Uutiset

Raportti: KaMa upotti Ankkurit ja nappasi makeaakin makeamman voiton!

 

Kankaanpään Maila – Alajärven Ankkurit 1-0 (3-2, 3-3)

Komeat 1212 henkeä oli saapunut paikalle jännittämään KaMan ja Alajärven Ankkurien jännittävää kamppailua tärkeistä pisteistä. Molemmat joukkueet hakivat tappioputkelleen katkaisua, ja tällä kertaa KaMa onnistui tavoitteessa paremmin, vaikka Sami Mikkolanaho yksinään piti vieraat taistelussa mukana. Lisäksi Joonas Peltomäki esitti mallikkaan Superpesis-uran ulkopelidebyytin.

KaMa aloitti ottelun heikolla sisävuorolla, kun taas vieraat siirtyivät heti avausvuorossaan johtoon kapteeni Sami Mikkolanahon mallikkaalla tappikumuralla. KaMan sisäpeli aukesi toisessa vuorossa ja ilmiliekeissä ottelussa ollut Petteri Kortelainen iski isännät tasoihin kakkospuolen rajulla kumurallaan. Seuraavat vuoroparit etenivät myös tasaisissa tahdeissa.

 – Kuten aikaisemmissakin otteluissa, nytkin oli tasaista vääntöä, ja ehkä pelistä myös huomasi, että molemmilla oli peli yskähdellyt hieman viime kierroksilla. Positiivista omassa pelissä oli, että vastustaja saatiin pidettyä alle kymmenessä kolmostilanteessa. Silloin yleensä vähän huonommallakin pelillä taistellaan aina ottelun voitosta, kuten me tänään teimme, analysoi jälleen kerran KaMan ykköspalkinnon napannut kapteeni Jouni Itävalo ottelua. 

Kotiyleisö sai lopulta odottamaansa herkkua neljännen vuoroparin aloittavalla. Ensin KaMa siirtyi johtoon Kortelaisen keskipompulla, kun vieraiden lukkari Ville Väliaho kauhoi kotipesässä tyhjää polttoheitosta. KaMan johtoa lisäsi puolestaan tämän kauden ensimmäistä Superpesis-otteluaan pelannut Arttu Vilander mallikkaalla tappikumurallaan.

 – Alajärvi tuli viikon tauolta ja lukeutuu meidän päävastustajiin. Oli tiedossa, että he tulevat otteluun kovalla latauksella aivan kuin kotijoukkuekin tänään. Lataus pysyi kohtuullisen hyvin hallussa eikä se mennyt yli. Se kantoi ehkä sitten vielä avausjakson neljänteen vuoroon, kun saimme lyötyä siihen pari pinnaa ja toinen kaverin avustuksella, kertasi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen valmistautumista ja avausjaksoa.

Suurilukuinen yleisö sai vielä jännittää tosissaan, kun Ankkurit rakenteli palottoman ajolähdön. Kankaanpääläisyleisölle turhankin tuttu mies menneiltä vuosilta, Sami Mikkolanaho, kavensi illan toisellaan ottelun 3-2:een. Sen enempää laajuutta Ankkurien kotiutusrosterissa ei kuitenkaan ollut, ja KaMa teki tarvittavat palot kotipesään, ja nappasi erittäin tärkeän voiton avausjaksolta.

Toinen jakso myös tasaista vääntöä

Toinen jakso alkoi ensimmäiseltä jaksolta tuttuun tyyliin, kun vierailijat siirtyivät johtoon jälleen Mikkolanahon toimesta – tällä kertaa kuitenkin kakkossaumasta. KaMan avaussisävuoro oli tälläkin jaksolla heikko, ja Mikkolanaho lisäsi toisessa sisävuorossa kotiyleisön tuskaa tyylipuhtaalla tappikumuralla. KaMan sisäpeli aukesi jälleen toisessa sisävuorossa, ja tutulla parivaljakolla, kun Petteri Kortelainen löi kolmospuolen hidastetullaan Mikko Paunan jo kolmannen kerran tässä ottelussa kotiin.

 – Kyllähän tuo sisäpeli on meillä edelleen melko rikkonaista, ja siinä on varmaan se meidän kehityskohde, mitä tässä on nyt jo tehtykin ja mitä edelleen jatketaan, että saadaan ehjempiä pelejä. Lisäksi omat kolmostilannemäärät olisi hyvä saada lähemmäksi kahtakymmentä, jolloin voidaan puhua koko ottelun voitosta pelissä kuin pelissä varsinkin, kun ulkopeli on tällä tasolla, jatkoi Itävalo analyysiaan tällä kertaa sisäpelistä. 

Kortelaisen juoksu aukaisi KaMan pelaamista ja seuraavassa sisävuorossa KaMa onnistui nollaamaan Ankkurit sekä Mikkolanahon. Kotiyleisön sytytti hurmokseen lopulta Kari Kellokoski, kun hänen kakkospuolen kumuransa karkasi vieraiden kakkoskoppari Mikael Penninkankaan räpylän alta läpi. Valitettavasti vain kentän takana sijaitsevat puut ja rautatangot eivät olleet KaMalle tällä kertaa armollisia, ja kotiin ehtivät vain Topias Lilja sekä jo neljännen kerran Mikko Pauna.

 – Meillä 13 kolmostilannetta ja pari kertaa kuivui tilanne kasaan kopinnostosta ykköselle, joten molemmat lukkarit pelasivat tänään varmastikin hyvän ottelun vaikeuttaen lyömistä jonkun verran. Lisäksi vastatuuli vaikutti ainakin jonkin verran meidän sisäpeliin. Tuntui, että se pääsi välillä vähän yllättämäänkin, jutteli puolestaan Karttunen.

Viimeisessä sisävuorossaan Ankkurit sai rakenneltua kolmostilanteen, ja jo viidettä kertaa ottelussa onnistunut Sami Mikkolanaho löysi tällä kertaa tilaa kakkossaumasta. Muut pelaajat KaMa onnistui kuitenkin pimentämään, ja varmisti näin ottelun voiton. Tasoittavalla KaMa lähti vielä hakemaan lisäpisteeseen tarvittavaa lisäjuoksua, mutta matka ei taittunut tässä vuorossa kakkospesää pidemmälle.

 – Ainoa tavoite tähän otteluun oli voitto – lukemilla ei mitään väliä, ja joku keskisuomalainen on joskus todennutkin, että kaikki yli yhden juoksun jaksovoitot ovat turhaa rehkimistä, letkautti Karttunen.

 – Tämän niukemmin ei voi peliä voittaa ja hyvin tyytyväisinä otamme sen vastaan. Hieman tietysti harmittaa tuo loppu, kun yhdellä juoksulla olisi saanut yhden pisteen lisää. Se olisi varmasti ollut meille jatkon kannalta sekä henkisesti tärkeä piste. Kuitenkin; voitto ansaittiin, voitto otettiin, JP jatkoi tyytyväisenä voittoon.

KaMa nappasi kuitenkin erittäin tärkeän voiton päävastustaja Alajärven Ankkureista jättäen tämän nollille ja pidentäen Ankkurien pisteettömän tappioputken jo neljän ottelun mittaiseksi. KaMan ulkokentällä onnistui debyyttinsä tehnyt Joonas Peltomäki sekä tehomiehinä häärivät neljä juoksua tuonut Mikko Pauna, kolme lyönyt ja 6/7 kärkilyönnit kerännyt Petteri Kortelainen sekä mahtavaa ulkopeliä ja vaihtotilannetyöskentelyä esittänyt Jouni Itävalo. Vieraista loisti jo Kankaanpäässä totuttuun tyyliin kaikki vieraiden juoksut lyönyt Sami Mikkolanaho.

 – Tästä on hyvä taas lähteä reissaamaan vähän bussilla ensi viikolla, päätti Itävalo lehdistötilaisuuden.

KaMan juhlakausi jatkuu seuraavaksi jälleen vieraskiertueella, kun ensi viikolla joukkue matkaa tiistaiksi Kouvolaan Pallonlyöjien vieraaksi ja jo heti seuraavana päivänä pelaa Imatralla Pallo-Veikkoja vastaan. Seuraava kotiottelu on ensi lauantaina Porissa, kun perinteisessä Superlauantaissa paikallinen Pesäkarhut kohtaa kahden KaMa-kasvatin, Mira Kolehmaisen ja Anniina Kiviharjun, Manse PP:n sekä KaMa puolestaan Ville-Veikko Ollin edustaman Koskenkorvan Urheilijat. Seuraava ottelu Vatajankosken Energiakentällä on tätä seuraavana keskiviikkona, kun Kankaanpäähän saapuu legendaarinen Sotkamon Jymy. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon jälleen seuraavissa tärkeissä otteluissa!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveselostus

 -MK


Pori