Uutiset

Niko Peltomäki: Sisäpeli avainasemassa finaalisarjassa

KaMan B-pojat aloittavat taistelun suomenmestaruudesta Halsuan kanssa perjantaina klo 16.00 alkaen Vatajankosken Energiakentällä.

Paikka finaaleissa avautui kun KaMa löi välierissä Sotkamon puhtaasti otteluvoitoin 2-0. Tähän asti koko kauden ilman tappiota B-poikien SM-sarjassa pelannut Halsua puolestaan löi välierissä Kouvolan niin ikään voitoin 2-0. 

Joukkueen pelinjohtaja Niko Peltomäen mukaan koko ajan hyvin toiminut ulkopeli oli avainasemassa finaalipaikan saavuttamisessa

Kyllähän se on sanottava, että ensimmäisessä pelissä jännitys oli tuhota kokonaan meidän sisäpelin ja samalla koko ottelun. Lyötiin niin huonosti palloa ensimmäisessä pelissä, ettei mitään järkeä. Ulkona onneksi homma toimi totuttuun tapaan ja kammettiin todella iso voitto kotona. Toiseen matsiin valmistauduttiin hyvin ja lähdettiinkin jo päivää ennen matkaan. Kyllä siinä asioista puhuttiin suoraan mikä ensimmäisessä pelissä takkusi. 

Toisessa ottelussa tilanteen teko toimi edelleen hyvin ja nyt alkoi kotiutusosastokin vastaamaan huutoon. Pesäpallo on sellainen peli, että voit näperrellä kuinka paljon vaan, mutta lyömällä nämä pelit ratkotaan ja niin mekin sitten teimme. Kyllähän toisessakin ottelussa koeteltiin heti joukkueen kovuutta, kun meidän kärki ajettiin punaisella ulos heti pelin alussa. Sen jälkeen päätimme vuoronvaihdossa, että nyt painetaan päällä, eikä anneta minkään vaikuttaa tekemiseen. Uskoisin isoimmaksi tekijäksi finaalin pääsemisessä olleen sen, että olemme todella pitkään pelanneet yhdessä ja kaikki luottavat toisiinsa joukkueessa.

Finaalivastustaja Halsuaa Peltomäki luonnehtii joukkueeksi, jolta löytyy ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta: 

Halsua on täysin erilainen joukkue kuin edelliset vastustajat Joensuu ja Sotkamo.  Tuttu joukkue on kyseessä kun olemme useampana vuonna kohdattu ne leirien loppukarkeloissa. Meidän aika oli D-pojissa, kun taas Halsua oli parempi C-pojissa. Halsualla on siis tarjota tulivoimaa todella paljon sisäpeliin. Sieltä löytyy useampi pelaaja, jonka kanssa pitää olla todella tarkkana läpilyöntien suhteen. Keulassa siellä on nopeita etenijöitä, joten 0- ja vaihtotilanteet pitää pelata hyvällä tasolla. Meidän on pidettävä Halsua mahdollisimman vähissä 3-tilanteissa, koska jos koko ajan joudumme puolustamaan takatilannetta, niin tuolla lyöntiarsenaalilla tulee juoksuja varmasti. 

Finaalisarjan Peltomäki näkee ratkeavan sisäpeliin ja eritoten siihen kumpi saa paremmin tilanteita kotiuttajilleen: 

Luonnollisesti molemmilla joukkueille on ulkopeli hyvällä tasolla, kun kerta finaalipeli on kyseessä. Olen todella luottavaisin mielin omaan ulkopeliimme. Paikkoja on hieman säädetty kauden mittaan, mutta suurimmalta osin pojat on saaneet pelata samaa paikkaansa, joten he ovat päässeet todella hyvin sisään omaan rooliinsa ulkona. Kyllä tämä siis sisäpeliin tulee pitkälti ratkeamaan. Tilanteiden rakentelun tulee onnistua, niin että kotiuttajat saavat lyödä takatilanteeseen, eikä ”tuhlata” paukkuja vaihtotilanteisiin. Tämä on avainasemassa molemmilla joukkueilla. Näillä tulivoimalla tulee väkisinkin juoksuja jos vaan tilanteita riittää. 

Halsuan riveissä pelaa myös Vimpelin miesten superpesisjoukkueenkin riveissä juoksuja iskevä Perttu Ruuska. 

Onhan tämä hienoa. On annettava arvoa sille, että nuori pelaaja on noin isossa roolissa mailan varressa miesten superissa.  Fakta on, että  99,99% nuorista pelaajista pääsee haistelemaan superin tuulia räpylän tai jalkojen avulla. Todella harvoin nuori pelaaja saa isoa roolia kotiutushommiin. Arvostan todella paljon koska nuo hänen suorittamansa lyönnit eivät ole tulleet sattumalta vaikka toki lahjojakin Ruuskalla on.  Kaikesta huolimatta takana Ruuskalla on tuhansia ja taas tuhansia toistoja verkkoon. Tämä on loistava asia pesäpallolle sekä ennen kaikkia nuorille pelaajille motivaattoriksi sinne talvitreenien synkimpään aikaan, summaa Peltomäki ajatuksiaan jo viime kaudella miesten mestaruuttakin voittamassa olleesta Ruuskasta. 

Lopuksi pelinjohtaja Peltomäki haluaa vielä kiitää pohjois-satakuntalaista pesisyleisöä joukkueen saamasta tuesta: 

Ensinnäkin kiitos siitä, että olette olleet tukena kauden aikana. Oli hienoa nähdä pudotuspeleissämme, että junnusarjat kiinnostavat, sillä puoli- ja välieräpeleissä oli todella hyvä tunnelma ja aito tuki pojille. Vielä kerran tällä kaudella isketään palloa ja päätetään yhdessä Kankaanpään Mailan kausi kultaan!