitkälti avasi ja avitti Mailan sisäpelin liikkeeseen ensimmäisellä jaksolla. Hyvin tavallisesta poikkeava, suurella liikeradalla syntyvä syöttö antoi Mailalle useamman tilanteen vapailla, mutta myös vaikeutti monen pelaajan lyöntiä sekä etenijöiden kärkkymistä. 

Ottelun parhaana palkittiin 1+4+2 tehot iskenyt Essi Ahonen ja kakkospalkinnon pokkasi toisen kunnarin tehtaillut Jenni Kemppainen, jonka tehot olivat niin ikään kunnioitettavat 1+2+4. Jälleen lähes koko repertuaari teki ja toi juoksuja. Käteen ottelusta jäi kotijoukkueelle tärkeät kolme pistettä ja tärkeä keskustelu sekä peluuttamisesta että pelin parantamisesta tulevia pelejä ajatellen. 

Sunnuntaina Lapualle matkattiin nimenomaan parantamaan sisäpeliä sekä taistelemaan kolmesta pisteestä. Kankaanpään ottelu sai kuitenkin karmaisevan alun, kun Anniina Kiviharjun ja Ella Kaasisen hoidettua ykkös-kakkostilanteen Niina Jokiselle, päätti tuomari viheltää laillisen koukkunäpin laittomaksi, ja sekuntia myöhemmin pyörsi päätöksensä ja jäljelle jäi kolme lyöntiä. Ensimmäisellä haettiin aikaa, ja toinen vaihtolyönti oli laiton. Kolmannella Jokinen teki oikean ratkaisun, ja haki vain itsestään paloa, mutta hienoisen aivokuoleman ansioista tuloksena olikin kolme - ja näin vuoro vaihtui heti Lapualle. Mailan otteista kertoo paljon se, että ainoa osapuoli, joka sai jokaisella lyöntivuorollaan yrittää pelaajaa kotiin, oli Virkiä 2. Merkkivirheitä tuli lukemattoman paljon, ja vieraat pelasivat oikeastaan itse itsensä ulos. Kunnes kolmannen tasoittavalla Elisa Salonen päätti iskeä kakkoskopparin tontilta pallon maisemiin ja juosta itse kunnarin Niina Jokisen tuotua ensin avausjuoksun. Taiju Haanpää iski Salosen kotiin ja kun vielä Laura Jokinen karkasi harhaheiton turvin kotipesään, oli tilanne yllättäen Mailalle 0-4. Neljännen aloittavalla Lapuan Elli Kattelus kuitenkin testasi kolmosrajaa ja ulkokentän arviointivirheen takia Sara Kosola sekä Riikka heikonen ennättivät tuoda tasoitusjuoksuja kaksin kappalein. Muita virheitä saati onnistumisia ei enää nähty, ja näin ollen hyvin erikoinen jakso päättyi Kankaanpäälle 2-4.

Toinen jakso oli hieman tasaisempi KaMattarien osalta, mutta edelleenkään sisäpeli ei toiminut toivotulla tavalla ja merkkivirheet vaivasivat. Avausjuoksut saatiin kuitenkin heti ensimmäisellä sisävuorolla Maija Mäkeläisen ja Anu Kiviharjun lyönneillä. Lapua onnistuttiin pitämään aisoissa monista hyvistä yrityksistä huolimatta aina kolmanteen vuoronpariin asti, kunnes Pauliina Toppari iski tilanteen 1-2. Elisa Salonen löi vielä kuitenkin Mailan viimeisellä lyöntivuorolla Ella Kaasisen kotiin, ja kun Virkiän viimeiset yritykset eliminoitiin, päättyi toinen jakso lukemiin 1-3 ja koko ottelu näin ollen Kankaanpäälle. 

Ottelun paras oli oikeutetusti 1+2+3 tehot tehtaillut Elisa Salonen, joka myös syöksyi kolmosrajasta pallon kiinni erittäin ratkaisevalla hetkellä. Sadan prosentin sisäpelitehoilla ja loistavan ulkopelin pelannut Laura Jokinen pokkasi kakkospalkinnon. 

Kankaanpään kokoonpanot:

Lauantai:

1. Anniina Kiviharju 2K
2. Ella Kaasinen 3P
3. Niina Jokinen 3K
4. Maija Mäkeläinen 1V
5. Laura Jokinen 2P
6. Anu Kiviharju S
7. Taiju Haanpää L
8. Jenni Kemppainen 2V
9. Essi Ahonen 3V
10. Sanna Koivuniemi
11. Elisa Salonen
12. Anni Isoniemi

Sunnuntai:

1. Anniina Kiviharju 2K
2. Ella Kaasinen 3P
3. Niina Jokinen 3K
4. Elisa Salonen 3V
5. Maija Mäkeläinen 1V
6. Laura Jokinen 2P
7. Anu Kiviharju S
8. Taiju Haanpää L
9. Jenni Kemppainen 2V
10. Sanna Koivuniemi
11. Essi Ahonen
12. Anni Isoniemi

Palkitut:

La               Kankaanpään Maila       I Essi Ahonen       II Jenni Kemppainen
                   Lappajärven Veikot        I Riina Rantala     II Aini Yli-Kankahila

Su               Lapuan Virkiä 2             I Saara Tiitu          II Elli Kattelus
                   Kankaanpään Maila       I Elisa Salonen     II Laura Jokinen 

Yleisöä:

La 179

Su 94