Uutiset

Otteluennakko Köyliö - KaMattaret

Lallit - Maila Kesiviikkona 04.06. Klo:18.00

Köyliö 3 ottelua / 5 pistettä - Kankaanpää 5 ottelua / 13 pistettä

Kauden tilanne:

Köyliön Lallit on sarjanousija, joka on ykköspesiskaudellaan pelannut kolme ottelua. Näistä kahdesta se on saalistanut voitot ja yhden ottelun joukkue on hävinnyt. Voitot joukkue otti heti kauden ensimmäisestä ottelustaan Lapuaa vastaan lukemin 2-1 (2-1, 6-9, 1-0) ja Ruovedestä vieraissa puhtaasti 0-2 (3-6, 5-15). Tappion joukkue koki Laitilalle, kun vieraat veivät ottelun tasaväkisen ensimmäisen jakson jälkeen lukemin 1-0 (1-1, 1-8).

Kankaanpää on pelannut tällä hetkellä yhdessä Laitilan kanssa tänä kautena viisi ottelua. Maila on voittanut jokaisen ottelunsa, ja menettänyt vain kaksi pistettä - ensimmäisen pelattuaan Laitilan kanssa aina supervuorossa ja toisen viimeisimmässä ottelussa kun Jyväskylä tasoitti toisen jakson tasalukemiin ja piste jäi näin jakamatta. 

Joukkueet:

Kotijoukkue Lallit:

Köyliö pelasi vakuuttavasti viime kauden ottelunsa Suomensarjassa häviämättä yhtään ottelua ja otti näin ansaitusti paikan Ykköspesiksessä kaudella 2014. Joukkueen tehot olivat viime kaudella vailla vertaa - vastustajien kenttään he iskivät 447 juoksua ja omaansa päästivät vain 61 juoksua runkosarjassa. Kankaanpäässä tänä kautena pelaavat Laura ja Niina Jokinen sekä Elisa Salonen edustivat vielä viime vuonna Lalleja.

KaMattaret kohtasivat Köyliön ensimmäisen kerran Veijo Silvola -turnauksessa 3.5., jossa Lallit kaatuivat 1-2. Nyt on vuorossa sarjaottelu! 

Joukkueen kärki on pelannut alkukauden vakuuttavasti: ykköskärki Johanna Käkösen kentällemenoprosentti vakuuttaa ja häntä eteenpäin saattelee kovia lyöjiä: Riikka Loutti, Anna-Mari Käkönen sekä Ringa Rantanen. Numerolla viisi pelannee Anu Kivilä. Lallien kokoonpano viime ottelussa oli seuraava:

1. Johanna Käkönen 2V
2. Riikka Loutti 3K
3. Anna-Mari Käkönen 1V
4. Ringa Rantanen 2K
5. Anu Kivilä S
6. Nita Vallimäki L
7. Riina Korkiamäki 2P
8. Taru Koivuluoma 3P
9. Elina Järvenpää 3V
10. Niina Uusitupa
11. Ella Fonsen
12. Noora Tikakoski

Jos suuria ihmeitä ei tapahdu, emäntien kokoonpano on todennäköisesti hyvin sama kuin ylläoleva. Joukkuetta luotsaa eteenpäin Jouni Korkiamäki. 

Vierasjoukkue Maila:

KaMattaret ovat pelanneet niin kuten tavoitteet on asetettu - viisi ottelua, viisi voittoa ja vain kaksi pistemenetystä. Vaikka peli onkin ollut ailahtelevaa ja joukkueen kokoonpanoa on jouduttu veivaamaan edes takaisin niin loukkaantumisten kuin sairastumisienkin takia, on peli mennyt koko ajan eteenpäin. Erityisesti ulkopeli on ollut hyvää ja sisäpelissä monet pelaajat ovat ottaneet vastuuta, kenties jopa hyvin erilaisissa rooleissa kuin alunperin on suunniteltu. 

Nyt keskiviikkoiseen vierasotteluun Maila lähtee jälleen hakemaan voittoa. Kokoonpano koostuu kahdesta kovasta kärjestä, ja yhdeksikkö muodostunee seuraavista pelaajista: Anniina ja Anu Kiviharju, Laura ja Niina Jokinen, Ella Kaasinen, Taiju Haanpää, Elisa Salonen, Anni Isoniemi, Jenni Kemppainen ja Maija Mäkeläinen. Kokoonpanon täydentävät Essi Ahonen ja Sanna Koivuniemi sekä todennäköisesti Laura Peltomäki. 

Seuraa häntä:

Joukkueen nuorempi Koivuniemi, Sanna, on pelannut erinomaisesti alkukauden ja iskenyt tärkeitä pinnoja. Tämä nuori nainen on kehittynyt mailan varressa kuluneen talven aikana ja uusia lyöntejä putkahtaa valikoimaan koko ajan! "Piikulla" on valmius myös ulkopeliin, ja nähtäväksi jää millaisiin suorituksiin hän kesän aikana vielä yltää!