Uutiset

Pasi Kaukoranta KaMan urheilutoimenjohtajaksi

Kaudesta 2016 lähtien KaMan superpesisjoukkueen henkisenä valmentaja toiminut Pasi Kaukoranta aloittaa seuran urheilutoimenjohtajana. Pitkän ja menestyksekkään uran jääkiekkovalmentajana tehnyt Kaukoranta oli mukana Porin Ässien kausien 2012- 2013 mestaruusjoukkueen sekä 2005-2006 hopeajoukkueen valmennustiimeissä. Ässien nuorten liigajoukkueen hän valmensi hopealle kaudella 2013-2014. Lisäksi hän on toiminut valmennustehtävissä jääkiekossa muun muassa JYP:n, TPS:n ja HIFK:n organisaatioissa.

Urheilutoimenjohtajan tehtävässään Kaukorannan vastuulla on erityisesti kehittää KaMan toimintaa ammattimaisemmaksi ja urheilullisemmaksi. Hän on samalla myös seuran edustusjoukkueen valmennuksen ja pelaajien esimies. Merkittävässä osassa Kaukorannan työssä tulee olemaan junioreiden pelaajapolun rakentaminen.  Lisäksi hänen vastuulle kuuluu myös jatkossakin superpesisjoukkueen henkinen valmennus.


Kaukoranta

Pesäpallon pariin Kaukorannan on tuonut ennen kaikkea rakkaus joukkuepeliin:  

Pesäpallo on ollut lapsena isossa roolissa asuinpaikkakunnallani Ulvilassa. Pelin taktinen puoli on aina kiehtonut minua, summaa Kaukoranta lajin pariin tulemisensa syitä

Urheilutoimenjohtajan tehtävään hänet sai tarttumaan ennen kaikkea kokonaisuus:

KaMalla on lajissa vahva historia ja todella innostuneita ihmisiä mukana seuran toiminnassa. Paikkakunnalla tehdään myös erittäin menestyksekästä juniorityötä.  Urheilutoimenjohtajan tehtävään tartuin ennen kaikkea kokonaispaketin vuoksi.  Olen viimeisen vuoden ajan tutustunut rauhassa seuran organisaatioon, pelaajiin ja valmentajiin. Kesällä tein tästä kokonaispaketista analyysin, jonka esitin seuran johtokunnalle. Koska olimme asioista erittäin yksimielisiä, niin olin todella motivoitunut tarttumaan tähän uuteen haasteeseen. 

Urheilutoimenjohtajana hän haluaa ennen kaikkea ammattimaistaa ja uudistaa seuran urheilupuolen toimintaa:

Uudessa tehtävässäni tulen vaikuttamaan nimenomaan seuran urheilupuoleen. Monia asioita on tehty aikaisemmin hyvin, mutta monet asiat kaipaavat lisää ammattimaisuutta. Edellinen kausi pitää analysoida millimetrin tarkasti ja sen jälkeen luodaan uusi strategia tulevaisuutta varten. KaMalla on edessään loistava tulevaisuus, mikäli laitamme porukalle välittömästi hiat heilumaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyt vanhat toimintatavat joutavat romukoppaan ja tilalle tulee pussillinen uusia.

Siviilikoulutukseltaan Kaukoranta on kasvatustieteiden maisteri.

Kauden 2018 joukkueestaan KaMa tiedottaa ensiviikolla. 

JH