Uutiset

Jouni Itävalo jatkaa KaMassa!

Seuran oma kasvatti ja kaksi edellistä kautta kapteenina toiminut Jouni Itävalo jatkaa Kankaanpään Mailassa myös kaudella 2018. Kaudella 2002 superpesiksessä ensimmäisen ottelunsa pelannut Itävalo on urallaan edustanut KaMan ohella myös Imatraa, Oulua ja Joensuuta. Itä-Länsi otteluita hänellä on tilillään kolme.

Yhtenä Superpesiksen parhaimmista etukenttäpelaajista pidetty Jouni Itävalo keräsi päättyneellä kaudella komeat 117 kärkilyöntiä lukeutuen sarjan kärkipään 1-tilannevaihtajiin. 

Syyt KaMassa jatkamiseen olivat Jounilla varsin selkeät

-Oli sellainen olo, että haluan jatkaa vielä pelaamista. Olihan ne niin unohtumattomia nämä kaksi viimeistä peliä Oulua ja Kempelettä vastaan, että ei niitä fiiliksiä saa vaan mistään muualta.  Kotoa näytettiin myös vihreää valoa uran jatkumiselle.  Muitakin vaihtoehtoja oli olemassa, mutta KaMassa jatkaminen oli tietysti perheenkin kannalta se paras vaihtoehto. Ensi vuosi on seuralle  60-juhlavuosi, joten on siinäkin mielessä hienoa olla tässä mukana. 

Kausi 2017 oli tietysti vaikea, mutta kokeneen pelimiehen mukaan se antaa varsinkin lopun osalta myös uskoa tulevaan: 

Eihän kulunut kausi tietenkään ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan. Epätasaisuus paistoi otteissamme läpi kauden. Isossa kuvassa saimme sitä mitä ansaitsimme.  Kauden tärkeimmällä hetkellä olimme onneksi riittävän kovia. Täytyy myös todeta, että vaikka hankalia vaiheita kävimme joukkueen kanssa läpi, niin henki oli kuitenkin koko ajan todella hyvä. Ei meihin enää loppuvaiheessa kovin moni tainnut uskoa, mutta onneksi itse uskoimme kuitenkin loppuun saakka.

Antaahan tämä uskoa jatkoon siinäkin mielessä, että pystymme pelaamaan kovia pelejä, kun niiden aika on. Totta kai tekemistä täytyy parantaa monella saralla kuten esimerkiksi peliin valmistautumisessa ja pelisuunnitelmassa pysymisessä. Myös uskallusta pelata rohkeammin täytyy löytyä enemmän

Viime viikolla julkistettu Pasi Kaukorannan nimitys seuran urheilutoimenjohtajaksi on Itävalon mukaan oikea ratkaisu:

Seuran toimintaan tarvitaan lisää ammattimaisuutta ja tarpeellista out of box ajattelua. Tällä ratkaisulla sitä varmasti saadaan. 

Kauden 2018 joukkueesta pelinjohdon ja muun pelaajiston osalta tiedotetaan kuluvan viikon perjantaina 22.9. 


JH.