Uutiset

Ennakko: KaMa valmiina SM-halliavaukseen

 

Kankaanpään Mailan SM-halliurakka alkaa lauantaina kello 16 Alajärvellä uudessa ylipainehallissa Ankkureita vastaan. Peli on KaMan ensimmäinen SM-halliottelu sekä ensimmäinen ottelu pari viikkoa sitten pelatun Sotkamo-koitoksen jälkeen.

KaMa avasi oman hallikautensa jo pari viikkoa sitten ottelulla Sotkamon Jymyä vastaan Jyväskylän Hippos-hallissa. Loukkaantumisten vaivaama varamiehinen KaMa kärsi ottelussa 2-0 (5-2, 8-2) -tappion.

 – Se oli hyvä kolmen ja puolen tunnin harjoitustapahtuma. Saatiin hallikausi avattua ja löysät pois. Ei tuosta ottelusta muuten paljon matkaan jäänyt kuin pari kuhmua ja parin viikon päänsärky, kommentoi ottelussa pallosta osumaa saanut KaMan viuhkamies Jukka Karttunen.

Mielenkiintoa otteluun toi uudistunut etukenttä, ja sen yhteispeli. Kari Kellokoski vakuutti etukentällä otteillaan, ja hieman taaemmas ryhmityksessä siirtynyt Jouni Itävalo pelasi totutun vakuuttavaa ulkopeliä.

 – Pojat siinä poltteli Sotkamon keulaa, sitä ei moni vielä tällä kaudella ole tehnyt, letkautti Karttunen.

 – Muutenkin näytti ihan hyvältä. Uusilla lukkareilla oli vähän oudompi tilanne, ja se näkyikin (Sami) Virrolla vähän jännityksenä ja (Joona) Lehtisellä vielä hieman kovemmin, hän jatkoi.

Lauantaina KaMalla onkin vuorossa SM-halliavaus Alajärven Ankkureita vastaan. Tämä ottelu pelataan Alajärven upouudessa ylipainehallissa.

 – Mikäli pohjanmaalaisia on uskominen, niin tuo halli on kuulemma maailman paras halli harjoitella pesäpalloa, mutta ei niin hyvä pelata. Tila loppuu reunoilta vähän kesken ja reunat ovat todella ahtaat. Pelin merkitys muuttuu, kun joutuu pelaamaan hieman eri tavalla, ja se on vähän huono juttu, tiesi Karttunen kertoa.

Muuten Alajärvellä odottelee normaali kesäkenttä, sillä hallissa on perinteinen hiekkatekonurmi.

 – Sillä erotuksella toki, että syöksyessä pesille pitää varoa, ettei törmää seinään. Keli vaikuttaa myös paljon peliin, kun se on ilmalämmitteinen halli. Nyt näyttäisi, ettei huomiselle ihan hirveän kovaa pakkasta ole luvassa, joten toivotaan, että siellä olisi edes sellainen kymmenkunta astetta lämmintä.

KaMa saa vastaansa myös muutamia tuttuja pelaajia, kun Ankkureiden riveissä pelaavat KaMa-kasvatti Ville Väliaho sekä syksyn siirtomarkkinoilla KaMasta Ankkureihin siirtynyt Valtteri Kleemola.

 – Muutama tuttu pelaaja, ja sitten tietysti runko siellä on hyvin samanlainen kuin se on ollut aikaisempinakin kausina. Ihan hirveän nopea joukkue heillä ei ole, mutta lyöntivoimainen kyllä. Ja omassa hallissa kun he pääsevät pelaamaan, niin varmasti hyödyntävät tutun hallin erikoisuuksia lyömällä paljon reunoille ja seinille. Se tulee olemaan hieno haaste meidän nollatilanteelle sekä kulmapelaajille, analysoi Karttunen vastustajaa.

KaMa lähtee otteluun hakemaan hyvää alkua SM-hallikaudelle sekä tietysti metsästämään lopputurnauspaikkaa Imatralla pelattaviin finaalipeleihin, vaikka itse järjestelmä hieman kritiikkiä saakin.

 – Mielestäni se on huono juttu, jos Halli-SM -otteluita viedään tällä systeemillä jatkossa eteenpäin. Tällä kaudella käytössä olevalla systeemillä HalliSM:n arvostus tulee laskemaan, harmitteli Karttunen nykyistä systeemiä, jossa ainoastaan lohkovoittajat etenevät jatkoon ja suoraan välieriin.

Hallikauden otteluissa KaMan keskittyminen tulee olemaan tiukasti sisäpelin kehittämisessä, sillä Kankaanpään halliolosuhteissa täyspitkällä kentällä ei päästä pelaamaan ja painotus on pitkälti ulkopelitoistojen harjoittelussa.

 – Sisäpeliin on satsattu paljon sekä harjoiteltu kaaripeliä. Nyt on uusi joukkue vastassa ja hieman erilainen tyyli pelata, joten se tuo mukavasti lisäaspektia otteluun. Sotkamoa vastaan muutama pelaaja hankki ensimmäisiä kannuksia näistä peleistä, ja nyt on taas aika mitata, että mitä viimeisen kolmen viikon harjoitukset ovat tuoneet tullessaan, makusteli Karttunen.

 – Huomenna keskittyminen on erityisesti sisäpelissä. Ulkopelin kehittämisen aika on sitten myöhemmin keväällä, joten huomenna lähdetään erityisesti lyömään paljon juoksuja.

Edellisessä Sotkamo-ottelussa KaMalla oli kova poissaolojen suma. Nyt tilanne on kuitenkin helpottamaan päin. Alajärvi-ottelusta poissa ovat enää Arttu Vilanderin lisäksi loukkaantuneet Teemu Utunen sekä Alex Leinonen.

 – Tämä peli on sellainen, mikä halutaan voittaa keinolla millä hyvänsä. Tavoite meillä on saada kovia pelejä hallista, sillä meillä on todella vähän ison tilan harjoituksia. Uskon, että huomennakin saamme taas uuden kovan harjoituksen alle, ja me haluamme myös sen harjoituksen voittaa, painotti Karttunen varmana.

Kankaanpään Mailan ja Alajärven Ankkurien SM-halliottelu alkaa lauantaina 17.2. kello 16 Alajärven uudessa ylipainehallissa. KaMan kokoonpano otteluun julkistetaan kello 12.


 -MK