Uutiset

"Motivaatio on kova ja intoa löytyy"

Kolme viime kautta Pöytyällä ykköspesistä pelannut Loimaan kasvatti Miikka Riikonen debytoi tulevalla kaudella miesten superpesiksessä KaMan riveissä. Rakennusinsinööriksi Turun ammattikorkeakoulussa opiskeleva 24-vuotias Riikonen iski viime kaudella miesten ykköspesiksessä peräti 54 juoksua sijoittuen näin lyöjätilaston kolmanneksi. Miehen meriittilistalta löytyy myös B-poikien Itä-Länsi vuodelta 2011.

Pesäpallon pariin Riikonen hakeutui jo alle koulu ikäisenä: 

Taisin olla jotain 4-5 vuotias, kun ensimmäisen kerran pesäpallon kanssa tuli touhuttua. Isoveli harrasti silloin pesistä, niin luultavasti hänen harjoituksia katsellessa heräsi mielenkiinto lajia kohtaan. Jääkiekkoa tuli kanssa koko nuoruus pelattua. Kuitenkin 16-vuotiaana ei aika meinannut enää riittää harrastaa molempia lajeja täyspainoisesti ja koska pesäpallo kiinnosti enemmän, niin päätin satsata siihen.

Kotiuttajajokerin roolissa Riikosen harjoittelu luonnollisesti painottuu enemmän sisäpeliin. Tavoitteena harjoituskaudella on saada ennen kaikkea lisää monipuolisuutta lyöntivalikoimaan: 

Oma harjoitteluni eroaa muiden pelaajien harjoittelusta eniten juuri siinä, että lajiharjoitteissa keskitytään enemmän erilaisiin lyönteihin ja sisäpelitilanteisiin. Lyöntitreenejä tulee noin kolme viikossa. Otteluiden lähestyessä aletaan tutkia tulevan vastustajan ulkopeliä ja mahdollisia kotiutuspaikkoja.

Kotiuttajana vahvuuteni on aina ollut kovissa sauma- ja luukkulyönneissä, joiden myötä tuleva uhka avaa välillä sitten myös yllätyksille tilaa. Ensi kaudeksi pyritään vielä lisäämään monipuolisuutta kotiutuslyöntivalikoimaan.

Kankaanpäässä niin kuin monella muullakin pesispaikkakunnalla pähkäillään, että miten saataisiin kovia kotiuttajia lisää kasvatettua supepesistasolle. Riikosen näkemyksen mukaan tilanteen kohentaminen vaatii nimenomaan kokonaisvaltaiseen harjoitteluun panostamista: 

- Ehkä se vaatii vain enemmän asiaan panostusta ja harjoittelua. Kotiuttamisessa pelkän lyönnin treenaaminen ei riitä, vaan pitää myös tehdä paljon ajatustyötä niin omista suorituksista kuin vastustajankin.

Tulevaisuudestaan KaMassa Riikonen on erittäin innostunut: 

Motivaatio on kova ja intoa löytyy nyt kun ensimmäinen harjoituskausi superpesisjoukkueessa on käynnistynyt. Ensi kaudesta odotan ehjää ja onnistunutta niin itseltäni kuin joukkueeltakin. Pidemmällä tähtämeillellä tulevaisuudelta odotan, että saadaan uudistunut KaMa taistelemaan ylempiin pudotuspeleihin mitalisijoista.

Vapaa-ajalla Riikonen viettää aikaa erilaisten pelien ja muiden aktiviteettien parissa. Myös Frisbeegoffia hän on viime aikoina pyrkinyt käydä pelaamassa aktiivisesti. 

Riikosen syntymäpaikka Loimaa tunnetaan vahvana palloilukaupunkina. Vahvojen pesisperinteiden lisäksi noin 16 000 asukkaan kaupunkiin on tullut menestystä  viime vuosina aina SM-mitaleille saakka niin lento – kuin koripallossakin.   

- Vaikea sanoa mistä tämä johtuu. Loimaalla on melko pitkät perinteet palloilulajeista. Kai siitä on vain ajan saatossa muodostunut jonkin näköinen palloilukulttuuri, jota varsinkin lentopallon ja koripallon tuoma menestys on nostattanut suuresti, taustoittaa Riikonen 

Lopuksi Riikonen haluaa vielä lähettää KaMan kannattajille terveisiä: 

Tulkaahan kaikki katsomaan ensi kesänä, kun juhlavuotta viettävä KaMa taistelee taas Vatajankosken Energia kentällä!

JH