Uutiset

Ennakko: KaMan juhlakausi jatkuu kotiottelulla kaimaseuraa vastaan


Kankaanpään Mailan 60-vuotisjuhlakausi sai mahtavan alun, kun KaMa suorastaan murskasi Hyvinkään Tahkon kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa, ja tämän jälkeen lasketteli puhtaaseen 2-0 -voittoon. Nyt vastustaja kovenee pari pykälää, kun kello 17 alkavassa äitienpäivän kotiottelussa vastaan asettuu viime kauden pronssimitalisti, ja edelleen vahvistunut, Joensuun Maila.

Viime kaudella

12.5.2017 KaMa – JoMa 0-2 (0-5, 1-3)     Tilastot
11.7.2017 JoMa – KaMa 2-0 (1-0, 4-1)     Tilastot

Alkukausi

Kankaanpään Maila aloitti kauden kotiottelulla yhteistyöseura Pöytyän Urheilijoiden Kymppi-Katto Areenalla voittamalla Hyvinkään Tahkon puhtaasti 2-0 (10-3, 3-2). KaMa suorastaan murskasi vastustajansa heti ottelun alussa, kun avausjakson toisen aloittavan sisävuoron jälkeen taululla komeilivat 9-0 –lukemat.

Yhdeksi Superpesiksen ennakkosuosikiksi ennen kauden alkua veikkaillun vierailija Joensuun Mailan kauden alku on ollut vaikeahko. Kausi on alkanut kyllä kahdella voitolla, mutta avausottelussa JoMa menetti yhden jakson sarjanousija Haminan Palloilijoita vastaan voitettuaan ottelun vasta pitkän kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Lauantaina joukkue kohtasi KaMan kukistaman Hyvinkään Tahkon. Avausjakso tasattiin 1-1, mutta toisella jaksolla oli jo nähtävissä JoMan kova potentiaali, kun pronssimitalistit murskasivat Tahkon 13-1.

Ennakkoasetelmat

Ennakkoasetelmat otteluun ovat mielenkiintoiset. Lähtökohtaisesti Joensuun Maila olisi otteluun selvä ennakkosuosikki, mutta kauden alku on kielinyt Joensuun kohdalla ehkä hienoisesta treenijumista. KaMan lähtö kauteen taasen oli täyttä ilotulitusta alusta loppuun. KaMalla onkin iskun paikka varsinkin kauden alussa, ja edellisellä pelinjohtaja Jukka Karttusen johtamalla kaudella 2016 KaMa yllätti juuri toukokuussa JoMan kotivoitolla kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Kotijoukkue Kankaanpään Mailan hallikausi sekä kevätkausi oli hankala. Joukkueella oli hienoisia vaikeuksia sisä- ja ulkopelinsä kanssa, mutta kauden avauksessa Hyvinkään Tahkoa vastaan oli nähtävissä jo varsin valmista ja lupauksia herättävää pelaamista. Kapteeni Jouni Itävalo ottelun jälkeen kertoikin, kuinka kauden ensimmäinen Superpesis-ottelu aiheutti joukkueen sisällä “kunnon selän ojennuksen” ja ryhtiliikkeen. Vahva kauden aloitus antaa varmasti nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle hyvän itseluottamustujauksen, joka voi poikia toukokuun ja loppukesän aikana paljon hyviä otteita sekä pisteitä.

Joensuun Maila lähti tähän kauteen suurin odotuksin. Pelinjohtajien ennakkorankingissa JoMa rankattiin kolmanneksi. Kuitenkin seuran oma tavoite tältä kaudelta on vain mestaruus. Kausi on lähtenyt hieman yskähdellen käyntiin, mutta se on ollut yleistä Superpesiksen kärkijoukkueiden parissa, kun touko-kesäkuussa monet harjoittelevat vielä rajuja määriä syksyn tärkeitä pelejä silmällä pitäen. Jos kuitenkin JoMan kolme ensimmäistä jaksoa tällä kaudella ovat olleet vaikeita, niin viimeisessä läsähti kunnolla. Tahko kaatui 13-1, ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaisella vireellä joensuulaiset Vatajankosken Energiakentälle äitienpäivänä saapuvat.

Kokoonpanot

Kankaanpään Maila joutui kauden avausotteluunsa kaivamaan kokoonpanon monen mutkan kautta. Pelinjohtaja Karttusen mukaan 24 tunnin sisään ennen ottelua kokoonpanoa jouduttiin erinäisten loukkaantumisten vuoksi vaihtamaan peräti kolmesti. Näistä loukkaantuneista linjapelaaja Mika Ihanamäki on varmasti sivussa ottelusta. KaMa lähteneekin otteluun luultavasti tällä (linkki) Tahko-ottelun voittavalla kokoonpanolla. Kankaanpääläisyleisön kannattaa sunnuntaina kiinnittää huomiotaan erityisesti vikkeläkinttuisiin tulokkaisiin, Mikko Paunaan sekä Teemu Rouhiaiseen. Myös Jouni Itävalon sekä Kari Kellokosken huimille otteille toivoisi sunnuntaina jatkoa.

KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivulla pelipäivänä kello 12.

Joensuun Maila menetti syksyllä takaisin Pattijoelle siirtyneen Timo Kallion sekä uransa lopettaneen Mika Väisäsen. Tilalle joukkue hankki kuitenkin täyttä laatua, kun viime kauden kärkilyöntitilaston voittaja, lukkari Juha Puhtimäki, saapui Itä-Suomeen Hyvinkään Tahkosta. Tämän lisäksi JoMa naarasi paikalliskilpailija Kiteen Pallosta nuoren nousevan etukenttäpelaaja Hannes Pekkisen. JoMa pelasi edellisen ottelunsa lauantaina päivää ennen KaMan kohtaamista, joten mitään suurempia muutoksia tuskin tähän (linkki) Hyvinkäällä pelanneeseen kokoonpanoon on luvassa. Ex-KaMalaisista Aleksi Rautiainen esiintyi ottelussa kotiuttajajokerina, mutta Jonne Kemppainen oli vaivojen vuoksi sivussa.

Taisteluparit

Kotiuttajajokerit. JoMan jokeriosastolta löytyy kaksi todellista mörssäriä, kun Aleksi Rautiainen ja Juha Niemi iskevät miestä kotiin. Sunnuntaina molemmat joukkueet tulevat varmasti saamaan tilannetta, joten kotiutustehokkuus nousee ratkaisevaan rooliin. KaMan jokeriosaston tykistö onnistui kauden avauksessa hyvin, kun Petteri Kortelainen ja Miikka Riikonen iskivät Tahkon ulkokentästä viisi juoksua.

Lukkarit. Juha Puhtimäki on ollut jo vuosia KaMalle yksi ikävimmistä vastustajajoukkueen lukkareista. Sunnuntaina KaMan Sami Virron on kyettävä haastamaan virkaveljeään vähintään kauden avausottelun tasoisesti, jossa mies palkittiin ottelun parhaana ulkopelaajana. Lisälatausta tähän kaksintaisteluun ollee luvassa pelaajien historiasta, kun miehet lukkaroivat ja taistelivat samasta pelipaikasta Hyvinkään Tahkossa kausilla 2015-2016.

Ottelun ratkaisee

Kuten sanottua, kotiutustehokkuus tulee olemaan ottelussa tärkeimmässä roolissa. Sunnuntaille on lisäksi luvattu erittäin kaunista ja lämmintä säätä, joten pallo tulee lämpöominaisuuksien myötä kulkemaan erittäin kovaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ulkokentällä pitää olla valmiina koko ottelun ajan eikä nukahduksiin ole varaa. Virheettömällä räpylätyöskentelyllä voi onnistua tasoittamaan puntteja, mutta kelin puolesta ottelussa luultavasti tullaan lyömään sen verran juoksuja, että voitto vaatii erityisesti hyviä tehoja sisäpelissä.

Vie äiti päivällä syömään ja tuo iltapäivällä nauttimaan Vatajankosken Energiakentälle kankaanpääläisestä huippupesäpallosta! Otteluisäntänä ottelussa toimii Grant Thornton. Otteluisännän KaMan kotiotteluissa kestitsee Lumiainen Oy. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon, ja kokeilemaan onneasi arpajaisissa, jossa pääpalkintona on Powerin lahjoittama polkupyörä!


#KaikkiPeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento


 -MK